Marianne Johansson, Mosekälla

En Iakttagare??

Söndag i dag.
Mulet med en liten antydan till sol.
Min karl skjussar näst äldsta dottern och hennes kompisar till Tärna, där de ska spela i en innebandykupp i dag.

I går förmiddag var vi ner på viken och fiskade, jag fick två, min karl fick bara en!
Osså har han mage att påpeka att hans var större!

Jag har suttit här och läst kommentarer till mina två senaste bloggar.
Det är ganska intressant.
Men jag måste erkänna att jag blir rent förb…. när anonyma ’tyckare’ menar att jag är feg när jag sätter min familj i första rummet!
Jag tycker att det är rent ynkryggigt att kasta ur sig sådana, högst personliga, och för mig väldigt kärnkande påhopp, och sedan göra det anonymt!
De ger mig inte ens en chans att ärligt bemöta det!
Jag och min familj tar beslut gemensamt så långt det bara är möjligt, och det har ingen utomstånde med att göra,så länge vi inte misshandlar barnen eller varandra!

I det här fallet var det en ’iakttagare’ För mig en väldigt blind och färgad sådan, kan vara en politisk motståndare, som tyckte att jag var feg som skyllde på familjen för att jag sagt upp min reservplats i KS.
Jag kan ju här berätta att situationen blev sådan, att jag inte ens tillfrågades om jag ville ställa upp som reservare till Kommunstyrelsen, KS, och Kommunfullmäktige,KF. ’Jag bara blev det’
Jag har minderåriga barn som slutar skolan mitt idagen, och inte har någon fritidsplats, hon kommer direkt hem med skolskjuts! Då vill jag vara hemma! Vart ska hon annars ta vägen?
När jag satt som ordinarie ledamot i FKU nämnden fick vi mötes scheman, man kunde planera i förväg. Som ersättare blir man inkallad med väldigt kort varsel! Jag har ingen som helst lust att låta mitt politiska engagemang gå ut över mitt/mina barn, eller barnbarn heller för den delen, på något sätt! Hur och vad andra föräldrar gör och beslutar kring sina barn lägger jag mig inte i, om jag inte ser att barnen far illa! Vi är alla olika, både som människor och således som föräldrar!
Jag jobbar också inom omsorgen. Jag jobbar natt, vilket sliter på ett helt annat sätt än på de som jobbar dagtid.
Det är också oerhört svårt att få vikarier på jobbet!
Och med så kort varsel som det kan bli om man är ersättare, är det rent omöjligt!
Jag tillhör de som måste ersättas på jobbet.
Det har hänt att jag åkt på nämndsmöten efter att ha vakat en hel natt! Vem vill göra det? Och tror du ’Iakttagaren’ att man gör någon nytta som politiker en sådan dag?
Det är så situationen ser ut på mitt jobb, och jag måste jobba för att kunna ta hand om min familj! Jag offrar inte jobbet för politiken! Så bra betalt har faktiskt inte politikerna här i kommunen.
Och sedan trivs jag faktiskt med mitt jobb!

Alla har rätt att yttra sig och kommentera mina bloggar. Jag tycker faktiskt att det är intressant att läsa kommentarerna! Även de som jag får stryk av, kanske mest just de. Jag gillar att debattera!
Och även om man har olika åsikter så kan man kanske lära sig någonting av varandra! Jag respekterar mina motståndare, men jag vill också ha respekt tillbaka.
Och jag blir som sagt heligt förb… när fega anonyma ynkryggar börjar att tala om för mig hur jag och min karl ska sköta vår familj!
Där går definitivt min gräns!

Ifrågasätt gärna mina åsikter, och politiska ställningstaganden, men lägg er inte i hur vi tar hand om vår familj!

12 kommentarer

  1. Iaktagere

    ,,,men ändå.. Undrar om ni inte skulle nå längre i era politiska visioner om du Marianne och B-G Burman företräder de västra fjällfolket i kommunen utan er politiska bindning till Vänsterpartiet. För ska jag vara ärlig så kommer jag aldrig att rösta på er så länge ni agerar under den partisymbolen.

    Varför inte bilda ett nytt parti som representerar just de frågor ni kämpar för, ni agerar ju i sakfrågorna både till vänster och höger, gärna ett ofärgat alternativ.

    Resultatet skulle kunna bli en starkare represenation från och för Tärnaby och inte som nu invalda nickedockor. Partinamnet kan tex vara >fjällfolkets röst< eller vad som hellst det är bara att välja…

    ,,,,den dagen så får du min röst 😉

  2. Marianne

    Det står dig fritt fram att tycka vad du vill, det står dig också fritt fram att starta det parti du pratar om. Vem vet jag kanske skulle gå med………

  3. Frk Lotten

    Anonyma kommentarer från fegisar är ett oskick, och föräldrar som bryr sig om och tar sig tid ger trygga och goa ungar! 🙂

  4. Gäddan

    Åja, kasta inte sten i glashus. Du har en hel del åsikter om hur andra sköter sina familjer. Vad får dig att tro att du är bättre än någon annan? Alla har olika förutsättningar och gör nog så gott de kan.

  5. Marianne

    Har du sett någonstans där jag har talat om för någon person, som inte frågat om råd, hur denne ska sköta sin familj och sina barn? Nä, det tror jag faktiskt inte att du har. Sedan har jag åsikter om, och en egen tro om familjeliv och barnuppfostran, det är sant, men jag har aldrig hävdat att jag absolut vet bäst, och jag säger ganska ofta att jag faktiskt är en människa, och jag kan ha fel precis som alla andra! Jag tror nämligen också att de flesta föräldrar gör så gott de kan. Så är det även med mig. Rätta mig gärna om jag har fel! Har jag lagt mig i hur du sköter din familj?

  6. Anders Johansson

    Starkt av dig att stå för vad du skriver gäddan! Helt fantastiskt att de finns människor som sitter å kommenterar å tycks vara så klok men vågar inte skriva ut sitt eget namn?!?

  7. Gäddan

    Tog den på en öm tå?
    Och nej, det var inte min familj som avhandlades, utan en av mina väninnors. Hon hörde samtalet själv, men gav sig inte tillkänna. Hade det varit min familj som det pratades om så hade jag inte tyst och ledsen gått vidare, det kan jag lova.

  8. Michael Johansson

    Du vågar ju inte ens stå för vad du skriver i detta forum. Så hur skulle du ha vågat öppna limpsaxen och sagt något öga mot öga?

  9. Marianne

    Tja, vad ska jag säga? Jag kan överhuvudtaget inte kommentera detta,och det är väl inte heller din mening att jag ska kunna, när du gömmer dig i anonymitet.
    Det enda du är ute efter är att skada mig personligen, visste jag vem du var så visste jag också säkert varför. För mig är du ingen trovärdig person, resten får andra läsare bedöma.

  10. Marianne

    Vem är det du kommenterar Erik? Jag skrev den här bloggen för att förklara varför jag sa upp min reservplats i KS. Det var någon som tyckte att jag borde klara av att ha den kvar fastän jag har familj och jobb.

  11. Berith

    dej som politiker och mamma som låter omsorgen om din familj gå före. Skulle fler göra det hade vi mindre vilsna ungdomar ivårt samhälle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.