Marianne Johansson, Mosekälla

Datakrasch, namncermoni, marknad och avsked!

Hej! Jag är tillbaka!
Ja, alla blir väl kanske inte så glada för det förståss!

Min dator angreps av en jätte elak trojan som slog ut hela datorn, så jag har haft den för rensning och upplivning hos Tärnaby Data och Service, och dom fick verkligen jobba med den för att få liv i den igen!
Men jag har förståss förlorat en del sparade data, däribland inloggningsuppgifterna till bloggen!
Och jag har mailat redaktionen och webred på VK, och inte fått nåt svar, men så hittade jag igen några adresser till redaktörer på VK på min backupskiva, och då fick jag svaret att de är på semester!
Ja, just det, bara för att jag har slut på min semester så finns det ju förståss de som har semesterdagar kvar! I svaret fanns också ett telefonnummer som jag kunde ringa, och se där svarade en trevlig kille, och nu tar jag mig in på min blogg igen! Och jag som nästan trodde de hade gjort slut med mig på VK! Ha Ha

Semester ja, den är slut för min del, jag ska jobba i helgen, och det känns lite tungt. Jag har inte kommit tillbaka riktigt efter ledigheten än. Jag är besinningslöst trött! Det är som att kroppen vägrar ställa in sig på nattvak igen!
Jag har ju levt ett normalt liv ett långt tag nu och sovit om nätterna.

För två veckor sedan var det ju så marknadshelg här i Tärnaby.
Det var mindre många knallar här än förut, men vi hade ett underbart väder, och marknaden var välbesökt. Men jag är djupt besviken på både VF och VK:s bevakning av gränshandelsmarknaden! I VK skrevs bara några futtiga rader, och i VF skrevs ingenting! Ska vi ha kvar den här marknaden, den enda stora händelsen under sommaren i Tärnaby, den enda helgen med dans på udden, ja, då är det viktigt med publicitet runt den också! Hur mycket skrivs inte om alla andra marknader?! Och Storuman/ Tärnaby som fått en lokalsida på VK:s nättidning!
Men där tror jag inte det skrevs ett enda ord! Skäms VK och VF!

Jag såg inga speciella överraskningar med tanke på att Fjällvinden jubilerar i år, och man är den ende arrangören av den här marknaden, men det hade jag ju inte förväntat mig heller. Läste däremot i VK att Fjällvinden insett att man inte kan stå som ensam arrangör i fortsättningen. Hoppas det löser sig, för marknaden och dansbaneudden är så viktiga inslag för vår besöksnäring också.

Jag var ner på dansen på Udden på lördagskvällen. Det var mycket glada och trevliga människor där, och det var riktigt roligt. Inte ett enda slagsmål såg jag och det är ju trevligt, slagsmål har en förmåga att förstöra stämningen.
Tack för sist alla ni glada och trevliga jag mötte där, ni vet vilka ni är?????????

Vi hade barnbarnet här i en och en halv vecka, det var väldigt trevligt!
Fast jag tycker att det är skönt att han är mitt barnbarn!
Det är en stor kille 4 1/2 månad och 8kg tung!
Men det kan förståss ändra sig. Just nu håller han bara på att äta upp sin lilla mamma, och hon äter en del godis, så mjölken är säkert jätte söt och god!
Under marknadslördagen hade vi namngivnings cermoni för barnbarnet.
Det var riktigt fint! Vi var ett drygt trettiotal personer, bara sonahustruns familj, och så då våran lilla familj.
Näst äldsta dottern och en kompis till henne sjöng och spelade en visa av Åsa Jinder, och det var väldigt stämningsfullt och vackert!
Vi fikade en massa godsaker också förstås.

På jobbet är det väldigt lugnt just nu. Akutavdelningen är stängd för semestrar.
I torsdags morse sa jag "hej då" till doktorns sambo som flyttar med barnen till Umeå. Doktorn stannar kvar på en halvtid, det är jag glad och tacksam för, och den andra halvan ska han nog ägna helt till familjen. Hoppas det blir en bra lösning för dem!
Personligen tycker jag att det är jätte tråkigt att en duktig och urgullig sköterska flyttar ifrån oss! Men det är så, att livets små pusselbitar måste passa ihop och fungera för familjen på ett bra sätt, annars blir det tungt i vardagen.
För mej är det alltid familjen som styr, och så vill jag alltid ha det.

En kommentar

  1. Greta Gredelin

    Jaa, bor man i Tärna skall man passa sig för att bli akut sjuk under semestertider, troligen trillar man av pinnen i Blåviksjön under ambulanstransporten till Lycksele för i Storuman har man ju ett så gammalt och förfallet sjukhus så där finns nog ingen hjälp att få. Månne det nya badhuset i Storuman bli räddningen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.