Marianne Johansson, Mosekälla

Till gagn!

Det är helt magiskt i fjällen just nu!

Strålande sol, betongskare och en helande tystnad!

Pratade med min äldste son och hans tjej i går, och hon undrade om vi bara for omkring och njöt! Och det är verkligen sant!

Vi bara far omkring och insuper allt detta fantastiska!

Det är verkligen gott att leva !

Liksom folk som bor vid havet älskar havet, älskar fjällbon fjällen!

Fjällen är stort och mäktigt och man känner själv sin litenhet på jorden, samtidigt som man genomfars av en lyckokänsla som ger en massor av god energi!

Det är sådant som man behöver som människa!

Det är till "gagn" för oss! Det är till "gagn" för hälsan! En lisa för själen!

 

19 kommentarer

  1. Lynx

    Håller med dig. Jag körde nästan runt hela s storfjället i går och inga andra skotrar såg jag,nästan kusligt. Så bra skoterföre som det är nu har vi väl inte haft på hela vintern. Såg däremot något konstigt,det var flera spår av djur som pinkat blod…konstigt.För undrande hur jag kunde köra skoter när det är skoterförbud? Nej jag är inte renägande same heller.Jag är fastighetsägare ovan odligsgränsn och då får man köra.Dessutom enl Riksdagens utredningstjänst…;-D

  2. Per-Åke

    Hörde att en granne från dalgången bredvid eran, träffat på 2 st kriminalkomisarier på sin skotertur i helgen. Enl. hörsägen ”var dom tvugna att rapporter det här” Ska bli intressant att höra hur det går för honom. Vi får väl hjälpas åt om det skulle behövas.

  3. undrande

    Har ni funderat över att den ”helande tystnaden” som Marianne menar är till gagn för henne och hennes familj beror på just majförbudet?! Men om fler gör som Marianne mfl så är denna helande tystnad ett minne blott. Och det som är till gagn för er, är det inte för alla…! Syftet med skoterförbudet är att det ska vara till gagn för ett stort antal djurarter som har fjället som barnkammare. Att utnyttja detta skydd ”till gagn” för sig själv, för nöjes skull, känns lite väl egoistiskt…

  4. Marianne

    Tystnaden i fjällvärlden kan man finna när som helst under året! Att det är så fantastiskt fint just nu beror på solen, föret och tystnaden. När vi är ute på fjället, vilken tid på året som helst, så är vi på besök i de vilda djurens hem! det är vi medvetna om, och för oss därefter! Att det är särskilt känsligt just nu är vi också medvetna om, och med lite blick för djur och natur, vet man var man inte ska fara fram! Det handlar om respekt!
    Om detta vore till ”gagn” för alla även dej ”undrande” då vore det okej? Jag tycker att ditt inlägg luktar ful missunnsamhet!

  5. undrande

    Jag har exakt samma möjligheter som du att utnyttja skoterförbudet till gagn för mig själv, men jag tycker alltså fortfarande inte att det är okej! Så om du känner lukten av ”ful missunnsamhet” så kommer den lukten från någon annan… 🙂 Jag undrar just vad ”lite blick för djur och natur” egentligen innebär, och hur långt den räcker. Som sagt, det handlar om respekt.

  6. Henry Cruz

    Visst handlar det om respekt! Respekt för terrängkörningslagstiftningen,djurskyddslagstiftningen t.ex.överhuvudtaget relevant lagstiftning och håller man sig inom dess ramar är man ju oantastbar eller hur? Allra minst ska man över huvud taget bry sig om andras tyckanden!!!

  7. Marianne

    Att vistas i fjäll och skog med respekt för det djurliv som finns där räcker långt! Det gäller att använda ögon, öron och att skaffa sig lite kundskap. Att vara ödmjuk inför möjligheten!
    Om du nu har samma möjligheter som jag att njuta av det som är till gagn för dig,men inte tycker att det är okej, så är ju det din ensak! Jag tänker glädjas och tacksamt ta emot vad våren och naturen ger mig fullt ut, så länge det är möjligt! Jag hoppas fler tar chansen att ladda batterierna!

