Marianne Johansson, Mosekälla

Tur till Slussfors

Barnen har sportlov i veckan.
Jag har haft två nätters semester. Inte för att vi gjort något speciellt, men det är så svårt att sova när barnen är hemma, och det blir så tråkigt för dem.

I går följde jag dock med min sons flickvän till veterinären i Slussfors för att kastrera deras lilla tik Nova.
Nova har stora problem med hormonerna, hon är endera i löpen eller också skendräktig, så kastreringen ska hjälpa henne att må bra. Lite synd är det förstås då hon är enormt fin, och skulle ha varit kul att få valpar efter. Men det är i detta fallet hundens väl och ve först och främst, och man får lita till veterinären. Det är fantastiskt att vi nu har en veterinär på bara 7 mils avstånd i Slussfors! Det känns otroligt tryggt och bra som djurägare att veta, och hon har vid nödfall jour dygnet runt! Dessutom känns hon lugn, trygg och trevlig.
Novas ingrepp tog ca 2 ½ timme, och under tiden gjorde vi Slussfors!
Vi promenerade till Slussforsboa och handlade lite hemfärdsfrukt, och tog ut lite pengar. Sedan gick vi till Solvändan och drack kaffe och åt en god macka, husets egen bakade. Mannen som driver Solvändan är oerhört vänlig och service inriktad. Han lät oss se en film om hundar, eftersom hunden var orsaken till vårt besök, och vi hade ett långt och trevligt samtal. Besök gärna Solvändan när ni passerar Slussfors! Det är ett trevligt avbrott på resan.
När vi gick tillbaka till veterinären, gick vi byavägen genom Slussfors. Det är faktiskt en riktigt mysig liten by, inte alls ett dumt ställe att bo på, men man måste nog vara beredd på att pendla till jobb förståss.
Väl tillbaka hos veterinären hade Nova redan vaknat. Lite ängslig var hon, men annars ganska pigg!
Problemet nu är bara att hon inte får slicka på sitt sår, och det är inte alldelens lätt att få henne att låta bli det.

Jag hoppas innerligt att det går bra för veterinären i slussfors. Det är fantastiskt för oss djurägare i området att ha så nära till sådan service! Och en veterinär i Slussfors måste betyda bra sidoeffekter för Solvändan och Slussforsboa också, lycka till!

4 kommentarer

  1. Hulda

    Men snälla du nåt äckligare matställe har jag ej varit på skitigt
    och bedrövligt samt utgånget datum på bl.a läsken. Nä detta stället åker man bara till om man vill göra tarmrensning.

  2. Marianne Johansson

    Ha ha ha ha ja, men vi åt en macka och drack te och kaffe, och vi överlevde! Utgånget datum på läsk tror inte jag är så farligt, faktiskt! Jag tror inte heller att man ska stirra sig blind på bristen av lyx, i restaurangen, det kan nog finnas åtskilligt med skit i de finaste restauranger!

  3. Nöjd kund

    Jag var inne på Solvändan och godare hamburgare finns inte att köpa i kommunen att stället sedan har sett sina bästa dagar är sant men HAMBURGARNA är FANTASTISKT goda. 🙂
    -Köpte en dricka och kollade utgångsdatumet och till min ”förvåning” stod det september 2009. 🙂
    Helt fantastiska goda hamburgare som serveras av en klurig gubbe som numera även har drickan på rätt sida datumet. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.