Marianne Johansson, Mosekälla

Så här i slutet av oktober

Det var ett tag sedan jag skrev sist. Men jag har haft fullt upp!
Jag ska börja den här bloggen med en dementi från den förra, och att säga att Erold inte menade att alla Tärnabor är "gnälliga", det är bara jag och Bengt-Göran och några till som tycker som vi, som är "gnäliga".

Förra fredagen körde jag i diket!
Ja, jag bokstavligen körde i diket.
Jag hade vakat av och just klivit upp efter någon timmes sömn, och skulle ner till Tärna i ärenden, och hämta lilla fröken på skolan.
Allt gick fort och fint tills jag skulle väja för några vattengropar på vår grusväg, som jag helt plötsligt kom ihåg fanns där. Vips var jag nere i diket!
Eftersom diket just där är ganska djupt, fortsatte jag att gasa och körde i diket! Det gick bra tills det blev för mycket motlut, då strugna bilen!
Men det gick nog bra, både för mig och bilen, jag känner av lite smärtor i nacke och axlar, ska gå till sjukgymnasten, men jag ska inte klaga, jag har mig själv att skylla, och jag hade tur i oturen!

I lördags var det marknad i Tärnaby, jätte kul! Det var faktiskt en del människor ute också! Det är trevligt när det händer saker här även den här tiden på året.
På kvällen drog vi till Krokiavan på fest!
Alla kommunalarbetare i området var bjudna, men det var inte många som kom!
Och det är ju alltid tråkigt när någon tar på sig lasset att ordna med någonting kul, osså "orkar" folk inte komma!
Det är klart att alla kanske inte kunde av olika anledningar, men nog tror jag vi hade kunnat bli fler ändå! Nu var vi en 12-15 personer bara, men vi hade verkligen kul! Och vi åt jätte gott!
Så ni som inte "orkade" komma, ni missade en trevlig fest!
Jag hoppas att det blir fler sådana här fester, och att fler kommer då!

I går var jag och äldsta dottern ner till Lycksele.
Äldsta dottern skulle skaffa ett pass, då hon ska ut och resa i januari, och jag skulle på kirurgen för mina "gallbesvär"
Gallbesvären som jag inte känner av just nu.
Men de kan ju komma tillbaka, och då ska jag opereras!
Det gick fort på lasarettet! Jag fick träffa läkaren exakt på den tid jag hade!
Och tjugo minuter senare var jag därifrån. Men sedan fick vi vänta i 2 ½ timme på att polisstationen skulle öppna!
Sedan tog det ca tre minuter och 400 kr, så var det klart!
Passet skickas om ca en vecka till polisstationen i Tärnaby, där hon får hämta ut det! Vilken tur att man inte måste förnya ett pass en gång om året!

I går kväll kom äldste sonen hem, han har höstlov nästa vecka, och barnen på gymnasiet och grundskolan har haft lov denna vecka.
Jag har jobbarhelg i helgen.
Det har kommit lite natursnö, och i natt var det – 10 grader, i backen i Tärna och Hemavan tillverkas snö! Jag hoppas det kommer mer natursnö också, men de säger tyvärr att det ska bli plus grader igen på söndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.