Marianne Johansson, Mosekälla

Service och utveckling?

Vi är utan telefon sedan i tisdags.
Kanske får vi den lagad på måndag, om vi har tur!
Tänk hur allt försämras för oss som vill leva i glesbygden!
Om telefonen rasade förr så kunde vi kontakta felanmälan och få felet avhjälpt på någon timme, för då fanns det reperatörer på orten!
Min pappa var en av dem, och det hände nog att folk hörde av sig direkt hem till reperatören också när det var fel på telefon. Det var enklare, man fick direkt kontakt med folk, nu är det automatiska telefonsvarare vartän du ringer, och nåde dig om du inte pratar ren svenska! Då förstår inte den automatiska rösten vad du säger! Min karl hade ett helsike att försöka få rösten att förstå vilket telefonnummer han ville felanmäla, och vi har 21114! Att det kunde vara svårt!
Jag har också tidigare fastnat i att den där rösten inte förstått vad jag sagt att jag velat! Man kan bli galen!
Jag har pratat med Telia två gånger sedan felet uppstod, och en vänlig dam har sagt att felet ska bli avhjälpt, att en tekniker jobbar med det, men min man fick tillslut tag på en "tekniker?" som sa att "Tyvärr tidigast Måndag" då det bara var vi i hela Tärnaby som hade fel på telefon. Teknikern måste ju köra hit från Sorsele, Storuman eller vart tusan det numera finns en teletekniker??
Nu påstår de också att Telia "kompenserar" en om man varit utan telefon i mer än tre dygn, utan att felet lagats, så jag väntar mig ju en RIKLIG kompensation!

Den här händelsen får mig åter att reflektera över hur sårbart vi lever i dag, och hur servicen här i glesbygden hela tiden försämras, för vi är inte lönsamma!
Televerket, vattenfall, ja, inte är det samma service som förr!
Om lampan i trivselbelysningen gått sönder ex, så kom Vattenfallarna och bytte den på någon dag! Nu är det gubbar från Norrbotten, eller vars dom nu är ifrån, som kommer en gång om år, eller nåt sånt. Så du kan få famla i mörkret rätt länge?????.
Jag tror att teknikern på Vattenfall är rätt ensam kvar här numera?????
Men vi är tacksamma så länge det finns folk kvar på plats här från Vattenfall!

Det är ett mycket besynnerligt system vi lever i.
Man lägger ner service i glesbygden, och skickar folk i stället kors och tvärs, osså hävdar man att servicen inte ska försämras!
Posten försvann, ungefär just efter min mamma slutat jobba där, och nu i höst försvinner dess efterträdare kassaservice! Vad som blir efter det vet vi inte än.
Allt sker för att spara pengar, det är inte lönsamt att ha kvar service i glesbygd, men transporterna då??
Att skicka folk och varor kors och tvärs! Det måste ju också kosta?
Numera är det inte mycket kvar av norrländskt jordbruk, ja, svenskt jordbruk överhuvudtaget. Vi importerar maten från Brasilien och andra "närbelägna" länder. Sedan pratar man om klimathot!
Vi ska få dyrare bensin så att vi kör mindre bil och räddar miljön!
Nä, jag får det inte att gå ihop!
Men jag förstår ju att någonstans i slutändan av den här "utvecklings" kedjan finns det folk som tjänar massor med pengar och som skiter blankt i om jorden går under i sin egen skit, eller att glesbygden avfolkas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.