Marianne Johansson, Mosekälla

Om bloggar………….

Långledig, oerhört skönt!
Jag är bara så sabla förkyld, och får host attacker som gör att det känns som man ska slitas i stycken!
Men det går ju över.
Annars har hösten verkligen kommit nu. Skogen är fantastiskt vacker i sina höstfärger. I dag är det dock mulet och regnsjukt, men det känns att det är höst.

Vi var ner till Storuman i går kväll på föräldramöte.
Vi brukar åka ner när vi har någon som börjat ettan.
Det är kul att träffa deras lärare och att lärarna får se vilka vi är.
Och jag konstaterar åter igen att det var gott om föräldrar från Tärnaby, vi hade ju kunnat prat ihop oss och låna en minibuss!
Men det är väl också så att ofta har man andra ärenden som man förlägger till sådana här dagar, så att man gör flera ärenden samtidigt.
Innan vi åkte hem var vi om till ungarna på deras elevboende förståss.
Vi var hemma kring halv elva, och då var det mer som bara att gå och lägga sig och hosta.

Jag roar mig då och då, med att läsa andra bloggar.
Det kan vara riktigt underhållandde!
Såg exempelvis att någon stulit Lottens bilstereo, och hon var förstås inte glad och använde sig av kraftuttryck för att markera det. Kommentarerna lät inte vänta på sig, hon som är lärarinna ska inte skriva så i sin blogg. Nähä, kanske inte, men bara hon inte använder sådana "kraftuttryck" när hon talar med barnen så.
Det märkliga är att ingen verkar reagera nämnvärt över stölden!

Anna tänker sluta blogga då folk ändå bara missförstår och förvrider det hon skriver. Tråkigt! Min blogg är mina tankar, funderingar, upplevelser och åsikter om saker och ting, och dom har jag liksom Anna, och alla andra rätt till.
En bloggare som inte vågar blotta sina åsikter, tycker i alla fall inte jag är särskilt intressant!
Och man måste få trampa folk på tårna ibland, bara det är relevant, och man behöver inte vara ofin.
När jag skriver vill jag gärna få reaktioner, annars skulle jag inte skriva.
Men jag vill ju ha reaktioner på det budskap jag för fram. Ibland kan jag undra om jag är dålig att uttrycka mig? Är jag otydlig?
För en del kommentarer hakar upp sig på ord, meningar i texten som jag inte riktigt förstår. En del misstolkar, medvetet eller omedvetet det jag skriver, och en del verkar vilja flytta fokus från mitt ursprungliga syfte med min blogg.
En del kommentarer kan faktiskt också, enligt mitt tycke, vara rent barnsliga eller dumma!
Trots allt tycker jag att kommentarerna stimulerar, både de positiva och de sura! Så fortsätt kommentera, jag besvarar så mycket jag bara kan.

För att förtydliga några tidigare bloggar så vill jag säga att jag säger INTE att man inte ska bygga om sjukstugan i Storuman, om behovet finns, men Tärnaby sjukstuge mottagning är också i akut behov av ombyggnad. Och behöver ombyggnaden i Storuman kosta 100 miljoner??!!
Jag är EMOT en nybyggnad av sjukstuga i Storuman.
Jag försvarar INTE Anja Pärssons eller någon annans fortkörning förbi skolan i Tärnaby. Jag ville bara att folk skulle se sjukstugefrågan också!
Sedan läste jag en insändare under "tyck till" som jag antar var riktad till mig, jag har i alla fall skrivit om älgjakt och svamp plockare, men signaturen "Nyfiken" var så bedrövlig att han/hon inte ens kunde skriva vilken blogg han/hon läst. I alla fall, jag beskyllde aldrig svamp plockare för att älgjakten inte givit önskad utdelning. Ej heller säger jag att älgjägare här är så osäkra att de kan skjuta folk. Men olyckor kan hända, speciellt när man inte vet av varandra i skogen. Jag skulle aldrig våga ge mig ut och plocka svamp när det jagas älg, jag är för feg och rädd om livet, det var vad jag ville ha sagt om det.

3 kommentarer

  1. Caj

    Tack för din blogg Marianne
    det är så härligt att se vad en del människor hakar upp sig på, Men du måste lära dig att blogga alla dar VK’n ä lite fattig dom dar du inte har skrivit nåt tack tack
    Portbroarn

  2. ingalill

    Jag håller med dig Caj,visst är det uppfriskande att läsa Mariannes blogg..Alltid konkreta o vettiga saker att tillföra.Gott att du finns i ”den pissiga lilla hålan”.

  3. Agdor

    Hej Marianne.
    Jag har aldrig gjort blodpalt , kan du inte lägga ut ett recept på din blogg? Det skulle vara spännande att prova.

    M.V.H. Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.