Marianne Johansson, Mosekälla

Nysnö och flyg!

Så är snart den här lediga helgen till ända.
I går var det kanelbullens dag, så jag bakade bullar och tur var det!
Några gamla vänner till oss dök nämligen upp, det är några år sedan vi sågs sist.
De bodde här i Tärnaby under nittiotalet, och flyttade sedan ner till Järpen.
Det var oerhört roligt att träffa dem och höra hur de och deras, nu nästan vuxna barn har det nuförtiden!
Jag hoppas att det inte dröjer så länge innan vi ses nästa gång.

Sedan hjälpte vi, mina döttrar och jag till att flytta mina föräldrar ner till vinterbeteslandet! Ja, mina föräldrars vinterland ligger inte i Nordmaling, det gjorde inte mina förfäders heller, mina föräldrar flyttar bara ner till lägenheten i Tärnaby, från min fars barndomshem i Södra Västansjö!
Men det är en del grejor som ska dras.

Det har kommit en del nysnö på fjällen här, i går såg vi snöflingor dala ner även utanför stugufönstret! Men jag tror det snöat mer nere i Storuman.
Just nu är det oväder här, regn, snöslask och hård blåst.
Men det hindrade inte ungarna från att dra ut i skogen och grilla korv!

Jag läste B-G Burmans blogg om KS mötet och resonemanget kring Gunnarns flygplats. Ett märkligt uttalande av Erik-Abel, att flygplatspersonalen genererar så mycke skatteintäkter till kommunen att det är värt att betala drygt fyra miljoner, eller mer? För att behålla dem?!
Nog torde väl kommunalanställda och för att inte tala om anställda inom omsorgen generera mer skatteintäkter till kommunen då vi är betydligt fler?
Betyder det att Omsorgsnämnden med hänsyn härtill, kan skita i att hålla sin budget och överskrida den utan pardon, så kanske vi kan få anständigt betalt när vi går ut och jobbar extra när det är personalkris!!
Hur många anställda finns på andra arbetsplatser i kommunen, hur många anställda och hur mycket skatteintäkter till kommunen inbringar de, hur många miljoner ska kommunen bidra med till dessa företag??
Det var ett märkligt resonemang av Erik-Abel tycker jag, och ett bevis på att det är dåligt med argument för att kommunen ska subventionera flyget på Gunnarn.
Lika dåligt och oövertänkt var Ronny Nyströms förslag att Lyckseleborna väl kunde åka till Umeå och ta flyget därifrån, då biljetterna var billigare där!
Hur skulle man i så fall kunna locka Lyckseleborna att flyga från Gunnarn istället? Då räcker kanske inte subventioner på fyra mijoner??
Den här mannen har verkligen förändrat sina politiska värderingar!
Det ligger prestige i det här, ingenting annat, och det är skattebetalarna som får betala för politikernas prestige!

5 kommentarer

  1. Ronny Nyström

    Marianne du behöver visst några repitionslektioner i ämnet läs och förstå. Läs igenom BGs blogg igen
    så kanske du förstår hans tolkning av mitt uttalande i KS, men inte nämnde jag något om Lyckselebor på sammanträdet.

  2. Marianne

    Och vad behöver du Ronny Nyström? Jag inser att jag misstolkat texten i B-G:s blogg, men det gör ifrågasättandet av ditt uttalande ännu större! hela tiden matas vi med hur viktig närheten till Gunnarns flygplats är för kommunens företagare, men nu menar du alltså helt plötsligt att de hellre kan åka ända ner till Umeå för det är billigare att flyga därifrån? Hellre det än att flyga från Lycksele?? Eller?? Förklara gärna för mig vad du egentligen menar Ronny! Som vänsterpartist stod du för att kommunmedborgarnas behov av bra skolor, sjukvård bostäder komunalservice var vad kommunen skulle tillgodose. Nu förespråkar du lyx för företagare på ovan nämnda områdens bekostnad!

  3. Ulla

    Kan någon ge mig ett bra argument om varför det ska finnas
    en flygplats i Gunnarn? Fast iof i Hemavan är ju tydligen alltid alla platser fullbokad så de går ju knappt att flyga därifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.