Marianne Johansson, Mosekälla

Bloggkommentarer!

Bloggkommentarer? Varför tillåter jag att man kan kommentera mina bloggar, när jag ändå inte lyssnar till, och tar till mig av de som är kritiska?

Vad har jag för barnsligt behov att alltid få sista kommentaren?

För mig är bloggkommentarer de som gör bloggen!

Även när man får anonyma kommentarer, som inte i sak diskuterar de ämne som bloggen berör, utan mest ondgör sig över mig som person.

Jag respekterar att människor inte alltid delar mina åsikter, och jag lyssnar på de som faktiskt är relevanta i ämnet, men jag anser mig ha rätten att bemöta dem!!

För mig är inte målet med bloggarna att de ska sluta med att vi alla har samma åsikt!

För mig är det de olika åsikterna som skapar debatten! Och jag tycker om debatter! Jag anser att livet vore oändligt tråkigt om vi alla alltid tyckte lika! Hemma hos oss är det ofta debatter och diskussioner, och ganska ofta är vi oense, och samtalsnivån hög! Det är jätte besvärligt när ens barn säger emot en, men samtidigt är det precis så jag vill ha det! Man ska ha egna åsikter som man vågar stå för från uppfattningar som man bildat sig själv! Men ibland är vi förståss överens också.

Ofta måste man inse att man har fel! Det har jag fått göra massor av gånger! Men jag är en sådan människa som verkligen vill övertygas! Jag ger mig inte i en sakfråga bara för att någon tycker annorlunda än jag! Jag vill ha övertygande bevis! Och ja, jag tar inte till mig domslut där man inte på ett relevant sätt kan visa varför man dömt som man gjort! I ett domslut ska det inte finnas någonting som går att ifrågasätta. Tjurskallig och besvärlig, javisst! Hemsk, skulle jag säga!

Enda försvaret är att jag försöker grunda min tjurskallighet med fakta.

Jag har bevis på att den lilla människan kan bli väldigt illa behandlad och kränkt även här i vårt land!

Vad det gäller det senaste debatterade ämnet i min blogg om skoterförbudet så är fakta detta, det står ingenstans i någon lagtext eller förarbeten att man ska ha fiskrätt för att undantas, det står ingenstans vad "till gagn för" betyder! Det har aldrig prövats i domstol.

För mig är rekreation till gagn, och när det prövas i domstol, och någon som åberopar §3 TKL, döms, så vill jag se en otvetydig dom! Den ska hålla i alla hörn!

Tills dess hävdar jag att §3 TKL ursprungligen kommer ur ortsbefolkningens rätt till fri färdsel, och bör ej nödvändigtvis hindras av skoterförbud.

Vilken styrks i en utredning från Riksdagens Utredningstjänsts utlåtande 1997-04-02

Jag kan också tillägga att i den fria färdseln ingår skyldighet att ge akt på och inte skada djurlivet eller naturen!

Jag förstår och respekterar att det finns de som tror annorlunda i frågan, och vill gärna veta vad de baserar sin tro på?

Att få sista kommentaren??? Har aldrig känt att det skulle vara ett behov, men det kanske det är??

Vill ävepåpeka att detta är min blogg!

Det är fritt fram för vem som helst att starta en egen blogg! Det går ju tydligen att göra det också anonymt!

 

5 kommentarer

  1. Debatter

    Självklart är inte syftet med debatter att alla ska tycka lika! Men en god debatt bör för mig genomsyras av lyhördhet, öppenhet och tolerans. I bästa fall leder de till ökad kunskap, samt respekt och förståelse för andras synpunkter. I sämsta fall leder de till ökade motsättningar och sämre förutsättningar för samarbete.

  2. Marianne

    Håller helt och fullt med dig ”Debatter”!
    Men denna lyhördhet, öppenhet och tolerans kan inte bara ska gå den ena vägen! Jag hör och jag tolererar, och hävdar min åsikt! Har jag inte velat ha öppenhet, så har jag inte tillåtit kommentarer på min blogg!

  3. Krister Klermalm

    Sådan debatt är som bortblåst på min blogg. Tonen är oftast på lekstugenivå. Trots jag har uppmanar till bättring så har det blivit värre. Tragiskt att det finns negatismer i bloggosfären som förstör den goda dialogen.
    Det är klart, det finns mycket av den sorter i Lycksele att de som är mer öppesinnade får inget utrymme i debatterna. Eller så är den ren tystnad ifrån deras håll.

  4. irriterad

    Snälla du som vänsterpartist borde du irritera och ägna dig åt annat än skoterförbud. Vad ska jag rösta på i höst???? Visa framfötterna. Sjukskrivna som drivs som jag vet inte vad, arbetslösa som måste göra det som är helt meningslöst. Upp till kamp önskar jag att Vänsterpartiet gjorde.

  5. Marianne

    ”Irriterad”
    Om du läser nogrannare så ser du att jag inte är särskilt irriterad över skoterförbudet!
    Sedan vill jag också säga att jag inte bara är vänsterpartist, jag är främst mamma, men också människa, fjällbo!
    Vänsterpartiet kämpar för de sjuksrivna och arbetslösa, det kan du vara helt lugn för!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.