Marianne Johansson, Mosekälla

Smittspridning!

På skolan i Tärnaby härjar svininfluensan! Det är konstaterat efter provtagning.

Jag har två barn sjuka, och man får väl anta att det också är svininfluensan! De är båda väldigt förkylda, den yngsta har varit det en tid, de hostar och har feber.

På tisdag börjar man vaccinera barnen på skolan.

Det skulle man nog ha gjort redan! De första doserna skulle ha getts till skolbarnen, då har man kanske stoppat, åtminstone försinkat smittspridningen, så att andra grupper hunnit få sitt vaccin!

Det är inte inom vården och på olika äldreboenden som denna smitta sprids värst! Och dessutom är den ju också alvarligast för barn och ungdomar!

Men det är väl socialstyrelsen och/eller smittskyddsverket som står bakom prioriteringarna med vilka som skulle vaccineras först.

Konstigt tänkt är det i varje fall!

Man säger också att man inte ska vaccinera sig efter genomgången svininfluensa, men man tar inte prover på alla sjuka! Hur ska man då veta att det verkligen är svininfluensa man har? När det nu gäller mina barn så är det väl mest troligt att det är H1N1, då kompisarna också mest troligt legat i den, men inga prover är ju tagna? Jag känner mig väldigt otrygg med bara gissningar!

Än så länge går det bra för mina barn, jag hoppas att det fortsätter så, för det är inte färdigt än. Febern jazzar upp och ner!

Inga andningsproblem har uppstått ännu, och in i mellan varven är de ganska pigga.

Min karl och yngste sonen är ännu ovaccinerade. Få se om de klarar sig……………

Har hört klagomål på att vårdpersonalen vaccinerar folk även utanför riskgrupperna.

Jag tycker att det är otroligt att man lägger ansvaret över att hålla reda på om folk tillhör en riskgrupp eller inte, på vårdpersonalen! Det måste ju vara var och ens ärlighet som gäller här, och som sagt, ALLA barn, vars föräldrar sagt ja till vaccinering av barnet, borde redan ha varit vaccinerade, då har vi sluppit denna accelererande smittspridningen vi ser nu, för det är på skolor och dagis detta sprids!

Och att vårdpersonalen "ringer in folk" utanför "riskgrupperna" och ger dem dagens överblivna doser är väl bara bra! Jag skulle ha velat höra hur det låtit om det visat sig att man kastat bort flera doser av detta dyrbara vaccin, som betalats med våra skattemedel! Vilka rubriker hade inte det blivit i tidningarna?!

 

En kommentar

  1. Annel Kråik

    Jag håller fullständigt med om att skolbarnen borde ha vaccinerats först eftersom dessa anges vara de största smittspridarna. Men enligt vad som angavs på text-TV i förrgår så är det Landstingen som själva avgör vilka grupper man vill vaccinera först. I Skåne tex. hade man prioriterat barnen.
    Jag håller också med i ditt resonemang om hur man nu ska veta vilka barn som behöver vaccineras i Tärna till veckan när man inte tar prov. Det här utbrottet hade verkligen fått vänta ett tag till…
    Hoppas dina barn snart kryar på sig och att ni andra slipper bli sjuka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.