Marianne Johansson, Mosekälla

Trevlig begravning!

Det är klart, soligt och kallt!

Och jag är långledig!

I går var vi på begravning, min karl och jag. Gunilla Berg, en vän och partikamrat har lämnat oss, minst 20 år för tidigt!

Hon var förövrigt kassör i Vänstern Storuman- Tärnaby.

Jag visste förståss vem Gunilla var långt före jag blev medlem i Vänstern, hon jobbade ju i flera år som butiksbiträde på Sunds varuhus, och sedan blev hon en av ägarna till värdshuset i Tärnaby, och det hände ju att man gick dit och åt ibland.

Men det var egentligen inte förrän jag gick med i partiet, för 3-4 år sedan, som jag såg vem hon var, som jag pratade med henne på riktigt. Jag förstod då att förutom arbetsmyran, så var hon också en varm och engagerad medmänniska, med en stor inre styrka och integritet.

Jag hann faktiskt drick ett glas vin med henne, vilket jag är oerhört tacksam och glad för i dag!

Hon lämnade oss som sagt på tok för tidigt! Och i går följde vi henne till graven.

Det var tungt! Så oerhört tungt!

Förutom hennes närmaste, var det mycket folk, mycke blommor och många hälsningar.

I stället för den vanliga minnesstunden med kaffe och tårta, bjöds vi på bufe på värdshuset, hennes värdshus. Hennes forna kompanjon och numera ensam ägare till värdshuset spelade hennes älsklingsmusik, Danne Stråhed "När en flicka talar skånska". Det bjöds på vin och man delade med sig av sina minnen. Vi skålade för Gunilla, stämningen var varm och Gunillas närvaro var så påtaglig!

Jag vet inte om det är tillåtet att säga att en begravning är "trevlig"?! Men jag måste ändå säga att Gunillas förväl till oss var just trevligt, och jag tror att det var precis så hon ville ha det! Tack Gunilla!

5 kommentarer

  1. Veronica

    Ja, det var sannerligen en tung dag igår! Men du har rätt i att man faktiskt kunde känna Gunillas närvaro. Gunilla var en omtyckt person och vi är många som saknar henne.

  2. B-G. Burman

    Tack Marianne för de fina orden, dagen var fylld av så mycket sorg och smärta men ändå så fint. Många har hört av sig och tyckt Gunilla var påtagligt närvarande vid minnesstunden, begravningen blev precis som hon hade önskat sig. Tack alla.

  3. Gunillas Systrar

    Tack Marianne, dina ord värmde. Vi vill tacka alla som gjorde Gunillas farväl till ett varmt minne. Att få träffa alla hennes vänner gjorde att vi kände oss närmare henne.
    Även ett varmt tack till Bengt-Göran. Vi tänker på dig.

    Gertrud, Mona, Hjördis, Karina och Gretlish

  4. Inger Johannessen

    Tack Marianne. Blev så chockad när jag sitter och läser tidningen och ser att min föredetta chef och goda vän Gunilla har lämnat oss. Tårarna kommer, jag och min familj tyckte så mycket om Gunilla, hon var så snäll och hjälpsam. Och det här är nånting som tog hårt på oss när vi läste om det. Jag och min familj tänker på Bengt-Göran. Farväl Gunilla. Vi saknar dig.

  5. Gert Bergh

    Tack Marianne för den fina sammanfattningen av vår kära syster Gunilla som person och vän.
    Jag är så oerhört glad att jag kunde följa henne på den sista färden och ta ett personligt farväl.
    Jag tänker på Bengt-Göran som mist sin livskamrat och alla er andra som mist en god vän, och inte då minst Gustav och Peter som fixade och donade hela lördagskvällen på Värdshuset, jag är så glad att Hjördis och jag fick hjälpa till med dukning mm och jag tror att Gunilla hade ett vakande öga över oss så allt blev som hon ville ha det.
    Tack alla som gjorde hennes sista färd till ett ljust och vacker minne genom att närvara och inte minst alla telegram.
    Tack även till min son Fredrik och hans kusin Johan som hängde med då familjen ej ville att jag körde ensam.
    Bengt-Göran våra tankar är hos dig.
    Gert och Per-Ingvar med familj.
    (Gunillas Bröder)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.