Marianne Johansson, Mosekälla

Lyckseleturer och skolstart!

Så är skolan i gång igen. Den började i går.

Vi var ner till Lycksele den tredje tisdagen på raken i går, nu dröjer det förhoppningsvis ca ett halvt år till nästa gång.

Det är trevligt att åka till Lycksele, inte för det, och man får ju fara till Magnus på Frasses och äta, vilket alltid är både gott och bra! Men det är tröttsamt också.Det är ca 50 mil tur och retur!

Det är lilla fröken som har gått hos logopeden, och i går var hon även hos audiologen och örondoktorn, så hon var jätte trött när vi kom hem!

I dag var hon första dagen på skolan, hon har börjat trean, och går två långa dagar i skolan per vecka! Jag tycker att de är för små för att vara borta till kvart över fyra, halv fem på eftermidagen! De far ca fem minuter över åtta på morgonen, de behöver inte ha långdagar förrän kanske på högstadiet! Men nu är det som det är, och vi får ta det så.

Vi jagar fortfarande lägenhet till dottern i Storuman.

Hon ska gå och titta på en i morgon eller fredag, men det handlar ju om ekonomi också! Vi får ett inackorderingsbidrag, men det täcker inte ens halva hyran, och under sommaren får man inget bidrag alls till hyran!

Ni vet inte hur bra ni har det, ni som får ha ungarna boende hemma även under gymnasietiden!

Det är inte alldelens enkelt att flytta hemifrån som 15-16 åring!

Annars händer det väl inte något speciellt, det är ju alltid lite rusch kring skolstarten.

Och man måste börja gå i säng på kvällarna och kliva upp på morgonen igen. Det är jätte svårt! åtminstone i det här huset!

Till helgen kommer äldste sonen med flickvän hem på blixt visit, kul!

Snart drar ju hans skola också igång nere på sandön igen. Första älgjaktsmåndagen börjar han, vilket han förståss inte är så nöjd med, men det är ingenting att göra åt det heller, älgjakten kommer igen varje höst, men skolan tar ju slut en dag!

Inte heller näst yngste sonen får jaga hela första veckan. Han har redan börjat sin skola, och han måste vara närvarande där den veckan.

Utbildningen är viktig, det är en investering i sig själv.

Själv ska jag vara kompledig två nätter första älgjaktsveckan och passa mitt fantastiska barnbarn! Det ska bli jätte trevligt!

Nu ska jag dock gå och försöka göra någon nytta den här dagen också.

En kommentar

  1. Liam å Pappa

    Jag tycker åxå de ska bli roligt å få va med dig farmor! Du ska få se vilken häftig frilla jag har!
    Puss från Liam

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.