Marianne Johansson, Mosekälla

Hej på er igen!

Hej på er igen!
Jo, jag verkar ha överlevt, men det var verkligen en "skit" kur!
Vi får väl bara hoppas att den hjälpte, jag tänker inte göra om den.

Såg att Gunilla Lundgren ska invänta äldreutredningen som görs i kommunen och ska vara färdig i augusti, innan hon kan svara på om den "gamla" Stefansgården åter ska öppnas som demensboende.
FKU nämnden, den nämnd där jag satt vill ju ha byggnaden till elevhemsboende för alpina gymnasiets elever. För mig känns det mer och mer jobbigt att ha varit med och sagt "ja" till alpina gymnasiet faktiskt!
Vi behöver återöppna Stefansgården för de gamla igen!
Jag kan bara hoppas att den här äldreutredningen som Lennart Nilsson och Alexander Jonsson håller på med, visar den verkliga bilden av äldrevården i kommunen och i Tärnaby! För då måste det till fler platser!
Och nog är det väl ändå dumt att först bygga om äldreboendet för gymnasieelevernas behov, och sedan bygga ett nytt äldreboende som redan finns!
För mej så låter det ju som att gamla länsmansgården skulle passa betydligt bättre som boende för gymnasieeleverna, och om det är det hus jag tror, så ligger det ju närmare både backen och skolan!

När sossarna förlorade makten vid förra valet så skrev en del av dem en motion om att återöppna "gamla" Stefansgården. En av dessa "motionärer" sitter nu som ordförande i omsorgsnämnden och tackar "nej" till två extra miljoner till den egna nämnden! Helt obegripligt, men pengarna behövs kanske bättre på Gunnarns flygplats?! Omsorgen hade säkerligen behövt dessa två miljoner extra, och jag förväntar mig att omsorgsnämndens ordförande Karin Malmfjord, nu när hon har fått tillbaka makten, arbetar efter sin egen motion och återöppnar "gamla" Stefansgården som hon en gång var med och stängde!

Vårt fackliga ombud Isabella Ardlin hade också ,tillsammans med en nattarbetande kollega, lämnat in en motion om att höja tjänstgöringsgraderna på våra nattjänster till Kommunfullmäktige. Den motionen avslogs förståss, det skulle kosta kommunen alldeles för mycket pengar om vi nattare blev uppräknade till heltid eller ens 75% med de scheman vi går på.
Jag tror att man kommer att få tänka om här. Snart finns ingen som vill jobba natt! Och med tanke på alla risker för bröstcancer, hjärt och kärlsjukdomar och andra sjukdomar som vi "nattare" löper, kan ju ingen tvingas att jobba natt.
Läkarvetenskapen säger att man inte bör jobba natt efter man fyllt 45 år, på mitt jobb är alla "nattare" utom en för gammal!
Som "nattuska" förlorar man på pensionen, semestern, sjuklönen ja, på allt! Det räknas på tjänstgöringsgraden! Det är oerhört orättvist! Och det är på tiden att vårat fack Kommunal tar tag i dessa orättvisor på alvar, annars finns snart inga nattarbetare inom vården, och hur gör arbetsgivaren då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.