Marianne Johansson, Mosekälla

Skäms och engagera er!

Såg i en kommentar till min förra blogg att det endast varit tre personer utanför räddningstjänst folket på mötet om räddningstjänsten i Tärnaby i onsdagskväll, och dessa var eller hade varit politiker! Jag var INTE med på detta möte. Jag skulle gå på och jobba och låg därför hemma och försökte sova. Det finns säkert fler också som hade "giltiga" skäl att inte närvara, men inte alla!

Vad är det för fel med er turistbranchfolk och andra boende och fritidshusägare i Tärnafjällen?!

Fattar ni inte att detta gäller vår säkerhet och våra försäkringspremier?!

Ett problem som faktiskt finns här i den västra kommundelen, och som jag ovilligt måste erkänna, är vi själva!

Vi ska inte bara skylla orättvisor i kommunen  på ointresserade, okunniga och avundsamma Storumanpolitiker, som ser till att fördelningspolitiken blir orättvis, i sin kamp att kväsa "lillebror"

Utan det beror också på att vi är så fruktansvärt oengagerade och ointresserade! Vi förväntar oss att någon annan ska fixa allt så att vi bara kan sitta lungt och möjligen klaga! Vi smiter från ansvar väldigt lätt! Vi är så rädda för att visa politisk färg!

Är jag orättvis? Jag tycker inte det! Jag har levt här i hela mitt liv, och jag tycker faktiskt att jag känner mitt folk! Naturligtvis finns det undantag.

Detta oengagemang gäller också inflyttade och de som tillbringar stora delar av sin ledighet här.

Det är faktiskt så att vi får det samhälle vi förtjänar, och vi i de västra kommundelarna måste faktiskt börja förtjäna ett bättre samhälle!

Engagera er! Vi får det inte bättre genom att sitta hemma och tro att någon annan ska ordna till det för oss!

Det är val nästa år, så dra tummen ur…..

Åtmindstone om ni vill se förändringar i fördelningspolitiken, och en utveckling även av den västra kommundelen.

Enligt kommentaren hade Gunilla Lundgren i onsdagskvällens möte angående räddningstjänsten i Tärnaby betonat att det inte var någon besparing i den uppkomna situationen kring neddragning i Räddningstjänsten i Tärnaby.

Men på kommunfullmäktige sammanträdet den 28 april i år, där denna fråga diskuterades utifrån att det var svårigheten att rekrytera folk som var problemet, sa Kommunalrådet citat:"- Ekonomin ingen betydelse? Hur i friden ska vi klara sparkraven i kommunstyrelsen utan att göra detta?" slut citat

Så jag är nog ändå böjd att tro att neddragningen av räddningsstyrkorna i Tärnaby är just en besparing!

När man dessutom hör att det finns folk som sökt tjänsterna, men som inte ens kallats till tester eller samtal kring möjligheterna att jobba som brandman i Tärnaby, så blir man fundersam?

Jag vet att det tyvärr finns arbetsgivare som inte tillåter sina anställda brandmän att gå från jobbet för en utryckning!

Har ni verkligen tänkt igenom situationen?

Om det nu bara är i pengar ni har förmågan att tänka, vad tror ni försäkringen på ert företag skulle kosta om det inte fanns brandmän och brandkår ?

Jag vill också tacka alla brandmän i Tärnaby för att ni finns!

Vi levde bra mycket otryggare utan er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.