Marianne Johansson, Mosekälla

Kom inte till Mosekälla!

 

Kom inte hit till Mosekälla just nu! Om ni absolut inte är av nöden tvugna!

Den nedre delen av Mosekällavägen är inte särskilt trevlig att köra på. Leran skrapar under låga bilar som ex Skoda!

Vägen är sönderkörd, precis som vanligt den här årstiden!

Fyrhjulsdrivna bilar fastnar nog inte i leran, men de kör sönder vägen ännu mer, vilket inte är roligt för oss som bor här, och ska på arbete och få iväg barnen till skolan!

Så jag vädjar till er, visa lite hänsyn till oss som är bofasta innefter vägen! Kör inte på vägen medan den ser ut så här! Låt den få torka upp!

Om ni inte bryr er om att visa hänsyn till oss som bor här, så tycker jag ändå att ni ska tänka på att ni faktiskt kan köra sönder bilen!

Ni är välkomna när vägen torkat upp!

6 kommentarer

  1. Henry Cruz

    Skulle inte mera turisttomter/bebyggelse rendera i förbättrad enskild väg??????????????????? Annars så kommeer TURISTOMRÅDET att självdö!!!!!!!!!!!!!!!! Ingen fungerande VÄG__INGET utvecklande RNDAST AVVECKLANDE!!!!!Väg utvecklar bygd!!!!!!!!! Den enskilda vägen MÅSTE vara framkomlig HEEELALA ÅRET!!!!!!!!

  2. Stugägare

    Ja du Marianne… Vad ska man säga…??
    För det första att vägar inte ska byggas av lera kanske..!!?? Och att vädja till oss som kör på vägen ett fåtal gånger per år går ju bra, men fundera lite över hur ni bofasta kör på vägen också…Lite självkritik är alltid klädsamt. Kan bara hålla med föregående…Vägen måste ju fungera året runt. De ”nybebyggda” tomterna renderar ju en del intäkter …vart tar de vägen?

  3. Marianne

    Stugägare! Mosekällavägen byggdes på 1930- talet som en såkallad 1 kronas väg, för markägare och 3-4 hushåll,det är grunden i vägen. Nu finns förutom vi 4 bofasta hushåll ett 35-40 tal fritidshus, vilka besöks mest frekvent till påsken. Och vägen klarar helt enkelt inte av den enorma trafikökning som det innebär! Ofta är dessa stugägare och deras besökare också väldigt okunniga med att köra på sådana här vägar! Det är inte vi bofasta som kör sönder vägen! Dessutom lämnar vi våra bilar ute vid Blå Vägen! Gå på vägsamfälldighetens årsmöten, så får du höra vad för slags intäkter som renderas!

  4. Lerpelle

    Har ni sålt tomter har ni väl även sålt färdselrätt på vägen? Varför är du alltid så folkelak på vårkanten?

  5. Lerpelle

    Du är då rolig du Marianne fastän du är folkelak. Får inte dina utflyttade barn heller komma hem under våren? Du har ju några stycken och en del har väl kanske också egna bilar? Av alla vägar i Tärnaområdet, så är nog er väg den speciellaste. Är gamla volvo och skoda oktavia-bilar skonsammare för Mosekällavägen än tex en volvo xc 90? Tror du att vägen känner skillnad på turist-däck och Mosekälla-däck? Detta var då den roligaste argumentation jag någonsin läst av en glesbygdsfighter, hahaha! Glad 1:a maj i leran, glöm inte stövlarna i demonstrationståget på vägen! 🙂

  6. Marianne

    Lerpellen
    Först så har inte vi sålt några tomter, men vi skulle gärna göra det, av den anledningen är vi angelägna om en farbar väg!
    Om våra utflyttade barn kommer hem under den tiden då vägen är dålig, lämnar de också, precis som vi, sina bilar ute vid Blå Vägen.
    Det är inte bilen eller dess beskaffenhet, som gör skillnad på skonsamheten för vägen, det är den som sitter bakom ratten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.