Marianne Johansson, Mosekälla

Lite allmänt.

Var till farbror doktorn i går för att prata om resultatet av ultraljudet jag gjorde på magen i Lycksele. Jo, doktorn var kvar, och hur det nu än blir, så är det bara att respektera resultatet. Vi kommer inte att bli utan doktor, det går helt enkelt inte!
Jag fick en remiss till kirurgen, så nu gruvar jag mig för operationen!
Men det lär väl dröja ett tag. Huvva, jag har aldrig opererats tidigare! Nu säger de ju att en gallstensoperation inte är så stor, det handlar om titthålsoperation, men om man hittar konstigheter, inte får ut stenarna via titthål, så måste man öppna! Jag ser inte fram emot operationsdagen, men jag ser fram emot att få det gjort. Det är nämligen väldans besvärligt att inte kunna äta ordentligt.

Som jag ser det så är de två allra viktigaste komponenterna för att man ska vilja bo på ett ställe att det finns bra fungerande sjukvård och en bra fungerande skola. Sjukvården i Tärna har varit superb, även om den slitit en del på personalen, men skolan har det väl stormat en del kring. Jag tror mig se att vi är påväg mot en "superb" skola också, bara utvecklingen får fortsätta.
Det "ryktas" på byn att nu ska alpinagymnasiet stjäla våra barns lokaler på Lilla Skytte! De lokaler på skolan som är allra fräschast och finast. Ja, det låter ju inte alls kul! Speciellt då man som jag, suttit som politiker och sagt "ja" till alpinagymnasiet! Vad jag vet så gör man en lokalutredning då eleverna på Skytteanskaskolan minskar i antal, och man ska försöka samnyttja lokalerna mellan Skytte, alpinagymnasiet och skidakademin. Ett förslag är att alpinagymnasiet ska flytta in till hösten på halva Lilla Skytte, förslaget kommer från personalen på skolan. Men detta betyder att allteftersom alpinagymnasiet "växer", de skulle starta med nån 8-9 elever? till hösten, så måste man investera i utbyggnad av lokaler. Och som jag hittills förstått det så ska inte våra barn missgynnas. Snarare kanske gynnas?
Nu är jag inte politiker i FKU längre, men jag är förälder. Och jag tänker även bevaka detta ärende noggrant, precis som vad som händer med vår sjukvård.
Folk som bor här har rätt att ta del i diskussionerna INNAN färdiga förslag finns till beslut! Det gäller allt som handlar om vår trygghet, utbildning, service och miljön runtom oss! Det är i alla fall min åsikt om vad demokrati handlar om. Det är väl också därför jag har så svårt att förstå att man tycker att det var så mycke "tjäbbel" inom alliansen, jag tycker att vi förde en hel del kreativa diskussioner, och försökte släppa in folket i besluten! Sedan så var det ju mycket äkta tjäbbel på väldigt låg nivå förståss också, som tyvärr handlade mer om att folk inte gillar varandra än om politik.
Jag blir faktiskt förb? när man inte ska få berätta om diskussioner som förs, utan man blir bara presenterad inför att "detta är det färdiga förslaget, så här blev det"
Det är vi, folket som sedan ska leva med resultatet!
Naturligtvis tar det längre till besluten med min syn på demokrati, och alla blir inte nöjda på det sättet heller. Men fler skulle känna sig delaktiga, kanske även fler skulle kunna tänka sig att jobba politiskt?

Min karl har jobbat som kyrkogårdsvaktmästare i ca 13 år. Med anledning av händelserna i Vännäs var jag ju tvungen att fråga honom om man gjorde sådär, tryckte sönder kistan, här i Tärna också. Nej sa han, på hans tid så ho man grus runt kistan jäms med kistlocket innan man överhuvudtaget började ösa över kistan. Det gör ju att kistan blir stadigare. Men sa han, efter nåt år så satt ju hela graven förstås, så då fick man fylla på med jord.
Nej, nog ter det sig oetiskt att ha sönder kistan vid gravsättningen, även om det bara är det "mänskliga skalet" som ligger däri.

Det är lämmlar överallt! Och jag tror aldrig att jag har sett så stora lämmlar som i nu! Fy tusan va äckligt! Jag är livrädd för lämmlar och råttor, även om lämmeln är ganska fin. Hundarna tuggar på dessa lämmlar, och jag vill bara spy!
Men det skulle bli snygga handskar av deras skinn!

4 kommentarer

  1. Helena

    Nu har du varit luddig nog. Hur står det till med läkarkåren i Tärnaby? Vi vet att vår läkare behöver ha ledigt, men måste han flytta för att få det? I så fall är det skandal.

  2. Kalle

    Kom igen, nu. Nu har du skrämt upp oss/spridit skvaller om att vi blir utan läkare. Ska vi förlora den bäste läkare vi någonsin haft? P.g av vad då? Prata lite klartext om vad som händer Tärnaby.

  3. Marianne

    Det är inte klart än om våran doktor blir kvar, han kan bli kvar på halvtid.
    Vi blir inte utan Läkare här.
    Vi behöver två läkare här på heltid, kanske t o m tre säsongsvis. Vi behöver också AT ST läkare att fylla på med.
    Just nu har vi bara en, och så har det varit sedan Made slutade, och det är lätt att förstå att det inte går. Det blir på tok för hög arbetsbelastning på den som är kvar!

  4. Marianne

    ”Skvallret” kommer från Storuman.
    Vi vet inte om våran doktor blir kvar än, det är inte klart, dom jobbar på det.Sjukstugan i Tärnaby är en två läkarstation, och man söker en doktor till hit, för att fördela arbetsbelastningen. Jag har aldrig sagt att vi blir utan Läkare, det blir vi inte!
    Sjukstugan ska INTE läggas ned! Det är bra att du reagerar, men tolka inte in mer än jag faktiskt skriver, då slipper du bli så uppskrämd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.