Marianne Johansson, Mosekälla

Håhåjaja!

Håhåjaja!
Ja, vad ska man annat säga??
Jag tänker förstås bland annat på de 4,15 miljonerna vi ska punga ut på flygtrafiken i Gunnarn!
När vi inte har råd att underhålla gator och vägar i samhället, när vi inte har råd med nya handduschar på sjukstugan, när vi i stort sett inte har råd med något av det mest elementära en kommun ska kunna erbjuda sina medborgare!
Vad ska man säga? Skratta eller gråta?
Det är en utopi att gå omkring och inbilla sig att inte Gunnarn ska tära på övriga kommunala poster!

Jag blir förtvivlad när jag ser hur våra politiker "hjälper" Stockholm att avfolka vår byggd!
För att man ska vilja och kunna bo här måste man ha arbete, bra bostad, bra barnomsorg, bra skola, bra sjukvård, omsorg, fungerande kommunal service, och så småningom god äldrevård!
Detta sätter man åt sidan för att några ska få njuta av lyxen av närheten till ett flygfält! Oftast när man påpekar för kommunen om elementära nödvändigheter, får man höra "jo vi vet, men det finns inte pengar!"
Det är så destruktivt, kommunen gräver sin egen grav!
Det är bakåtsträvande att inte ge kommuninvånarna det som man behöver i sin vardag, det är bakåtsträvande att satsa på prestige och storhetsvansinne!
Jag blir så trött när jag tänker på det!
Varför kan vi inte bara göra gott för kommuninnevånarna?
Varför kan vi inte kämpa gemensamt mot Stockholms avfolkningspolitik?!
Var tusan tog ’kockarna’ Erold, Ronny och Håkan vägen som skulle ’röra om i grytorna’?
Allting ser ju ut precis som före förra valet och ’alliansen’!

I kväll var jag på möte om alpina gymnasiets lokaler på Skytteanskaskolan.
Det är verkligen tråkigt att inte fler föräldrar kommer och lyssnar!
Vad tycker ni föräldrar i Tärnaområdet? Ska alpinagymnasiet flytta i på lilla Skytte eller på stora skytte?
Eller spelar det kanske ingen roll?
Anledningen till att jag går emot förslaget att gymnasiet ska in på lilla skytte, är att jag inte tycker att lokalerna på stora Skytte är fina och trevliga nog för våra barn. Ingenting annat! Bygger man om stora Skytte och gör det jätte mysigt, trevligt och bra, så säger jag ingenting om att flytta F-4:an dit upp, men då får de bygga om först, för annars kanske inte pengarna räcker.

Nu kom pojkarna hem, så nu ska jag gå och prata lite med dem innan jag går i säng.

Burie jijji!

14 kommentarer

  1. Rörande

    Erold, Ronny och Håkans omrörning får mig att tänka på gubben som kokade gröt och av misstag tog potatismjöl, vispen fastnade och hela grytan följde med.

  2. Åsa

    Trots att skolan skickat ut kallelse i god tid var det tydligen jättemånga som inte sett detta. Kunde själv inte komma men frågade några andra och förvirringen var stor -” det är ju på måndag (för f-4 tydligen)” och femman hade dessutom eget möte igår. Hur gör man för att nå ut med info och varför har skolan två möten samma kväll?

  3. Marianne

    Mötet på måndag är ett helt vanligt föräldramöte!
    Kallelsen till detta torsdagskvälls möte gick b l a ut via mejl.
    Se till att uppdatera mejl listan till skolan, och kolla mejlboxen! Vi kan inte begära att rektorn ska komma hem på personligt besök med en inbjudan!

  4. ricke

    Ja det är ju närmast befängt att sitta i Hemavan och beklaga sig över den enda flygplats som kan ta ner all flygplan är bekostad av flyge och som dessutom ALDRIG står under vatten ??? men det är klart att skulle ni inte ha runar f som chef och stryrare i hmeavan skulle aldrig ni över leva

  5. Kurt

    men alltså är du dum eller skojar du bara? Har du hört något om att man ska punga ut med flera miljoner till hemavans flygplats? och gunnarns flygplats är för flera herrans år sedan UTDÖMD!!! varför kan man inte förstå detta å satsa pengar på annat?!? bara för att gunnarn kan ta ner stora plan så ska kommunen runiera sig på detta? storuman politikerna är dum!!! alla andra kommuner skrattar åt oss!!

