Marianne Johansson, Mosekälla

För tidig skolstart och alpina gymnasiet!

Så har skolorna dragit igång igen.
Ja, det är minst en vecka för tidigt!
Men det handlar förståss om pengar, kommunens pengar och Länstrafikens.
Vi hade upp detta ärende på vårat bord i december i fjol på sista mötet före jul i Tärnaby. Jag hade jobbat natt, så det kanske är en anledning till att jag inte riktigt minns turerna. Jag var tvungen att maila Peter Åberg och fråga.
Och jo, det är så att Länstrafiken slutar köra skolskjussarna den 10 juni nästa år, och då kostar det kommunen för mycket att betala för en vecka till, och om de börjat senare i höst har de varit tvungna att gå längre till våren för att få ihop tiden antar jag.
Jo, det är märkligt!
Hur många bussar är rena skolbussar, alltså slutar att gå när sommarlovet börjar? Hur mycket dyrare skulle det bli? Ja, vi diskuterade det säkert, jag ska dyka ner i papperen jag städat bort, sedan jag slutade i nämden och se om jag kan bringa klarhet i detta, för jag minns faktiskt inte, tyvärr.
Hursomhelst, då var det ebb i kassakistan då, i dag verkar det finnas pengar till stora onödiga investeringar i Storuman, och att höja arvodet till ex Peter Åberg, så det kanske kommit fram pengar man kunde prioritera på barnen i stället?

I morgon kväll ska vi på föräldramöte för att få information om de möjliga förändringar som kommer att ske på Skytteanskaskolan, nu när alpina gymnasiet startat. Vi ska se på ritnings förslag till ombyggnation av Lilla Skytte, för att där ska rymmas gymnasieungdomar, och våra yngre barn ska flyttas upp på "stora" Skytte, i de lokaler som kan liknas vid Kumla fängelset?
Ja, vi får se, det hörs bara vara förslag än så länge, vi får se.

Gjorde jag rätt när jag sa ja till alpina gymnasiet?

13 kommentarer

  1. Peter Åberg

    Jag kan bara förvånas över att du trots att du själv satt med i nämnden och fattade beslutet om läsårstiderna tar upp det som något som du försöker ifrågasätta politikerna i Storuman i dag för.

    Det var dessutom den allians som ditt parti tillhörde som styrde kommunen vid det tillfället och hade majoritet i nämnden. Du kom inte med något motförslag och du reserverade dig heller inte mot beslutet.

    Märker du inte när du skjuter dig själv i foten.

  2. Marianne

    Nu är du känslig i överkant Peter! Jag säger ju att vi satt med den här frågan före jul i fjol och tog detta beslutet, p g a pengar som då inte fanns! Jag var med, jag protesterade inte, vi hade just klarat av tuffa besparingar! Men nu verkar det finnas pengar, som man kanske skulle kunna prioritera om? Och nu tycker jag att det kanske borde diskuterats mer i alla fall, även om jag nog tror att vi då i det läget, tagit samma beslut.

  3. Kurt

    Du verkar vara en sann politiker du Peter Åberg, du läser de du vill läsa å du förstår de du vill förstå.

  4. Ingalill

    Håller helt med dig Kurt..,Inskränkt kallas det även för å denna inskränkthet verkar vara på en väldigt hög nivå!! Snacka om att sila mygg å svälja kameler..,Å VEM skjuter sig själv var??

  5. ingalill

    Jag tror inte man behöver vara speciellt lärd för att svara på den frågan,Veronica.Låter som en släkting till Alfons Åberg,han som ”BARA skall”!!

  6. Peter Åberg

    Ja Marianne

    På tal om hur personer Gunnar Åström blev behandlad. Du har nog tendenser bland dina sympatisörer också.

    Dessutom verkar de vara mer intresserade av att dumlägga, förnedra och kränka än att föra sakfrågorna framåt. För det är väl sakfrågorna som skall diskuteras och inte personerna man skall bedöma utan att ens veta vilka dom är?

    MVH Peter Åberg
    ordförande Fritids-kultur och utbildningsnämnden

  7. Dr Cox

    Jag undrar vem denna ingalill kan vara? Sitter och läser alla blogginlägg och artiklar hon kommer över och drömmer om att hon var en av de stora skrivarna? men tyvärr får hon nöja sig med att skriva spydiga kommentarer som inte ens är hennes egna, utan då måste hon googla runt på nätet för att hitta på snitsiga ordlekar och talesätt att använda sig av. Ingalill skjuter sig inte i foten för då måste man först ha jägarexamen, licens, och förmågan att hantera ett.

    Jag vet inte, men roligt har jag iaf. tihi

  8. ingalill

    Jo både jägarexamen o det som behövs har jag redan.Men skjutit någon i foten har jag aldrig gjort. Jag ser fram emot att träffa dig!

  9. Marianne

    Jag kan inte se samma hetsjakt på er som jag såg på Åström och Burman, men visst det kan vara för att jag står där jag står.
    Men jag försöker verkligen hålla mig till sakfrågorna och kritisera beslut och förslag som lagts fram. Men visst, jag angriper ju personens beslut, uttalande eller handling, jag förstår inte hur jag ska kunna göra annorlunda?

  10. ingalill

    Tihithitaho!! Så kul jag har just nu!!Jag har skjutit större vildsvin än dig i sank Dr.Cox ,det skall du bara veta.Puss o kram o hälsa mamma…

  11. ingalill

    Men snälle lille du!! Jag blir nästan tårögd nu!!!Har DU åxå drabbats utav detta som är så typiskt för denna regionen.Avundsjukan,en av de sju dödssynderna!!! Ack ja,ack ja…,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.