Marianne Johansson, Mosekälla

Extra nätter av girighet!

Fy sjutton! Jag jobbar extra nätter i helgen!
Hur kan man va så dum att man tar på sig sådant?
Girighet förståss! Jag inbillar mig att jag ska få en bättre lön!
Jag är rädd att jag blir besviken!
Jaja, snart är det då gjort i alla fall.

Till veckan börjar skolorna, och jag är en aning förb.. över det.
Här i Tärna går ungarna längre på våren för att börja senare på hösten! Men vad är nu detta? Inte blev det något senare i år! Jag tycker gott att de kunde få ha sommarlov till 1 september! Åtminstone skulle de då varit ledig en vecka till.

Näst äldsta dottern åker i väg för att börja gymnasiet i Storuman. Hon hade sökt teknik programmet digital musik, men det var för få sökande så hon får gå på sitt andra hands val istället, vilket är mediaprogrammet, så det är klart, det blev inte riktigt som hon tänkt sig.
Men jag hoppas och tror att hon ska finna sig till rätta.
I övrigt oroar jag mig inte för henne. Hon kan ta vara på sig själv, och hon har två storebröder i Storuman.
Dessutom är det ju bara ca 14 mil hem till oss!
I måndags hade hon sina kompisar här för ett "sista natten med gänget" typ. Det var ungdomar fulla jälan som spelade brännboll i duggregnet, sedan sov de allihop i tältkåtan. Ja, sov och sov, det kanske det inte blev så mycket av, mest surr och fniss, osså hade de badat i sjön i mörkret också. De är så härliga de här ungdomarna, de är kompisar! Riktiga kompisar, både tjejer och killar, och jag som förälder känner mig trygg med näst äldsta dotterns vänner. De umgås och har roligt! Ja, tro inte att jag är så dum att jag inte förstår att det förekommer saker som vi föräldrar inte bör veta, och nog kommer de att göra dumheter! Men de är alla verkligen fina ungdomar! Bättre än jag själv var faktiskt!

Nej, nu är det dags för middag, och jag ska softa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.