Marianne Johansson, Mosekälla

Festligheter i sommar Tärna!

Kul! Läste just ett debattinlägg på Expressen från en 21 årig tjej som tyckte att man skulle leva livet först innan man producerade nytt!
Kommentarerna var inte enbart positiva, men det är ju klart att om någon sagt till mig när jag fick mina första barn att jag var på tok för ung, så hade jag självklart protesterat! Inte satt jag på de erfarenheterna då som jag besitter i dag! Det är bara så att livet förändras, bör förändras, mer än vad man som ung har förmåga att inse, när man får barn.
Och förässten, man är väl fortfarande "ung" när man är 30 år!
Då är man förhoppningsvis "ung och vuxen"!
Men som sagt jag moraliserar inte, jag är fel människa att göra det. Jag talar bara av egen erfarenhet och insikt! Var och en lever sitt liv.

Apropå barnafödande!
I går kväll var vi utan för kyrkan i Tärnaby och lyssnade på Noice Makers!
Vilket drag! Dom är rent ut sagt FÖRBASKAT BRA! Varför har man inte dem att spela på Marknaden?!!!!!! De drar ju folk, det såg man bara i går kväll!
Det var härligt! Och där såg jag, apropå barnafödande, flera nya små Tärnabor, och att flera nya små Tärnabor är pågång, KUL!
Barnafödandet i Tärnafjällen tog inte slut när vi gick i pension!
Det känns som riktig härlig framtidstro, det kommer nya bäbisar, hela tiden!

Apråpå Gränshandelsmarknaden.
I år hade man väl trott på något speciella arrangemang då Fjällvinden jubilerar!
Men så ser det inte ut att bli, ja det ska ju vara att det blir några speciella överraskningar från marknadsscenen då, man utlovar ju det i programmet.
Men tjaa? vi får se. Jag skulle ha önskat att man tagit hit några bra artister!
Men har man bara ett uppträdande av Noice Makers så är ju det bra. Dom är fantastiskt duktiga!
Jag är annars orolig över den här marknaden.
Det blir bara mindre och mindre kringarrangemang, och mindre och mindre folk på udden på danserna.
Förr var det fotboll, folkrace dragkamp mellan Sverige och Norge, vart tog allt vägen? Det var artister och uppträdande, självaste Robert Wells har varit på marknaden! Men det är som festligheterna ebbar ut??????..
Jag tror att Fjällvinden behöver hjälp med arrangemanget, de måste låta fler organisationer ta del av och tjäna på marknaden.

Vi har en jättefin dansbaneudde i Tärnaby. Förr var det ofta dans där på somrarna, midsommar var en stor helg med två kvällars dans. Nu är det bara dans här på marknaden. Det är egentligen otroligt! Tror man inte att folk vill gå ut, träffas och dansa? Turister som kommer hit och som man vill ska komma hit, tror man inte att de vill gå ut och dansa om sommarnätterna på en mysig dansbana? Men för att få folk att komma på dansen måste man förståss annonsera och se till att ALLA vet att det är fest och dans!
Fjällvinden är inte särskilt duktiga på detta! Fest och dans är nog inte riktigt deras grej! Arrangemangen på dansbaneudden i Tärnaby skulle några som är intresserade av musik och dans ta hand om. En grupp intresserade bara, eller kanske Kulturakademin? Vi har många duktiga lokala förmågor som skulle kunna få chansen att visa upp sig här, och samtidigt får folket i bygden, turister och bofasta, en fest, tillfälle att träffas och dansa och ha kul! Och kanske kunde man ta hit några duktiga artister också. Jag vet att det finns idéer om sådana här saker på byn, låt de komma fram!
Men jag är rädd att Fjällvinden är för giriga, vill ha förtjänsten själv. Om någon ska arrangera något utanför klubben på udden så kostar det väl alldeles för mycket för den som vill göra nåt? Ja, jag vet inte, men jag hoppas att det blir förändringar vad det gäller sommarfestligheter i Tärnafjällen, det behövs! Som det är nu är det ganska dött!
Gårkvällens konsert med Noice Makers var ett mycket trevligt inslag i sommarvardagen i Tärnafjällen!

Död är också vår telefon IGEN!

2 kommentarer

  1. Berra

    Du är ju en idéspruta av stora mått som klarsynt ser alla möjligheter. Varför tar inte du och ordnar så att det händer nåt kul, eller är det alltid någon ANNAN som ska fixa allt?

  2. fjällvind

    Varför skall Fjällvinden som ideel förening driva marknaden?Har hört att det gav ett minus resultat förra året.Vem gynnar marknaden om inte handlarna i byn?Det bästa vore om någon som kan och har förmågan tar över detta och hyr in klubben mot betalning för vissa arbeten.
    Fjällvinden är en idrottsklubb och ingen festarrangör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.