Marianne Johansson, Mosekälla

Jag, en soffpotatis??!!

Vad är det egentligen det Röd-Gröna oppositionen vill?? Avbefolka glesbyggden??

I vår familj tjänar vi inte så mycket att vi rycker på axlarna åt att betala en ytterligare bensinskatt på 49 öre plus moms!

För det är ju så att i glesbyggden behöver man bilen så fort man ska handla, skjussa på dagis, barnens fritidsaktiviteter, sjukhus……….

Den kompensation vi kan få är ett löjligt avdrag i deklarationen för jobbresor! Även om detta höjs är det inte i närheten av de kostnader vi har för drivmedel!

Vi ska ju inte bara jobba! Och här finns ingen lokaltrafik vi kan använda!

Miljö Partiet och Maria wetterstrand verkar aldrig ha befunnit sig i verkligheten utanför stadskärnan!

Man är bara intresserad av att behaga stadsmänniskorna, och det är ju också här man får sina röster! Kanske borde man säga det rent ut, att vi vill avbefolka glesbyggden!

Det vore ärligare än att prata om kompensationer för jobbresor, i form av alldelens för små skatteavdrag!

Jag har haft mina farhågor om det politiska samarbetet med MP, och detta styrker dessa!

Men jag ser heller inget alternativ i den borgerliga alliansen! Både borgarna och oppositionen verkar vilja öka klyftorna i samhället, skillnaden är att för borgarna handlar det om fattiga och rika, när det gäller opositionen verkar det handla om stad och landsbyggd??

Jag har alltid predikat om vikten att göra sin röst hörd i valen, men nu vete tusan, törs man rösta på sitt parti i höstens val? Den ger ju även MP en knuff framåt!

Javisst handlar det om fler frågor än bensinskatten, men den är en av flera mycket viktiga frågor, åtminstone för vår del!

8 kommentarer

  1. Klarsynt

    Bensinskatten höjs 49 öre+moms,kilometerskatt på lastbilar 1,80kr/km som vi som slutkund får betala för frakter av allt såsom mat/varor mm som blir dyrare.Lägg där till ca
    2500:-/mån i sänkt inkomstskatt som du o din man fått sedan
    alliansen tog över.Tot ca 5000:-/mån som nu troligtvis försvinner med nya rödgröna röran.Men du kanske är villig att betala 5000:- mer i skatt för att sponsra dom som ej vill jobba?Bensinskatten är nog det minsta du ska oroa dig över!Och skyll inte på MP för vänstern är det värsta skattehöjar partiet!

  2. Marianne

    Om du läst min blogg ordentligt har du sett att den nuvarande Regeringen inte är något alternativ för mig.
    Att höja skatter är väl helt okej, om de höjs rättvist. Jag tycker inte att höjd skatt på drivmedel blir rättvist!

  3. Tommy

    De rödgrönas skattehöjningar drabbar bara vi som lever på normalnivå i verklighetens Sverige. Alltså inte Salins och Wetterstrands!

  4. Marianne

    Jag tjänar inte över 40,000 kr/månaden, så den höjda skatten för de som tjänar däröver drabbar inte mig och andra lågavlönade, men säkerligen Sahlin och Wetterstrand!
    Tyvärr tjänar jag och många fler med mig för dåligt för att få ta del av den borgerliga alliansens skattesänkningar!

  5. klarsynt

    Du är väldigt dåligt påläst om inkomstskatt!Har du inte märkt att du fått mer kvar i lönekuveret?Skattesatsen blir högre ju mer du tjänar respektive mindre ju lägre lön du har. Jag vet eftersom jag betalar ut löner bla till din man.

  6. Marianne

    Jo, jobbskatteavdrag har jag fått,men förmögenhetsskatt, RUT avdrag och dyligt berörs nog väldigt få av oss i min löneklass av.
    Vad det gäller jobbskatteavdraget så är det så att skattesatsen bli mindre ju mindre du har i lön. Men du får ändå behålla mer, om du har en högre lön! Det där ska väl du kunna om du betalar ut löner??!! Det är ungefär som en 3% löneökning för en undersköterska gör en mindre löneökning i pengar än en 2% löneökning för en läkare.

  7. Gunnar Andersson

    Jag vill inte tala om för dig hur du skall rösta men om valet ditt står mellan att tvingas betala 50 öre mer för bensinen (som avser att minska mijöförstörningen,ej att avfolka landsbygden, Samt till viss del kompenseras av höjda bilavdrag för oss som inte har tillgång till kollektivtrafik)Eller försämrade ersättningar vid sjukdom eller arbetslöshet,Sänkta skatter för dom med högsta lönerna,mer skattepengar till vinstdrivande privata vård och utbildnings företag, utförsäljning av våra statliga vinstgivande företag,skattesubventioner till miljonärer som int ids gå ut med hunden ja valet är ditt

  8. Marianne

    Nej, att rösta på nuvarande regeringsalternativ finns inte för mig. Frågan för mig är kan jag rösta på mitt Vänsterparti, alltså kan jag rösta överhuvudtaget? Vad jag känner är en oro för vad en regering innefattande MP kan innebära för glesbygden, som jag faktiskt tror att de struntar i, t o m mer än övriga partier! I deras ambitioner att bevara miljön, finns inget utrymme för ett liv på landsbyggden! Inte vad jag hittills sett i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.