Marianne Johansson, Mosekälla

Sjukvården i Tärnaby igen!

Jag har inte pratat med doktorn så jag vet att de säkert ska flytta!
Det är rykten som går på byn, och på jobbet, ingenting är dock klart än.
Jag hoppas att allt ordnar upp sig med våra läkartjänster, så att vi åtminstone har två doktorer så att de också kan leva bra privatliv vid sidan om sina yrken.
Sjukvården är lika viktig här, som på andra ställen. Vi måste ha en bra fungerande sjukvård, inte minst med tanke på avstånden.
Det hoppas jag att också våra Landstingspolitiker förstår, fast lite osäker på det är man ju. Det ser man väl inte minst på deras agerande och uttalanden angående sjuksköterske strejken! Pratade också för något år sedan med en landstingspolitiker, som sa att det skulle vi veta att vi skulle komma att få kämpa för vår sjukvård! Det har ju också, för nåt år sedan, varit på tal att lägga ner röntgen här, men nu sätter man in en ny digitalröntgen ! Så visst kan beslut/ förslag ändras.
Men orolig är jag, speciellt när man hör hur Landstinget går back. Och det är klart att vi får se förändringar till följd av detta, frågan är om det kommer att innebära försämringar av vår sjukvård?
Som jag redan också sagt så är det visst bara nu tillfälligt som vi inte har natt och helgjour läkare här i Tärnaby. Det är inte bra, men vi har bara en doktor just nu så det är nog inte möjligt på annat vis? Jag har egna funderingar om att varför kan inte någon av de fyra läkare som lär ska finnas i Storuman åka upp hit och ha helgjour ibland i alla fall? Men det finns kanske några praktiska hinder som inte jag vet av?
Jag kommer att fortsätta följa ämnet, då jag tycker att det är oerhört viktigt!
Jag ska följa upp all information jag får, sant eller falskt, man vet ju aldrig!
Det ska ni också veta ni som läser detta, det här är min blogg, mina åsikter, mina sanningar. När jag har verkliga fakta så redovisar jag det, fram till det så är det bara mitt eget pladder!
I det här ämnet finns ännu inga fakta mer än att ingenting är klart än.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.