Marianne Johansson, Mosekälla

Ugglor i mossen!

Vi har ugglor i mossen här!
Ja, ja säger säkert en del, det visste vi väl!
Nej men vi har uggelungar som sitter här och piper i träden. Vi har tittat i fågelboken och tror att det är hornugglor, deras föräldrar är ganska stora och de har som horn på huvudet. Ljus,grå,bruna, spräckliga.
Det är faktiskt kul!
Jag minns aldrig att vi haft ett uggelbo här förut!

I går fick vi digitalröntgen här i Tärnaby! Ganska fantastiskt med tanke på att man tänkte lägga ner röntgen här för några år sedan!
Vilket förståss var en mycket märklig tanke, med tanke på hur mycket som behöver röntgas här under en säsong!
Men där ser man ju lite hur landstingspolitiker och direktörer tänker när det gäller sjukvård i glesbygd, och det gör mig lite orolig.
Nu verkar det dock ljusare på läkarfronten här, vi får en ny läkare på heltid här, jag tror det var i höst, och det senaste jag hörde om doktor Mikael är att han stannar på halvtid, men jag poängterar att jag inte hört det från honom själv.
Det var min mor som påstod det.
Det är ändå för lite läkare här, det behövs flera för att täcka behovet under säsongen, och säsongen blir ju bara längre och längre!
Det tokiga är att turisterna som behöver sjukvård här räknas liksom inte!
I Landstingets pengapung räknas bara vi bofasta, vilket inte ger en sanningsenlig bild av behovet av sjukvård i Tärnaby. Sjukstugan i Tärnaby skulle bli betydligt mera stadd i kassan om man fick betalt för alla turister som nyttjar sjukvården här. Och visst är det märkligt att man inte räknar med turisterna!
Turismen mångdubblar befolkningen här!
Överlevnaden i Tärnaby bygger till stor del på turismen!

I dag tycker jag mig se en annan utveckling av turismen, där det faktiskt finns möjligheter för bofasta att leva på den, det såg jag inte tidigare, så jag är betydligt mera intresserad av denna bransch i dag!
Vi bofasta har mer glädje av det som händer här i dag, än vad vi hade tidigare.
Turismen är beroende av service i form av restauranger, affärer och en god fungerande sjukvård! Utan detta tror jag inte på någon utveckling av turismen!
Och då är det väl frågan vad vi har kvar här?
Men som sagt var, det ser lite ljusare ut på läkarfronten och med sjukvården!
Här på denna lilla ort är Doktorn, Prästen, Rektorn och Polisen offentliga personer, och det är viktigt för oss som bor här att veta vad som är på gång runt deras tjänster!

Just nu skiner solen, annars är det ganska regnsjukt!
Jag gräddar bullar!
Och lyssnar till uggelungarnas pipande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.