Marianne Johansson, Mosekälla

Att stå för sina åsikter!

Jag tänker nu tala om vad jag ser för för och nackdelar med att vara en person med åsikter, och stå för det.
Nackdelarna är förstås att man trampar folk på tårna! Att en del människor blir jätte sura på en, och de värsta är faktiskt de som inte vågar stå för det!
Det är de som lämnar elaka anonyma kommentarer på min blogg ex. Kommentarer som jag inte har en chans att ärligt bemöta, men det är ju inte det som är meningen att jag ska kunna göra heller, eller hur?
Dessa kommentarer kommer ju från människor som bara vill skada mig, och jag tycker att de är ganska fega och trista! Jag har svårt att förstå att de ägnar sådan energi åt hat och ilska?!
Men det finns ju ibland anledning att vara anonym med sina åsikter, som inte handlar om feghet, och det respekterar jag. Även en anonym debattör kan vara seriös, och även dessa röster kan vara intressanta i sitt sammanhang och har rätt att göra sig hörda. Problemet är dock att trovärdigheten inte blir lika stor, då man inte vet vem personen är och relationen denne har till ämnet.
Ibland missförstår folk mig, avsiktligt eller oavsiktligt, beroende på vad vi har för förhållande till varandra sedan tidigare.

Fördelarna med att våga stå för sina åsikter, är att man får en bättre självkänsla och respekt för sig själv!
Man är inte perfekt, men man är inte heller helt värdelös!
Det blir helt enkelt lättare att leva.
Så ser jag på saken i alla fall.

I förmiddags var jag ’glidandes’ ner till Tärna tillsammans med Grannarskäringa i deras nya bil!
Vilken fin bil de skaffat sig!
En sådan skulle även jag kunna tänka mig att ha, absolut!
Jag var på terminalen och tog ut min nya kamera som jag beställt för mina födelsedags pengar!
Jag har länge önskat mig en digital systemkamera, och nu har jag en!
Ja, jag har fyllt 47 år! Jag är snart 50! Puh vad tiden går fort!

Till helgen kommer lilla barnbarnet upp och hälsar på. Det ska bli kul, jag har inte sett honom sedan han började gå.

2 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Jag har läst dina insändare i … ja det måste vara årtionden. Du måste ha börjat ung! Jag delar inte alltid dina åsikter men jag respekterar din rätt och ditt sätt att framföra dem. Det du säger verkar ärligt och komma från hjärtat och därför har du många intresserade läsare. Fortsätt skriva du, precis som du alltid gjort.

    Att det sedan finns surkartar som anonymt och fegt går till personangrepp i sämsta mobbarstil tyder på för lite att göra på dagarna. Egentligen inget att bry sig om. Håller folk sig till sakfrågan får de gärna vara anonyma. Även för mig.

  2. Marianne

    Mitt intresse för livet och samhällsfrågor väcktes av en utomordentligt bra samhällslärare som jag hade när jag gick i skolan, men jag har väl inte riktigt skrivit insändare ända sedan dess.
    Och nej, man behöver inte alltid dela åsikter för att respektera varandra, det lärde jag mig nog också av samme lärare. Debatterna blir ju otroligt tråkiga om man alltid har samma uppfattning!
    Och du har rätt i att man inte ska bry sig om oseriösa påhopp, för då riskerar man att tysta åsiktsfriheten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.