Marianne Johansson, Mosekälla

Politiker, flygplats och tomtköp!

Det är fint väder även i dag, men ganska kallt.
Läste i Lotten Lindströms blogg, hennes ordväxling med Erold.
Han säger att alla partier är presenterade i FKU- nämnden, att han bara har en röst. Men det är ju numera inte riktigt sant!
Vänstern finns inte med i FKU nämnden!
Det är faktiskt så att Vänstern finns inte med i en enda nämnd eller styrelse!
Vi har en plats i KF och en i KS, det är allt!
Trots det starka stöd vi fick i det förra valet, så har den "demokratiska" ordningen i den här kommunen petat alla vänsterpartister ur nämnder och styrelser. Genom ett samarbete mellan Centern och FolkPartiet, där de istället för att skapa en stark oponion, som vi nu såväl behövt, uteslöt Vänstern och Moderaterna, har C och FP "roffat" åt sig flera platser i nämnder och Styrelser, och resten har hittills okända "partilösa" KL:are tagit hand om! Tja, så fungerar "demokratin" för politiker! Men så kan vi Vänsterpartister knappast få skulden för de beslut som fattas i dessa nämnder och styrelser heller hädanefter!
Ändå är det så viktigt att ni fortsätter att rösta vid valen! Annars går det aldrig att skapa någon slags demokrati! Om inte folket röstar, så vinner ju dessa odemokratiska förfaringssätt!

Läste i Folkbladet i dag att en enig flygplats styrelse beslutat att avskeda två tjänstemän med nyckelkompetenser från flygplatsen i Hemavan, och ersätta dem med tre tjänstemän med samma kompetens från Storumans flygplats, och att påstå att tjänstemännen i Hemavan avskedas p g a arbetsbrist! Man måtte tro att folk här är dumma i huvudet!
Vad har de här uppsägningarna kostat? Och vad kommer de att kosta?
Detta beslut har tagits av den avgående styrelsen, och där hade Vänstern en representant! Bengt- Göran hade just gått in där som ersättare för tidigare Vänster ledamot, som tagit time out, så naturligtvis ville jag ju veta varför han suttit med och tagit ett så besynnerligt beslut?
Men se, han hade inte fått vara med! Styrelsen hade tydligen haft möte och tagit detta beslut utan honom! Så det är nog helt riktigt att styrelsen var eniga om detta beslut, när nu inte B-G B var närvarande!

Fick svar på min insändare angående Hemavan Bygg och Reps avslag på tomt köpet. Svaret var undertecknat av flera av det "nya styrets" höjdare.
Där man envist som synden vill hävda att HBR tänker bygga för fritidsboende på tomten som är reserverad för fast boende.
Men om det nu vore så, så finge de väl aldrig något bygglov på tomten ?!
Den är ju bestämd för hyreshus för fast boende! Jag har svårt att förstå resonemanget! Vad grundas det på?
Intressant med svaret var också att man påstod att alla entreprenörer fick samma markpris, det är ju faktiskt inte helt sant! TEXAB köper mark betydligt billigare än ex HBR! Visserligen drar då TEXAB fram vatten och avlopp till tomten, och lämnar över det utan kostnad till kommunen. Kommunen får då in intäkter på vattnet, men avloppet blir det bara utgifter på i drift och underhåll.
Andra enterprenörer och privata som bygger köper förstås in sig på vatten och avlopp, vilket inte är billigt!
Nåja, jag vet att politikerna och HBR har haft möte, så vi får väl se vad som kommer ut av det. Vi får hoppas på bra lösningar.

Nu måste jag nog spotta i händerna och laga middag. Det är ju inte morsdag i dag, så ingen gör det i mitt ställe i dag.

En kommentar

  1. Patrik Persson (C)

    Du skriver att C och FP har roffat åt sig mera platser efter senaste valfullmäktige, det stämmer inte. Vi har precis lika många platser som tidigare dvs en plats i resp nämnd och styrelse per parti med undantag av kommunstyrelsen där vi erhöll en extra plats. Dessa platser har vi i kraft av våra mandat i fullmäktige och dessa har inte ändrats. Detta är lätt att kolla om man vill eller orkar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.