  8. Jimmy Lindberg

    Marianne, jag vill att du skriver ett blogginlägg om era vallöften för nästa mandatperiod. Varför ska man rösta på er och är ni enbart ett Tärnaparti? /Mvh Jimmy

  9. Gunnar Andersson

    Jimmy varför är du som är umeåbo så intresserad av vad storuman vänstern har för valprogram ? Du har ju valt bort din rätt att rösta i den här kommunen.

  10. Jimmy Lindberg

    Gunnar: Vad får dig att tro att jag inte har altruistiska aspirationer? Det behöver inte vara hotfullt så fort jag frågar något, slappna av, du har väl inget att dölja eller oroa dig för.
    Marianne: Bra, tack så mycket.

  11. Hoppsan!

    Henry Cruz säger: ”Allra minst ska man över huvudtaget bry sig om andras tyckanden!” -Lycka till i dina ambitioner som folkvald politiker för V, låter som du har ett vinnande koncept här! Eller ska du bara lyssna på dem vars tyckanden liknar dina egna…?

  12. hmm...

    Man bör kunna ifrågasätta en åsikt utan att anklagas för ”ful missunnsamhet”. För det är väl inte detta som Marianne ger uttryck för då hon så ofta i sina kommentarer ifrågasätter rennäringen och de lagar som reglerar den…?

  13. Marianne

    ”hmm”Mitt ifrågasättande av rennäringen handlar om att lagar och regler runt den INTE följs! Och att detta hotar inte bara övriga näringar i Norra Sverige,utan även rennäringen själv! Jag skulle gärna samarbeta med rennäringen, men jag vill nog inte jobba med det på heltid, och är därför helt nöjd med det liv jag har.”Ful missunnsamhet” tycker jag att det är, när man ifrågasätter andra människors lagstadgade rättigheter, och att de utnyttjar dem!

  14. Svar till Marianne

    Nu för ju du en diskussion där du motsäger dig själv! Du ifrågasätter att lagar ”INTE följs”, när du egentligen hänvisar till (kommenterat) ärenden som hanterats inom det svenska domstolsväsendet. Att lagen ändå ”inte följts” är din privata åsikt, och har inget med lagstiftning att göra, då det är upp till våra domastolar att tolka lagen. Därmed gör du just det du skriver om, ifrågasätter andras lagstadgade rättigheter! Att man är missunnsam om man ifrågasätter en rättighet som man själv har, var däremot en nyhet för mig!

  15. Marianne

    Det är sant att det endast är domstol som har rätten att tolka lagen i vårt land. Men domstolen måste också få hela ”sanningen” framlagd för att kunna ge en korrekt dom.
    Det är inte alltid så sker, och visst kan man då ifrågasätta riktigheten i domslutet? Jag vet inte riktigt vilka kommentarer du åsyftar? Du får gärna tala om det.
    Missunnsamhet kan ha flera ansikten, bla finns det folk som inte ”vågar” utnyttja sina rättigheter, men är missunsam mot de som vågar!
    Om man sedan tycker att det är fel att nyttja en specifik rättighet för egen del, så är ju det helt upp till en själv??

  16. Svar till Marianne

    Du ändrar dig fort; först är det lagar och regler som inte följs, sen är det istället själva domsluten det är fel på. Men okej, jag förstår! Att ifrågasätta lagstadgade rättigheter är alltså missunnsamt, så länge det inte är du som gör det! (För då ifrågasätter man istället riktigheten i domslut.) Men tror du verkligen på fullaste allvar att det finns en ”sanning” som alla är överens om bakom all övrig lagstiftning vi har i detta land. Knappast!! För min del är diskussionen över, då det känns som att den inte leder någonstans. Men det verkar heller inte vara din avsikt…

  17. Marianne

    Det finns väldigt mycke dokumetation och även lagkunniga, som emotsäger de rättigheter som rennäringen/ samebyarna säger sig ha, därför ifrågasätter jag! I en domstol måste alla fakta redovisas för att man ska få en rättvis dom, och en domstol måste också kunna visa på vilket lagrum man använt i domen, annars kan den ifrågasättas!
    Det är alltid någon som blir missnöjd med ett domslut, men följer det lagen, så är det bara att acceptera!
    Det finns ännu ingenting, så vitt jag vet, som emotsäger §3 terrängkörningslagen ?? Bättre förklaring så?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.