Marianne Johansson, Mosekälla

KONST!

Jag och "konst" fungerar inte ihop!

För mig är konst vackra tavlor där man kan se vad konstnären målat, vackra skulpturer och en del vackra musikstycken, vacker isdans….. ja förstår ni, för mej är konst någonting vackert, någonting att vila ögonen på och njuta av.

Att kissa på golvet, smaka på en annan människas urin eller spela psykiskt sjuk självmordsaspirant är defenitivt ingen konst för mig!

Det är bara dumt, äckligt och respektlöst! Varför ska vi lägga pengar på sådant? de här konstnärerna som ägnar sig åt sådan här "obegriplig" konst tycker jag skulle lära sig att bli "riktiga" konstnärer, eller om de inte kan det, skaffa sig ett jobb att försörja sig på!

Jag menar, pissa på golvet är inte svårt, inte vackert heller, att smaka på det, är det visserligen inte vem som helst som gör, och vad jag tycker om den som gör det tänker jag inte nämna här, men äckligt är det. Och psykiskt sjuka självmordsbenägna människor har vi nog av utan att någon som vill bli sedd som en "konstnär" ska göra narr av psykvårdspersonalen, och förringa de som verkligen är sjuka! "Konstnärskan" i det fallet är så egoistisk och cynisk, att hon tycker att det är okej att uppta personalens tid till sitt "konstverk" så att de patienter som på riktigt behöver dem får stå åt sidan! Vad är syftet? Inte är det att skapa debatt och kritiskt granska Svensk psykvård i alla fall, för det som diskuteras i detta fall är ju huruvida detta ska kallas konst eller inte! Det finns andra vägar att skapa debatt runt sjukvård och psykvård, om man nu vill det. Psykvården i dag har sina brister, det har vi redan sett alltför många gånger, men inte blir det bättre av detta "konstverk" det tror inte jag på i alla fall!

Konst är någonting "fint" Jag menar, det är inte vem som helst som har råd med dyr konst på väggarna exempelvis. Att gå på teater är också lite "fint" och har inte alltid varit alla förunnat! Så konstfolket är ju lite "finare" på något oförklarligt vis! Det är lite "fint" att vara konstnär, att "förstå sig på konst" är det bara de bildade människorna som gör. Och att som jag nu gör, kritisera och kalla olika "installationer" för obegripliga och rent SKRÄP, samtidigt som jag går ner på "installationernas skapare" och i förtäckta ordalag mena att de inte håller som de "konstnärer" de anser sig vara, ja det blottar förstås min okunskap när det gäller det som i dag kallas konst!

Men jag står för det, för mej är en riktig konstnär någon som kan skapa något vackert, greppbart för andra människor att lyssna till och beskåda!

Nej, mera bildad än så är jag faktiskt inte!

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.