Marianne Johansson, Mosekälla

ONT ONT ONT!

Sommarvärmen seglade snabbt förbi. I dag känns det inte särskilt varmt ute, men solen jobbar på att försöka tränga sig igenom det blygrå höljet däruppe.
Jag har jobbat i helgen, så jag är långledig nu.
Jag fick problem med min nacke igen i helgen, och i går fick jag massage, det var jätte skönt! Men jag skulle ha behövt det i dag också. Jag får så ont i skallen när det är så här, man mår nästan illa! Få se om jag klarar upp detta utan ’nålar’, eller om jag måste till sjukgymnasten igen!

Vi berörs också av den tragiska trafikolyckan i Sandsjön i fredags natt, där en ung människa fick sätta livet till.
Hur skulle man kunna ungå det?
Jag känner inte personen själv, men jag har barn som gör det.
Jag tänker på den familj som lämnats kvar, käresta och vänner, som jag förstår var många……..
Det finns ingenting vettigt att säga en sådan här gång, det är bara så fruktansvärt!
Även detta gör ont, så oerhört ont……………

I övrigt är allt väl. Det börjar närma sig semestertider. Jag har den andra semesterperioden i år, så det dröjer till början/ mitten på juli, innan jag har semester.
Men det är bara bra, inte vill jag ha semester veckan före midsommar! Sommarn har ju dåligt kommit igång här då, även om det är tidigt i år.
Det är lite jobbigt med semesterperioder, det är ju inte alltid man får semester så att det stämmer med övriga familjen! Och det är ju väldigt tråkigt.
Samtidigt skulle det bli oerhört svårt att planera på avdelningen om vi inte gick efter semesterperioder, med vikarier, med patienter och med stängning av akutplatser.
För akutplatserna stängs under semesterperioderna, då det dras ner på personalstyrkan. Det är inte första sommaren, och ska nog fungera.

Nästa vecka slutar skolorna. På onsdag här i Tärnaby, på torsdag i Storuman. Yngste sonen tar studenten, så vi ska åka ner dit då.
Nej, nu orkar jag inte sitta här längre, nu ska jag återvända till värmedynan.

4 kommentarer

  1. Suzanne

    Vad jag tycker det är roligt att läsa det du skriver. Även om jag inte håller med om allt. Men du är så go att läsa och jag blir lite nostalgisk, och jätte varm i hjärtat då du skriver om barnen. Tänk att yngsta sonen tar studenten!! Han föddes ju när jag bodde där uppe!! Ja, tiden går så fort! Det är ju drygt nio år sedan jag flyttade söder över. Hälsa gubben och barna. Var rädd om dig! Kram Suzanne

  2. Minkfarmarn

    Jag gråter ofta då jag läser vad du skriver. Jag håller givetvis med om allt. Men du är boring att läsa jag ryser och hjärtat mitt fryser till is. Tänk att yngste sonen klarade studenten!! Han som var så liten när han föddes. Tänk att tiden går så sakta. Jag har ju haft en önskan att fly denna fjällhåla. Hälsa dom därhemma, som ännu är kvar. Slösa inte bort tiden på bagateller. Kram Kram Karmen

  3. Marianne

    Tråkigt för dig Minkfarmarn,jag tycker faktiskt synd om dig, men jag ska ge dig ett gott råd, läs inte mina bloggar, du är ju nämligen inte tvungen att göra det!

  4. Minkfarmarn

    Tack för rådet, jag ska försöka låta bli, men kan på förhand inkongnitisera att det blir svårt. Hoppas smärtan i tjur nacken går över. Kram Kram Karmen!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.