Marianne Johansson, Mosekälla

Snö och politik!

Vaknade upp i ett snölandskap i morse!

Härligt!

Det enda oron är dottern med pojkvän som åkte över till Norge i morse!

Har lite ont i magen över det, men jag har inte hört nåt, så jag hoppas och tror att det gick bra.

Har suttit uppe hos Grannarskäringa och fikat och jobbat med Vänsterpartiets hemsida www.vansterntarnabystoruman.se

Det går lite trögt, svårt att få det att fungera riktigt. Men det blir nog bra tillslut. Jag ber er som har åsikter, och ni är många, det vet jag, gå in där och diskutera!

Säg vad ni anser vara kommunens viktigaste fråga!

När jag gick ner från Grannarskäringa snöade det kraftigt!

Jag har suttit och läst Lars Bodens ledare i lördagens folkblad om Hälsoval Västerbotten.

Han förkastar naturligtvis detta beslut, eftersom man inte ska kunna göra vinster på människors sjukdom!

Jag är den förste att hålla med honom om det, jag vill inte ha ett USA här i Sverige! Speciellt inte när det gäller vården!

När vi blir sjuka ska vi alla garanteras samma vård. Och han menar att i ett län som Västerbotten, med sina stora avstånd blir inte vårdvalet så dramatiskt, man går till den vårdcentral som ligger närmast!

Men, det finns ett men, jag undrar ändå, skulle kanske ex vårdcentralen i Tärnaby kunna vara en vinnare?

Skulle vi kunna bevara vårdservice och anställa folk här utan att vara bunden till Landstingets ekonomi?

Ja, det låter för bra för att vara sant, men på Boden låter det som att det är ganska enkelt att starta och etablera privat vårdverksamhet.

Jag försöker bara se beslutet från fler infallsvinklar. För det är förståss flera frågetecken på vägen, vem eller vilka skulle vilja starta privat vårdverksamhet i Tärnaby?

Det pratades om det för några år sedan, men det blev nog inte mer än just prat. Och då fanns det ideer om ett slags vårdkoperativ.

Jag vet inte hur långt dessa ideer gick, kanske insåg man redan då att detta inte skulle vara möjligt, jag vet inte……

Men faktum är att Landstinget har en något ansträngd ekonomi, och det är nog ingen dålig gissning att vi drabbas av fler besparingar.

Jag läser också om de olika utspelen kring flyget i Gunnarn.

Frågan ska upp på KS och KF nu igen, men jag tror ju att vi som inte vill lägga mer av skattebetalarnas pengar på denna utsiktslösa flygplats, kommer att bli nedröstade igen. Det är så mycke prestige i detta, och när man läser komentarerna kring det på vk.se, så inser man ju att det verkligen är en skuffelse att rikstrafiken ratade Gunnarn men satsar i Hemavan! Detta är någonting som Gunnarnflygetsvänner inte kan förlika sig med överhuvudtaget!

Och när Next Jet nu fick kompensation för de ändrade kununderlagsförhållanden som uppstod på flygsträckan Arlanda-Hemavan, när Storuman på eget bevåg öppnade flygtrafiken på Gunnarn, ides inte två av våra tre kommunalråd ens hålla masken längre! I sin ilska och frustration kräver man nu en granskning hos Regeringen av rikstrafikens beslut, och säger att Hemavans flygplats är en konkurent till Gunnarn! Man bryr sig inte ens om att låssas att man är kommunalråd för en hel kommun som även innefattar Tärnaby- Hemavan och således också flygplatsen i Hemavan! Man borde väl glädja sig åt mer pengar till denna flygsträcka i stället! Man konkurerar väl för sjutton inte inom samma kommun??!!

Till alla er som röstar Socialdemokratiskt och KD i denna del av kommunen, tänker ni verkligen ge er röst till en politik som så klart struntar i den del ni lever och verkar i? Jag tycker att Erik-Abels och Gunilla Lundgrens agerande i denna fråga är mycket chockerande, men ännu värre är det förståss om de alls får en enda röst till sina partier härifrån i nästa val!

Förstår ni nu vad vi menar när vi säger att vi är en delad kommun med en djup spricka mellan kommundelarna?!

2 kommentarer

  1. Ursamen

    All sjukvård skall vara bra. Det står jag för och en sak har väl Kuba visat och det är att satsningen på en folkets sjukvård och utbildning givit mycket till hela folket. Men i övrigt är det nog så att socialismen har en tendens att misslyckas. I alla fall de försök som hitintills presenterats världshistorien. Och vänsterpartiet i all ära och demokrati. Nog är det lätt att lova när man aldrig behövt ta ansvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.