Marianne Johansson, Mosekälla

Grattis USA och skärpning Mona Salin!

Gratulerar Amerika!
Jag hade tack och lov fel!
Amerikanerna var mogen för en färgad president!
Det gläder mig enormt mycket!
Hoppas nu bara att Barack Obama får leva och utöva sitt ämbete också.

Här hemma i Sverige händer konstiga saker i politiken. Inte bara då i kommunpolitiken.
Jag tänker förstås på förlovningen mellan Sossarna och Miljöpartiet!
Visst kan det vara en god ide att vänsterblocket samarbetar mer inför nästa val än man gjort tidigare, men jag tror absolut att man gör bort sig genom att mer eller mindre utesluta Vänstern!
Här känner jag igen kommunpolitiken!
Sossarna är jätte rädda för samarbete med Vänstern, och man avkräver V på än den ena än den andra avsteget från sin egen politik, för att V ska "gå att samarbeta med" Även Sossarna måste lära sig att kompromissa med V !
Jag tror att en "äkta" Sosse mycket hellre ser ett samarbete med V, än med miljöpartiet! MP är ett stadsparti som bara är bra för folk i städerna som ex inte är beroende av bil, MP är ett hot mot glesbygden, i den bemärkelsen. Och jag tror att Mona Salin räknar fel, om hon säljer sig alltför hårt till MP.

Samtidigt som Mona Salin "dabbar ner sig" så plockar framför allt Moderaterna poäng bland folk genom att säga till Volvo direktörer som tigger skattebetalares pengar för att överleva, "Volvo måste lära sig att göra bilar som folk har råd att köpa!" Man vägrar låta skattebetalarna stå för bankernas missar i finanskrisen, man upprättar avtal med skatteparadisen så att "skattesmitande svenskar" får göra rätt för sig! Man väntar med att sänka skatten för de rikaste Svenskarna! Med flera andra omoderata utspel, och det är vad folk ser och hör, Moderaterna plockar poäng!
Mona Salin får nog föra sig något mera övertänkt för att bli Sveriges nästa stadsminister!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.