Marianne Johansson, Mosekälla

Bröllopet!

Så var vi då hemma igen efter en riktigt trevlig bröllopshelg!
Nu har vi gift bort vår näst älste son. Och vi har verkligen gift bort honom, ty han tar hennes efternamn, eftersom vi bara har ett vanligt ’veklabbs’ efternamn!

Det var en utomordentligt fin vigsel på Norrlands operan, att det tydligen var Big Papas första vigsel, trodde jag inte!
Big Papa verkar förässten vara en trevlig prick, skulle gärna ha pratat mera med honom, men det var trevligt det lilla som var.

Sonen och sonhustrun var så fina, och så nöjda, med både vigsel och festen efteråt.
Och jo, det var jätte skojigt!
Men jag är glad att jag är långledig nu, och ska få massage senare i dag!
Jag har träningsvärk i hela kroppen!
Det blev ett väldans dansande! Riktiga fyspass!
Men otroligt skojigt var det! Och väldans mycke god mat! Anlita gärna Åsas catering från Rödåsel, om ni ställer till med fest!
Lite lite med sömn blev det, natten mot söndagen.
Dels pågick festen till ganska sent. Och sedan var vi barnvakt till lilla barnbarnet, som vaknade till när vi kom hem på småtimmarna.
Men yngste sonen, som skjussat folk runt hela Umeå, tog hand om honom, och han sommnade snällt om till slut. Barnbarnet hade full service hela helgen, trots att mamma och pappa var borta. Vårt barnbarn har både mormor, mofar, bonusmorfar, bonusmormor, mostrar, morbröder, fastrar, farbröder osså vi farfar och farmor, som gärna tar hand om honom.
Han är ju en så otroligt snäll och go unge!
Men han ligger ju inte precis och drar sig på morgonen!
Sonen och sonhustrun bjöds på en natt på hotell Avenyn inne i stan. Det var väl en trevlig och fin present!

Dagen efter städade vi festlokalen. ja, lika kul var väl inte det förståss, som festen kvällen innan, men vi var många så det gick fort och bra.
Vi hann också med ett besök hos några nya bekanta i en annan by kring Umeå. Det finns många fina byar och ställen runt ikring Umeå!
och det är hästar överallt! En levande byggd, härligt!
Jag tror nästan man skulle kunna trivas där!

I går drog vi in till stan. Målet var en studentkostym till yngste sonen.
Vi tipsades om en butik som heter Brothers, så vi styrde kosan dit med sonen, som såg fram emot att pröva kostymer hela dagen!
Han verkligen HATAR att pröva kläder och gå i affärer!
Vi hittade kostym, skjorta och slips direkt! Vi fick profissionell hjälp av en jätte trevlig expedit i butiken, så på mindre än en timme hade vi uträttat vårt ärende, hunnit med att köpa nya skor till lilla fröken, och leta reda på ett matställe!

När vi ätit och ’hejat’ på min karls kusin, drog vi iväg till näst yngste sonen och hans sambo, som numera bor i stan, för att se deras lägenhet för första gången.
De har en liten, men ljus och trevlig lägenhet. Och jag hoppas att de ska trivas.
Därefter blev det en sväng till godishuset, ’hej då!’ till sonahustrun, hämta mormor och morfar, som bott hos min syster, om i Rödånäs för att ta förväl, och så hem.
Det känns skönt att vara hemma igen!

Lilla fröken blir piggare och piggare. I dag är hon på skolan igen.
Drömmarna kan hon nog kanske få dras med en stund till, och kanske är hon fortfarande tröttare än vanligt. Men det kan förståss också vara sviter efter helgens festligheter, där hon och näst yngsta dottern axlade sitt ansvar som fastrar, och var barnvakter under lördagskvällen.
Men hon var ute och åkte raggarbil i lördags, och verkar tycka att helgen varit rolig och bra! Hon behövde nog kanske just detta, just nu!
Tack sonen och sonhustrun och tack Big Papa! Det blev en oförglömmlig helg!

7 kommentarer

  1. Berith

    att få denna finaa rapport om bröllop och andra trevligheter!Önskar lycka och välgång över brudpar med barn och förfäder i flera led!
    Känns också bra att lillflickan verkar piggna till, det var en förfärlig händelse om kunnat sluta verkligen illa.

  2. Big Papa

    För att jag fick medverka till ett trevligt minne för dig och de dina och framförallt brudparet. Vilken ära:)

    Sen ska vi nog ta oss tid att ses igen och surra ordentligt. Gubben din hade väl något gott från byn som vi skulle avnjta om jag inte minns fel;)

    Hoppas vi ses snart igen. Va rädda om varandra!

    Kramar BP

  3. B-G. Burman

    Ser att du haft en oförglömlig helg och det är ju ”vålltrevligt”. Vad som ändå impar mest är att du som jordnära, genuin och genompräktig tärnajänt blivit raggarbrud på gamla dar. Det är så sant, det är aldrig för sent att upptäcka nya spännande saker.

  4. Marianne

    Ha ha ha Men vet du, jag har nog alltid varit ”raggarbrud”! Vi hade bara inte lika fina bilar som dom hade/ har där nere i Umeå! Vi körde Volvo 140 serien……….

  5. Ann-Kathrine

    men visst var det väl en Toyota som inte ville gråta. Tur att allt gått bra med lillan och hälsa föräldrarna på deras dag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.