Marianne Johansson, Mosekälla

Farsdag och KS möte på tisdag!

Farsdag i dag.
Jag ska bjuda mina föräldrar på middag, och min pappa ska få blommor och godis!
Och jag ska glädja mig åt att vi firar farsdag!
Tänk på alla barn som inte har någon far att fira!

Annars händer inte så mycket. Jag väntar på snö!
Nu är det mest bara is, dö trist!

Jag fick kallelse och dagordning till KS sammanträde på tisdag.
Jag är "reserv" där.
Kallelsen var också lite trist faktiskt.
Nu tar man upp överenskommelsen med Crown/Niam/Lesure Jones igen. Det är en överenskommelse som säger att kommunen ska betala för projektet "Nytt badhus i Storuman", om det inte blir något nytt badhus i Storuman.
Kommunen ska ersätta kostnader för specialkonsulter samt badhusspecialister mfl, dessutom ska man stå för resor mm intill ett belopp på maximalt 700 000 kr. I kostnaderna ska också bygglovsansökan ingå.
Niam får betalt med fakturor som underlag.
Ingen punkt i dagordningen behandlar frågan om vad som ska hända med badhuset i Hemavan som nu är till försäljning?!

Dessutom ska man behandla frågan om ett bidrag till projektet "Storumans flygplats-strategisk resurs för tillväxt" med 500 000 kr.
Man föreslår att folkets Hus föreningen i Storuman beviljas ett driftsbidrag för 2009 med 232 000 kronor, men man höjer det inte till 260 000 kr som föreningen vill.
Vad skulle Folkets Hus i Tärnaby kostat att äga och driva?
Vad händer med Folkets Hus i Tärnaby?

Läste i nät tidningen att kommunen betalar taxi för Storumanbor som nu, under flyguppehållet på Gunnarn, måste åka ända till Vilhelmina och flyga när de ska ut och resa!

Visst är det tyvärr på det viset att den här kommunen styrs främst ur Storuman perspektiv? Det är som det inte finns något mer än Storuman med omnejd!

Hur ska vi göra för att få en förändring på detta?
Jag skriver om det. Jag debatterar det.
Vänstern försöker förändra genom politiken, och vi har med oss delar av andra partier, främst Tärnapolitiker från C, FP och M.
Men vi slåss mot Goliat!
Vi blir bemötta med aggresivitet och bortviftade med fnysningar som att vi "gnäller och är bittra och avundsjuka!"
Vi driver upp "konflikter" och är "hatiska" !
Ja, det är vad vi anklagas för, och jag kan inte se annat än att vi försöker få en rättvisare fördelning av kommunens skattemedel!
Att vi försöker att rädda kommunen!

Att fortsätta på den här inslagna politiska vägen kommer aldrig att täta sprickorna mellan kommunens områden.

11 kommentarer

  1. Peter Åberg

    Ja Marianne. Det verkar som du i din iver att svartmåla Storuman ser det du vill se. Här nedan är ett citat ur den artikel om taxiresor till Vilhelmina som du refererar till. Hur du kan påstå att det är kommunen och inte NextJet som betalar resorna???

    ”I väntan på att flyget ska återupptas vid Storumans flygplats erbjuds storumanborna taxi till Vilhelmina flygplats i Dalasjö. Flygbolaget Nextjet erbjuder resenärer rabatterade taxiresor till flygplatsen i Vilhelmina. 162 kronor per person och resa, en familj kan åka för 206 kronor.”

    Mycket osmakligt att du far fram med osanning för att driva dina teser.

    Jag kan bara konstatera att de som läser din blogg bör ta dina sanningar med en nypa salt.

    När det gäller Foklkets Hus i Tärnaby vet du nog att ärendet om att kommunen vill utnyttja sin förköpsrätt håller på att avgöras. Ärendet är överklagat av kommunen och skall avgöras på regeringsnivå. Vi kan bara hoppas på ett positivt besked. När din partikollega från Tärnaområdet var kommunalråd visade inte han någon större iver att förvärva Folkets Hus. Här hade Tärnapolitiker all möjlighet att påverka men gjorde det inte. Detta kan du knappast skylla på politikerna i Storuman.

