Marianne Johansson, Mosekälla

Framtidens vård i Tärnaby/ Hemavan??

"Landstinget ska medverka till rättvis välfärd, fördelad efter behov och i allt väsentligt finansierad genom skatter. Det innebär att landstinget ska minska skillnader i hälsotillstånd och hälsorisker mellan befolkningsgrupper och geografiska områden. Landstinget ska, i huvudsak i egen regi, bedriva hälso- och sjukvård, tandvård, omsorger om handikappade samt viss utbildning och forskning.

Genom ekonomiskt och annat stöd ska landstinget i samverkan med andra aktörer ta ansvar för kultur, kollektivtrafik, viss infrastruktur och kommunikationsplanering. Ansvaret omfattar också näringslivsutveckling, framför allt inom områdena FoU samt vård och omsorg ur ett tillväxtperspektiv.

Allt detta är grund för landstingets verksamhetsidé: "Utveckling för hela Västerbotten – en god hälsa och en bra livsmiljö". Uppdrag och mål leder också fram till den vision som landstinget arbetar mot: "År 2020 har Västerbotten världens bästa hälsa och världens friskaste befolkning".

Ja, så står det på Landstingets egen hemsida under "Landstingets Uppdrag- Mer än bara vård"

I dag läser jag på vk.se om ett förslag att flytta de 2 vårdplatser vi har i Tärnaby till Storuman!

Detta ingår i Landstingets besparingsåtgärder, då man måste spara 400 miljoner de närmaste år

Men har man gjort någon ordentlig konsekvensanalys av vad detta innebär för Tärnaby/ Hemavan?

För folket som bor här? För tryggheten?

Hur påverkar förslaget Landstingets uppdrag?

Hur påverkar förslaget områdets utveckling? Näringslivet?

Jag tror att man skulle spara mera genom att plocka bort stafettläkarna som hyrs in, och som ingen är nöjd med. allra minst patienterna!

Det sägs ju också ideligen att vården blir sämre med dessa stafettläkare!

Jag blir oerhört upprörd när jag läser om förslaget! Jag anser att man nedvärderar oss som bor här uppe och vårat behov av vård och möjligheter till god hälsa!

Jag anser att Landstinget inte följer sitt eget uppdrag, man gör skillnader i vilken vård man får, beroende på var man bor! Man har frångått sin egen vision om världens friskaste befolkning 2020!

Landstinget sviker oss fjällbor!

Bottom of Form 2

@

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.