Marianne Johansson, Mosekälla

Måndag!

Håll andan! Det snöar! Och det har snöat ganska rejält, men det är nollgradigt, måtte det inte börja regna!
Nog märker man skillnader i klimatet, aldrig har man väl tidigare behövt oroa sig för om det skulle vara snö till jul eller inte?!

I helgen har vi varit till Rödånäs och hälsat på vårat fantastiska lilla barnbarn!
Han är så otroligt go!
Ja, vi har förståss hälsat på hans föräldrar också, det var trevligt!
I lördags var vi in till stan också. Vi hälsade på min syster och hennes sambo i deras nya hus. Tja, hus och hus, det är ett radhus, så jag vet inte ????..
Jag vet inte hur jag ska säga???..För mej skulle det nog vara enormt svårt att lära mig att bo så, men jag skulle säkert kunna vänja mig, för min karl är det helt uteslutet! Men det var väldigt fint, och mysigt på sitt vis, verkar vara ett lugnt område, och min syster och hennes sambo trivs, detta är vad de behöver och vill ha, och det räcker alldeles utmärkt för mig. Jag gläds med dem.
Vi var på en del affärer och handlade lite också, det är alltid trevligt. Även om jag inser hur bortskämda vi är med att just aldrig behöva stå i kö ex!

Visst måste jag väl få nämna lite om flygplatsen i Storuman också?
Nog är det en märklig affär??
I fredagseftermiddag hörde vi Erik-Abel på radion, och att flyget skulle bli uppskjutet minst en vecka! Undertecknanden av avtal var tydligen inte heller färdiga då??
Vad är detta egentligen??
Då man är så säker på sin sak, E-A har i tidigare intervjuer sagts sig tro att man inte ska behöva ta av de här "garantipengarna" ens, hur kan det då verka så "ofärdigt" alltihop, när det egentligen ska starta upp?
Jag har fått indikationer tidigare av en "flygpolitiker" att allt var klart! Han kunde ju t o m säga att det här bolaget skulle hålla lägre priser än NextJet!
Men jag måste ju ha missförstått honom!
Ja, jag fattar ingenting, men oron sprider sig i magen, vad kommer detta att kosta oss kommunmedborgare i slutänden?

Läste också i tidningen att det inte blir något äventyrsbad i Storuman tack vare satsningarna på flyget! Har Gunilla Lundgren verkligen sagt så? Hon ville ju jätte gärna ha flyget på Gunnarn, det där lät ju nästan som att hon ångrat sig?
Jag kan faktiskt inte se att kommunen skulle ha haft råd med ett äventyrsbad även om man inte valt att satsa på fortsatt flyg i Gunnarn! Storumans kommun har så vitt jag kan se och förstå, inga oändliga kassakistor att ösa ur, tvärtom!
Vi måste se till att den verksamhet vi har, och är skyldiga att ha, går runt!
Jag tror att människor trivs med att bo i en kommun där medborgarnas väl och ve går främst för politikerna!
Jag tror inte att man vare sig måste ha flygplats eller äventyrsbad för den sakens skull.
Ett trevligt, fungerande vanligt badhus är däremot bra att ha, för barnen som ska lära sig simma, för rekreation, motion, rehabilitering och lek!
Jag har förstått att man har det i Storuman nu?
Frågan är hur blir det med det i Tärnaby- Hemavan området?
Blir det en ny Folkets Hus historia?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.