    När det gäller badhuset i Hemavan har säljaren klart aviserat att de vill sälja hela anläggningen till en eventuell köpare. De vill alltså inte sälja olika delar till olika köpare. Jag inser problematiken och hoppas att det skall kunna gå att komma till ett bra avtal med en eventuell ny ägare av kursgården. På något sätt måste de boende i Tärnaby/Hemavanområdet få tillgång till simundervisning till barnen, rehabilitering och bad för de vuxna.

    Hälsningar Peter

  2. Marianne

    Jag ber om ursäkt om jag missförstått artikeln om de rabatterade resorna, jag har fastnat på Gunillas uttalande om att det inte är kommunens skyldighet att stå för anslutningsresor.Vilket hon har helt rätt i! Jag vet turerna kring Folkets Hus i Tärnaby, men vad kommer resultatet att bli?
    När det gäller badhuset i Hemavan skulle väl kommunen kunna köpa hela anläggningen, och sedan sälja vidare de delar som tillhör restaurang och boende delen? Då säkrade man bad möjligheterna för boende i området!
    Jag tycker att det är osmakligt Peter Åberg, att bara rycka på axlarna åt behoven och rättigheterna vi har här uppe, och ”hoppas” på bra avtal med en ny ägare!

  3. undrande medborgare

    Hej Marianne.
    Vad är de 500 000 kr till projektet ”Storumans flygplats-strategisk resurs för tillväxt” för något??
    Har inte hört om detta tidigare. enligt några jag pratat med verkar det inte heller vara förankrat hos Svensk Handel eller företagarna.
    Borde inte organisationerna backa upp det om det är nåt bra?

    Håller med dig angående badhuset och folkets hus, verkar vara lite konstig hantering.

  4. Marianne

    Hej du undrande medborgare!
    Projektet ska tydligen syfta till att ”utveckla och stärka rollen för Storumans flygplats som ett naturligt nav för frakt och charter i inlandet. Den befintliga kapaciteten inom logistik, flygledning och andra flygtrafikanknutna aktiviteter ska bevaras och vidare utvecklas” Sedan har det formulerats i fyra punkter. Målsättningen är i alla fall att Storumans flygplats ska bli den ledande charterflygplatsen i inlandet, den ledande fraktflygplatsen i regionen, och att det ska gå minst en dubbeltur per dag till Stockholm.

  5. undrande medborgare

    Nu har jag intervjuat lite mer.
    Företagarna stöder tydligen inte de här.
    Har inte fåt tag i svensk handel än.
    borde man inte ha stöd hos näringslivet?

  6. Marianne

    Ja, nog låter det konstigt??
    Det är ju för näringslivet som Gunnarn är så viktig???
    Jag undrar också, ska man spela ut Hemavan mot Gunnarn??

  7. B-G. Burman

    Peter Åbergs strävanden att svartmåla mig som den stora politiska boven visar inga gränser.
    Gällande Tärnaby FH måste en del viktiga frågor tillrättaläggas, för det första var det inte jag som drev FH i konkurs, det var PÅ.s käre partibroder Runar Frohm. För det andra stred inte s för att Kommunen skulle köpa konkursboet, men nu dribblas det hejvilt för att hitta en ensam syndabock och valet har uppenbart fallit på mig. Uppfattar s verkligen mig så farlig att det är befogat att med alla medel svartmåla mig, i så fall får jag tacka för den uppmärksamheten.
    Detta var ett majoritetsbeslut i KS och till skillnad för PÅ står för mina beslut.

  8. Peter Åberg

    Men Bengt-Göran

    Det är inte dig som person jag angriper utan antydningar om att det är de nu styrande som skulle rå för förhållanden vi nu har p g a beslut som togs när Du satt i den tidigare styrande alliansen.

    Jag tycker kanske att du är snabb med att ta åt dig personligen. Du är ju själv ganska vass och grov i dina antydningar på bloggarna.

    MVH Peter

  9. EA

    Det är synd Marianne att du inte är ordinarie i KS. Du skulle nog behövas där eftersom du tydligen sitter inne med en sådan kunskap om allt som gäller kommunen. Men man måste ju våga ta en diskussion man mot man också, och inte bara när man sitter hemma på sin kammare.

  10. MariANNE

    Vad trevligt att du har en sådan tillit till mig, men det är inte så svårt för vem som helst att läsa innantill och se konsekvenser av olika beslut, om man bara vill! Det skulle du också klara av EA, och då behövde du inte vara anonym .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.