Marianne Johansson, Mosekälla

Avtackningsfest, födelsedagskalas och viktigt möte!

Var på fest i går kväll.

En avtacknings fest för vår läkarfamilj som nu flyttat till Holmsund.

Ja, det är väl inte så kul kanske att folk lämnar oss, en bra doktor och en duktig sköterska, dessutom jätte trevliga människor, men nu är det som det är, och vi får bara önska dem lyckat till där nere i Holmsund! Och säkert kommer de upp och hälsar på ibland.

Dessutom har vi en bra doktor och flera duktiga sköterskor kvar, så vi överlever!

Det var en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap, trots avskedet!

Och vi fick beundra parets yngsta söta lilla dotter, som är ny i familjen sedan flytten.

Tidigare på dagen i går hade lilla Fröken kalas med några små tjejkompisar, för hon fyller nio år i dag!

Så vi har fortsatt det kalaset i dag, med tårta och presenter.

Storebröderna hann också få i sig lite tårta innan de ställde kosan ner mot kusten igen.

Nu väntar lilla fröken bara på sin äldsta storasyster och hennes sambo ska komma, osså grannarna förståss, så kalasandet är inte slut än.

Skogen här håller nu på att vara klädd i sin vackraste höstskrud, och älgjakten gör ett uppehåll till senare delen av oktober.

men det är nog fortfarande en hel del svamp kvar i skogen som väntar på att bli plockade.

Själv tror jag vi har så vi klarar oss.

Vill passa på att uppmana er alla människor i det här området, att gå på mötet som hålls här i Tärnaby på onsdagkväll angående räddningstjänsten och det beslut man har tagit om att ev minska jourgrupperna. Det innebär ett sämre skydd för företag, boende och fritidshusägare här, och troligen innebär det också dyrare försäkringar. Det är en mycket viktig fråga för oss alla i detta område, så snälla GÅ DIT!

Tyvärr jobbar jag, så jag kan inte vara med, men jag hoppas verkligen att alla som kan går dit.

Anons om mötet finns i Storumanbladet.

3 kommentarer

  1. Mikael Bergström

    Halloj!! Hälsa och gratulera tösen från mig med. Grattis!!!! Sen har du inte svamp så du klarar dig;) Känner en stor pappa i Umeå som du gärna kan skicka massor åt:)
    Önskar man hade intresse och kunskap för svamp, men tyvärr plockar jag den bara från Willys hyllor:(

    Hoppas allt är gott med er. Händer ngt roligt som passar en trött raggare uppe hos er så skicka tips. Funderar på Lycksele och Red Hot Festival den 23-24 okt;) Ni kan ju komma dit:)

    Kram på er alla i familjen..

  2. Marianne

    Hej Hej!
    Lilla fröken hälsar och tackar för gratulationerna!
    Du ska fråga min svärdotter där på godishuset om inte hon har nåt smakprov på kantareller!
    Jag jobbar tyvärr den där helgen i oktober, det är visst oktoberfest här också då. Annars är det ganska lungt i fjällen just nu, mest jakt och fiske inför den stundande vintern. Men det är ju egentligen perfekt läge för trötta Raggare att vila upp sig!
    Ha det så gott!

    Kram från oss/ Marianne

  3. Per-Åke

    Jag var på mötet om räddningstjänsten i Tärnaby som du skriver om. Vi var 7 st från rtj, och 3 övriga, som alla är eller har varit politiskt engagerade. Så någon bred uppslutning var det inte. I alla fall redovisade Lars-Erik Sundqvist, chef för rtj, om vad olika lagar säger, och om rtj sätt att tillsätta tjänster. Gunilla Lundgren som också var där betonade att det inte är något försök till besparingar som har framkallat denna situation. Kontetntan av redovisningen var i alla fall att det är svårt att hitta folk som är anställningsbara, d.v.s att dom bor och har ett fast jobb inom 5 minuter från brandstationen, att dom får åka på larm för sin arbetsgivare, att dom klarar de fysiska kraven och sist men inte minst, att dom vill ha jour var 4:e vecka. Minimi bemanningen är nu satt till 1 befäl och 3 brandmän, men så länge det är möjligt ska grupperna bestå av 1+4. Det kom även upp förslag om speciell kvinnosatsning, försöka bearbeta politiskt så att folk som ej har fast jobb inte ska behöva forlora på stämplingen om de är med i rtj. Precis som vanligt är det viktigt att vi brandisar försöker att värva kompisar och bekanta att hjälpa till med rtj.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.