  6. Sofia

    Vad ska flygplatsen i Gunnarn användas till? För ingen vill ju flyga till Gunnarn då det går att flyga till Hemavan direkt. Och visst nog finns de väl folk som flyger från Gunnarn men är det verkligen så mycke folk som gör de så att de är värt att lägga ut 4,15 miljoner på de? Pengar som kommunen dessutom inte har och pengar som skulle kunna gå till något mycket mer viktigt tex vården.

  7. FLYGRESENÄR

    Pengarna 4,15 milj är endast en
    kapitaltäckningsgaranti och inte pengar som ska betalas ut direkt helt beroende på om flygplatsen kan
    behålla sina ungefär 14000 resenärer skulle man öka vilket är
    fullt möjligt med nuvarande upplägg kommer den behövda summan att minskas kanske till 0.
    ökningspotentialen finns i att tillgången på flygstolar ökas till ca
    37000 platser på årsbasis alltså en
    möjlig fördubbling mot vilhelmina
    upplägget.Rikstrafikens utredning
    var redan från början ett beställningsverk Storumans flygplats skulle bort till varje pris, och det kan bli ett ödestigert beslut
    för dom upphandlade flygplatserna
    om det om några månader visar sig att det nya bolaget Next Jet endast var en dagslända och inte klarar av att flyga för sitt offertpris
    (ni minns väl DAT) Det nya bolaget
    har enligt uppgift kalkylerat med en stor del av Storumans Flygplats kunder, som nu kommer att vara sin egen flygplats trogna då även prisbilden kommer att vara fölrmånligare än Lycksele, Vilhelminas. Liten tuva stjälper också stort lass.Sedan vill jag säga att jag inte är emot Hemavans flygplats utan båda flygplatserna behövs i den positiva utvecklingsfas som kommunen befinner sigi just nu, det är en styrka att ha minst två av allt.

  8. Anders

    Så du tycker alltså att flyplatsen i Gunnarn är det viktigaste som kommunen måste lägga pengar på nu? Du tycker att skolan och omsorgen funkar bra och våra vägar är toppen?
    Folk måste inse att Storumans kommun INTE har pengar att lägga på Gunnarn! Dom behövs inom skola och omsorg mest!

  9. Helena

    På olika boenden i Storumans kommun så måste de bråka sig till att köpa småsaker som skulle göra vardagen enklare för både de som bor där plus personalen. Där måste man bråka om små hundralappar som dessa saker ska kosta, medan flygplatsen får massor med pengar som skulle kunna läggas på andra, mycket viktigare saker. Hur kan det vara rätt? Tänk på framtiden, det är inte hållbart med så många flygplatser så nära varandra. Både dåligt för ekonomin och inte minst för miljön.

  10. ricke

    Jag var med när denna blötmyra blev Flygplatsen och dom som satt i grävmaskinerna (dom som tog emot massorna från klippen bygget) sa – DEtta kommer aldrig gå att mätta för myran är bottenlös.Nu vet jag att hemavan flygplats har varit torr stora delar men en fråga som kommer upp är ju dessutom när flygplatsen i Moi rana öppnas hur mkt folk kommer då att åka till ert hemavan givetvis de som har råd att turista i fjällen men långt ifrån alla som åker idag och hur länge kommer massorna hålla flygfältet torrt och icke flytande?? när ni ska bygga ut fältet och dämma upp ytterligare bitar av bäcken .Varför inte se detta faktum att gunnarn fältet som bara ligger där och är inlandets största fungerande fält med allt vad det innebär för det innehäller ju även den personal och en fungerande arbetsplats som sagt .för faran som jag ser är om gunnarn läggs ner och Hemavan tappar resande då står vi helt utan flygplats

  11. Cloetta

    Det är väl ändå dags att du tar å slutar ”apa” dig nu Anders,Håkon alias Alex…..Skall du skriva så ta å kom med något eget istället för att rycka lösa små meningar ifrån andras kommentarer.Du får dig att framstå som ett riktigt mähä.Nästa nicknamn passar ju bra med ”Kakaduan”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.