Marianne Johansson, Mosekälla

Pissigt internet och ändrad politik!

Usch vad internet fungerar dåligt just nu!
Vi har fortfarande problem med telefonlinjen in i huset, och jag tror att det är den som ställer till det för Internetuppkopplingen också. Ibland går det bara inte att ta sig ut på nätet!
Jag blir så frustrerad!

Kanske har ni sett ordväxlingen på insändarsidorna mellan mej och möbelhandlaren i Stensele, Ronny Nyström?
Jag tänkte kommentera det här också.
Jag fick riktigt sura uppstötningar när förslaget på utökade tjänstgöringsgrader och kraftigt höjda arvoden till Omsorgsnämndens ON:s ordförande och Fritids- kultur och Utbildningsnämndens FKU: nämndens ordförande kom till oss på remiss.
Då hade man alltså suttit i Fullmäktige och sagt nej till en motion från vår fackligaförtroendedman/ kvinna, och en kollega om sänkta heltidsmått för oss nattarbetare. D v s att våra tjänstgöringsgrader skulle höjas, vilket inte bara har betydelse för lönen, utan även för semester och sjukskrivnings kvot samt pensionsgrund! Och på samma fullmäktige sa man "nej tack" till Håkan Rombes förslag att redan från början utöka ON:s budgetramar med 2 miljoner extra!
ON:s budget är ansträngd, och många är de gånger som vi som arbetar inom omsorgen, fått höra att "tyvärr fick vi inga mer pengar!" Så att äska mer pengar i efterskott är ett ohyggligt osäkert kort!
Kravet är att varje nämnd ska hålla sin budget!
Så jag anser att det är ett spel för gallerierna att säga att man i efterhand ska äska mer pengar!
Hur man resonerat och röstat i dessa frågor kring motionen och budgetramarna kan var och en med dator läsa under protokoll på storuman.se, så kan ni själva bilda er uppfattningar. Jag uppmanar er att titta in här då och då, så får ni se lite på vad som händer i kommunen.

Ronny Nyström reagerade på min insändare där jag angrep det ovan nämnda, kanske för att jag nämnde hans namn i mitt inlägg.
Han kallade mitt inlägg för "falska osanningar"
Ett ganska roligt utryck, då "falska osanningar" väl knappast kan bli annat än sanningar?
Sedan rasade min dator och jag hade ingen möjlighet att svara honom direkt.
Men vi träffades på marknaden i Tärnaby, när han beundrade mitt barnbarn, så jag sa till honom att jag tänkte svara honom på hans svar.
Det tyckte han nu inte behövdes, då vi kunde ta det via mail eller telefon.
Och visst har vi kunnat göra det, men jag tycker att det är viktigt att kommunmedborgarna ser debatterna, så jag skrev ett svar, få se vad fortsättningen blir.

Ronny och jag tillhörde en gång samma parti, vi har delat åsikter, men det är ju väldigt uppenbart att det gör vi inte längre. Det är fritt fram för vem som helst att ändra sig, men visst är det intressant att försöka se orsaken till det, åtminstone tycker jag det.
I de här tre avhopparnas fall var det, som jag ser det, B-G B:s och Gunnar Åströms goda samarbete som orsakade själva avhoppen.
Det fanns i Ronnys och Erolds fall en stor motvilja mot Gunnar, det har jag sagt förut, och vad som ligger bakom det vet jag inte, kanske har Åström gjort sig förtjänt av det, vad vet jag? Synd bara att det skulle stjälpa politiken och alliansen. Håkan Fjell var däremot den som ville att vi skulle ställa upp bakom Gunnar Åström, så vad som fick honom att byta sin linje vet jag inte. Det jag beskriver är utifrån det jag själv sett och hört på våra möten.

Och varför de sedan bildar allians med Socialdemokraterna, har jag inget svar på heller, för de hade inga goda ord till övers för det partiet tidigare.
Men jag har funderat en hel del på det. Erold har jag pratat med, så hans åsikter vet jag, och jag accepterar dem och vill nog tro på honom.
Men de andra två kanske har genomgått en ideologisk omvandling, eller känner sig bara mer hemma i sitt nya gäng. De kanske får ut mer av samarbetet med S och KD?
Ja, det finns säkerligen någon bra anledning, för inte kan det väl bara vara så simpelt att ex Ronny fått en större kundkrets och får leverera varor till ex elevhemsboendet på gamla Stefansgården i Tärnaby?
Sådan korruption sa sig Ronny Nyström vara emot när han var Vänsterpartist, jag vill inte tro att han ändrat sig på den punkten också!

10 kommentarer

  1. B-G. Burman

    Kan det vara möjligt att Ronny sålt sin heder för möbelleveranser till kommunen? Han som spydde galla över att Elektrikerna levererade eljobb åt kommunen. Det kanske kan förklaras med att Ronny bytt bort sin gamla v-ideologi mot något som ligger närmare Sd.

  2. ingalill

    ”Bokhandlaren som slutade att bada” har väl många sett!! Men ”Möbelhandlaren som ändrade inredning”= inriktning får ju bli del två. Kundkretsen har redan minskat…Novalucol hjälper föga!!!

  3. MEDLEM I SVENSK HANDEL STORUMAN

    Hetsjakten på kommunens företagare fortsätter från vänsterpartiets s.k.
    stolthet i Tärnaområdet. Är detta den
    officiella politiken som vänsterpartiet kommer att företräda i framtiden så hoppas jag verkligen att väljarna förstår
    konsekvenserna av sitt röstande.D.V.S
    en utarmning av vår kommuns service
    inom handeln och övrigt företagande (tänk på IT4U)

  4. Marianne

    Men visst är det väl skrämmande och väldigt tråkigt om det är så korrupt i kommunen att du som företagare ska måsta vara socialddemokrat för att få ihop ditt företagande med politisk verksamhet?Detta är ju faktiskt öststats politik!
    Och du medlem i Svensk Handel, hur kan du försvara det?

  5. B-G. Burman

    Du som kastar skit på v måste kunna svara på 2 enkla frågor.
    Vilka företag har v bedrivit hetsjakt mot ?
    Vilka medverkade i hetsjakten mot Åströms företagande ?
    Ditt inlägg håller inte eftersom v t.o.m. fått kritik i KF för att vara alltför företagarvänligt.

  6. G.Lundsten

    Finns det belägg för det ni antyder om bl.a Möbelhandlaren,Åström och korruptheten,så är det ett fall för högre instans,i annat fall är det förtalsgrundande uttalanden som kommer fram i denna blogg.

  7. Marianne

    Nej ,jag har inte förtalat någon i min blogg. Jag har funderat över faktiska händelser som jag sett och hört med egna ögon och öron, i och omkring det politiska livet i vår kommun. Är det korruption så tycker jag att det är förskräckligt! Men du G. Lundsten tycker och tänker förståss vad du vill.

  8. Greta Gredelin

    Hade Svensk handel och Företagarföreningen i Storuman friår när hetsjakten på Åström pågick ?

  9. ingalill

    Finns det något som heter så i Storuman??? Vad sysslar dom med,månntro???För mig låter det seriöst men det kan det väl knappast vara om det bedrivs i Storuman!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.