Marianne Johansson, Mosekälla

Inge slalom på idrotten!!!

Härom dagen fick vi ett mail från skolan där vi kunde läsa att våra barn troligen inte kan åka i slalombacken på idrottslektionerna i vinter.

Det prisförslag som skolorna fått av Stömma, har man inte råd att betala!

Om detta besked kommit när jag gick i skolan, mitt under värsta Ingemar och Stig epoken, har jag hoppat jämnfota av glädje!

Jag har nämligen aldrig riktigt förstått tjusningen med att åka utför!

Jo, jag har varit i backen, och visst var det kul att vara där när man själv valde det, och med de kompisar man själv ville vara med, och utan skicklighetskrav!

Men faktiskt kändes det som ett tvång från skolan, man skulle vara duktig utförsåkare när man bodde i Tärnaby, och det var aldrig jag!

Och jag vet att jag inte var ensam då, om den här känslan.

Mina äldsta barn hade också samma känsla, och de var ju dessutom mera intresserad av längdåkning!

När man bor i Tärnaby SKA man intessera sig för ALPIN skidåkning!

Problemet med längdåkningen är också att längdskidspåren ligger ca 3 km från skolan, och man har inte råd att bussa barnen ditbort, utan då ska de åka skidor till längdspåren, för att kunna åka på dem. Och det är inte alla som orkar med det!

Slalombacken ligger bara ovanför skolan, det är betydligt enklare att ta sig dit, så för mina barn blev det oftast slalom, vintertid på idrotten.

Vi hade många diskussioner med, och var inte alls överens med skolan om detta, men barnen var i alla fall ute i friska luften på idrottslektionerna!

Och det fanns/ finns ju också de som ÄLSKAR att åka skidor alpint!

Så våra barn överlevde, och de barn vi nu har på skolan tycker att det är riktigt roligt att åka skidor både på längden och utför!

Men nu blir det alltså mest troligt ingen utförsåkning på idrottslektionerna i vinter.

Detta beror alltså på, enligt skolan, att man inte har råd att betala Strömmas priser för liftkorten!

Jag har ingen aning hur den prisbilden ser ut, men jag vet att säsongskorten för våra ungdomar kostar 1500/600 kr, vilket gör att det blir väldigt dyrt, särskilt om man har fler barn och en helt vanlig "arbetarlön"!

Därför är det också så att för flera barn/ungdomar är slalomåkningen i backen inte möjligt! Enda möjligheten att åka där har alltså varit idrottslektionerna på skolan!

Så visst är det ändå väldigt trist att skolungdomarna inte ska få vara i backen i vinter?!

Backen ligger ju där, alldelens ovanför skolan, och så ska barnen inte kunna nyttja den!!

Vad innebär det för extra kostnader för Strömma att låta några ungar åka upp i liften?

Har Strömma ingen som helst "god vilja" gentemot ortens ungdomar?

Tja, summa sumarum så tycker jag ändå att det känns tråkigt och faktiskt lite märkligt om det inte blir någe "slalom" för barnen i vinter.

Och jag tror inte att det beror på skolan!

3 kommentarer

  1. fjällräven

    Är den livstil du valt att leva i den livstil du vill att dina bara ska återleva uti, eller är du så vis att du ger dina barn chansen att själv välja och ta del av livets all valmöjligheter
    Det är här skolan ska fungera som sköld för barnen, oavsett vilken källa man föds uti så ska möjligheten att utvecklas som människa vara likvärdig med alla andra svenska barn vare sig du lever i Storuman eller I Tärna.
    Jag ger mig fan på att barnen i storuman har alla möjligheter till att utöva olika sporter genom skolan såsom slalom simma ishockey fotboll skidåkning bowling. Vad har Tärnabarnen att gör?

  2. mångårda

    Har samma känsla som du, Marianne. Allt var ett tvång då jag gick i skolan och dessutom måste man TRAMPA backen först, pistmaskin visste man inte vad det var. Mitt barn ville åka på fritiden, så vi åkte glatt till backen en kväll när vi visste att TIK hade träning. Vi blev stoppade i liften där en man (fortfarande verksam inom TIK) sade att de enda som fick träna på kvällstid med TIK var de barn som var duktiga och beredda att satsa. (Alltså ha rika föräldrar som kunde tillhandahålla allehanda utrustning.) Alltså inget åkande för skojs skull. Vi gick genast ur klubben, åkte hem med ett ledset

  3. fyrstolvidnorrliften.nu

    Man kan kan ju hoppas att ”rederiet” inser att den bästa reklamen dom kan få är fler världstjärnor från Tärnaby! genom att försvåra möjlighetern för våra barn att på ett naturligt sätt komma i kontakt med utförsåkningen så slår dom ju undan benen på sig själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.