Marianne Johansson, Mosekälla

EU Valet!

Ja, så var då EU-valet avslutat. Och jag kan ju inte påstå att jag är nöjd över valresultatet! Det var ur V-synpunkt en ren katastrof!
Jag tror att Vänstern har förlorat många ungdomsröster till Piraterna. Vänsterpartiet har tyvärr försvunnit! Inte då bara bokstavligt i Storuman, utan på riksdagsnivån. Lars Ohly verkar vara en trevlig kille, men han har inte samma karisma som Gudrun Schyman, och han kommer inte fram i debatterna på samma sätt som Gudrun gjorde, eller Jonas Sjöstedt gör. Vänsterpartiet har ’försvunnit’ bakom Maria Wetterstrand MP, som är betydligt mera framträdande i sin roll, och det märks ju också på valresultatet. Glädjande är i alla fall att det var fler som röstade i år än tidigare, även om det fortfarande är bedrövligt lågt valdeltagande i hela Europa sett. Att valdeltagandet är så lågt i Europa, kan inte jag tolka på något annat sätt än som ett underkännande av EU parlamentet.
Vänstern backade rejält i Storuman i detta EU val, ja, vad ska man säga om det?
Skulle det se så ut i kommunvalet också?
Vi håller ju fortfarande på att plocka ihop spillrorna efter all turbulens som varit i partiet, med avhoppare o s v.
Det återstår att se hur vi lyckas till nästa val.
Just nu slåss vi mest för den västra kommundelens överlevnad!
Det vore trevligt om vi istället kunde få ägna oss åt beslut som verkligen utvecklade vår kommun!

Ja, det var lite politik snack.
Nu ska vi gå upp och gratulera ’Grannarsgubben’ som fyller år i dag.
Kanske får vi oss en tårtbit……..

8 kommentarer

  1. Fy katt"n för vänstern.

    Tack å lov att Vänstern förlorar röster. Äntligen något vettigt. Vem kan rösta på kommunism, läser man historia så vet vi att det är otroligt många människor som Stalin lät avrätta, Hilers-tiden är ju bara en fis i rymden när man jämför med Stalin å kompani.Detta mördande fortgår i denna dag i Sovjet mot oliktänkande, å detta vill Du att vi ska rösta på. Fy usch så förfärligt ,skämmes på dej.

  2. Marianne

    Sverige är väldigt långt från Stalin i Ryssland…. Men det torde inte gå att förklara för dem som tycker att Hitlers framfart i världen var en fis i rymden………..

  3. Minkfarmarn

    .. Jag rekommenderar att du läser följande länk
    http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=15777&a=264856
    Det är nog inte så att ditt parti är så väldigt avlägset från kamrat Lenin som du vill påskina att ni är.

    Du kanske ska ta dig en funderare och fråga dig hur många väljare i västra delen som är beredd att glömma Vänsterpartiets smutsiga byk för att ansluta till er. Nej skapa något nytt där inte mörka skuggor från öster florerar.
    Du är trotts allt en bra människa i grunden.

  4. Haakon

    Tur är det väl att människor inser vilka de Inte ska rösta på. Jag tror faktiskt att västra delen av kommunen överlever utan knytnävarna från vänsterpartiet.. Som sagt återstår det att se vilka fler som insett detta till nästa kommunval.

  5. Minkfarmarn

    Tolkningen är fri, jag lekte själv med tanken då jag skrev inlägget. Men riktigt så jävligt är det inte med den östra delen som ligger närmast. Men onekligen så finns det dolt eftersom tanken ändå väcktes.

  6. Haakon

    Haha, ja tolkning är fri men innehåller kanske dubbla budskap = ) Dock kan jag inte annat än lyfta hatten för dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.