Marianne Johansson, Mosekälla

Tisdagens kommunfullmäktige

Ja vad ska man säga?? Jag tänker förståss på gårdagens kommunfullmäktige i Storuman, och de olika beslut man tog där.
Dels om risken för nedbantade jourgrupper inom räddningstjänsten i Tärnaby, där man säger att det inte finns tillräckligt med folk i Tärnaby som vill vara deltidsbrandmän.Något som vi på stället ifrågasätter, då det tydligen finns folk som sökt, men inte ens testats??
En neddragning av jourgrupperna innebär en försämmrad säkerhet, och troligen också dyrare försäkringspremier, för oss som bor och vistas här, för alla de som har fritidshus och bedriver verksamhet här. Den 13 augusti blir det ett möte i Tärnaby kring detta, jag hoppas att folk här går man ur huse, och besöker det mötet, både bofasta och besökare, fritidshusägare, företagare! Detta är en livsviktig fråga för Tärnabyområdet!

Sedan tog man beslut om en omorganisation, Storuman ska effektivisera och banta kostnader i både politiska och tjänstemanna organisationen. Låter ju bra!
Ända tills man ser att Gunilla Lundgren inte kan säga vad en koncernchef istället kommer att kosta, och inser att detta görs för att få bort ’olämpliga’ tjänstemän, som inte
spelar med i det politiska spelet!
Att som Erold, Ronny och Håkan vilja skära bland ledamöter i fullmäktige, från dagens 41 till deras 31, skulle innebära ännu mer maktkoncentration till kommunens östra del, och det förlorar demokratin ännu mer på! Förtjänsten i pengar är inget motiv för detta.

Sedan hade vi ju frågan om fortsatt flyg på Gunnarn!
Och naturligtvis blev det fortsatt flyg på Gunnarn!
Ja, vem hade på fullt alvar trott något annat??
Man kommer ALDRIG att ta beslut om att lägga ner Gunnarn! Det är i alla fall min tro, även om kommunen till slut bara består av de som jobbar på Gunnarn och deras familjer! Pessimistiskt?? Ja, det är det, men jag blir glad om jag har fel!
Jag tänker inte kommentera flyget så mycket mer, Håkan Rombe gör det så bra i sin blogg, läs den!
Jag håller med honom fullt ut. Men jag kan faktiskt förstå om man som politiker i Storuman inte vill/vågar säga att Gunnarn måste läggas ned, då man kanske har vänner som blir arbetslös av ett sådant beslut! Det skulle kanske kännas kymigt om det handlade om Hemavan för oss! Därför säger jag det nu här, som politiker tänker jag inte kämpa för Hemavan om det tar resurser från kommunala kärnverksamheter, och inte ger någon lönsamhet tillbaka! Det ansvaret måste en politiker ta!
Vi måste faktiskt vara så tråkiga, och följa budget, vad än ex Erold tycker om det.

Såg också att Erold ’hatar’ oss som skriver i bloggar och ’rackar ner’ på flyget!
Ja, det var väl kanske menat åt mej bland annat??
Men jag tycker inte att jag ’rackar ner’ på Gunnarns flyg, jag säger bara att i en kommun där det redan sparas på personal både inom omsorgen och skolan, och där man hela tiden ska spara på materia i verksamheterna, där det saknas boende för äldre, där har man inte råd att lägga 11 miljoner på ett olönsamt flyg!

Hat är ett starkt ord, och sägs vara en stark känsla, och det måste vara jobbigt att känna så!
Det sägs att för att kunna hata måste man ha älskat??? Ja, jag vet inte, jag har faktiskt aldrig gjort bekantskap med den känslan tack och lov!
Jag vet att man som barn ’hatade’ vissa maträtter, ämnen i skolan och dylikt, men jag tror att det bara var ett barnsligt uttryck, det blir alvarligare när en vuxen man känner hat! Jag ber verkligen om ursäkt Erold, för att jag möjligen väcker sådana känslor hos dig, bara genom att uttrycka mina egna motsatta åsikter mot dina!?

3 kommentarer

  1. ricke

    ja som aktiv läsare av alla inkomna skrivna ord ang flygfältet
    tycker jag det är bra att just flygfältet blev kvar för att :
    tillkommande /avresande till orten går smidigt
    Företag ser ettablering och utveckling på orten som enkel
    dessutom lägga ner ngt som redan sedan starten på 70 talet har varit störst och som bara blivit större tack vare bas 90 systemet där alla större plan kan starta och landa obehindrat varför ska man lägga ner ngt sådant ??däremot kan man ju undra varför det ska ödslas pengar på en flygplats som vilhelmina ?? för ödsla är rätta ordet . Att Hemavan borna ens ids snacka om Gunnarn flygfälts vara eller icke vara är bara dumt då de har haft ett guld läge tack vare Vattenfalls vilja att ens satsa på denna myr där det inte finns en botten och det är därför detta står under vatten ett antal ggr dessutom har dom ju strömma som driver på men när det ska renoveras eller byggas ut då är det plötligt Storumans kommun som ska hosta upp en jävla massa pengar men men ..vi har iaf sommar nu så vi ska väl inte hetsa upp oss men en tanke som jag fick när jag läste en del bloggares tanka

  2. Marianne

    Gunnarn var ett militärt flygfält, kommunen har haft hand om det i 15 år! Av dessa år har man flugit själva i 9 år, och kommunala pengar har pumpats in hela tiden! Jag kan tycka att både Lycksele och Vilhelminas flygplatser ligger nära nog till, för att det ska vara smidigt för Storumanborna att åka dit när de ska flyga!
    Jag kan konstatera att Hemavans flygplats väcker ont blod hos en del, nu byggs där ut för ca 28 miljoner, varav kommunen står för runt 5. Där blev en fördyring, så det byggs inte helt färdigt förrän nästa sommar, och till dess ska man ragga finansiärer. Man kan tycka vad man vill om Hemavan, men här finns i alla fall en lönsamhet och Statliga stöd, i Gunnarn drog sig Staten ur, varför tror du?

  3. Huvvaligen

    Typiskt, när man debatterar pengaproblemen i Gunnarn är det alltid någon som ondgör sig över flyget i Hemavan. Bottnar det i den vanliga storumska avundsjukan när det fungerar i kommunens västra del eller vad är det fråga om?
    Stå på dig Marianne, du har helt rätt. Dessutom tror jag inte att du skriver för att du är avundsjuk på Gunnarn, det finns liksom ingen anledning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.