Marianne Johansson, Mosekälla

Administrativa långbänkar!

Ser att man tar upp ämnet turism i sina bloggar här på Storuman- Tärnabys hemsida.

Och då kanske främst utvecklingen av turismen i den östra delen av vår gemensamma kommun.

Jag är inte emot det! Finns det något koncept man tror på, och vill pröva där, så gör gärna det!

Däremot ser jag, naturligtvis därför att jag lever i området, och det därför är enklare för mig att se att det behövs en utveckling vad det gäller turismen i Hemavan-Tärnaby! Här har det verkligen stangerat och nästan så jag vill påstå att det gått bakåt!

Tärnaby är verkligen en sorglig fläck på kartan numera! Här finns i dag ett näst intill tomt centrum, affärerna går att räkna på en hand och det vackra tomtområdet utmed Laxfjället i byns västra del, har endast en bebyggd tomt! Det verkar som att Tärnaby ska "suddas ut"! Här går det att utveckla, bygga nya nedfarter på Laxfjället, sälja av tomter till investerare som faktiskt vill köpa och bygga, och får man fart på ett hörn så kanske de andra dras med?! Jag hävdar med en dåres envishet att ska Hemavan-Tärnaby kunna leva i framtiden och skapa sysselsättning inom turismbranschen så att människor kan bo här måste man se området som ett helhetskocept!

Vi ska väl försöka få hit fler besökare eller……

Vi måste kunna erbjuda något till alla!

I Hemavan står det ju också ganska stilla, även om det byggts mer där, men här finns mer att önska! Ett fräschare liftsystem, affärslokaler, nya nedfarter, mer turismboenden, vatten och avloppssystemenbehöver ses över och upprustas………….

Ett problem är ju att just nu står nästan allt byggande stilla!

Och uppgifter jag fått beror detta på att bygglovsärenden sitter fast på kommunkontoret!

Resultatet blir att snickare går arbetslösa, ja, detta lider vår familj av då min karl jobbar som snickare, byggföretagen kan i värsta fall tvingas till konkurs! Investerare kör fast och kanske letar sig till andra kommuner, ja, det finns säkert fler problem som jag inte kommer på just nu, men ett är säkert så här kan vi inte ha det, om vi vill att kommunen ska utvecklas och folk ska kunna bo här!

Ska vi kunna satsa på turismen eller företagande överhuvudtaget, så får vi ju inte ha sådana här administrativa långbänkar på kommunkontoret!

Detta är ett av de problem vi har i kommunen som kan stjälpa oss, och som vi måste se till att lösa!

Det är viktigt för människor i allmänhet, företag i synnerhet!

@

7 kommentarer

  1. Michael Johansson

    Men ska kommunen bedriva avveckling då jimmy?
    Eller ska man kanske se till att det finns kompetent och arbetskraftig personal på tex nämnden för bygglov???

  2. Orolig

    Att bygglovsärenden hamnat i långbänk är ett faktum som leder till att folk tröttnar och bygger på annat håll. Politiker och tjänstemän i den nämnden verkar inte ha någon ambition att medverka till snabba och smidiga lösningar, här behövs nya friska kvastar. Jimmy Lindbergs kommentar är obegriplig och jag hoppas att han aldrig blir politiker med det synsätt han har. Självklart skall kommunen jobba stenhårt för att kommunen skall utvecklas.

  3. Marianne

    Jimmy! Självklart ska kommunen bedriva utveckling!!

    Och i det här fallet är det ju privata iniativ som sitter fast i kommunal administration! Vad hjälper då privat engagemang??

  4. Lars Valler

    En vikting fråga om resursfördelning om nämnden saknar resurser, dvs kommunfullmäktiefråga.

    Om nämnden inte signalerar att man har ärenden man inte klarar av är frågan mer ledningsrelaterad och då kan det vara dax att titta på de politiskt tillsatta nämndemännen.

    Här är de politiskt tillsatta nämndemännen så företagare som upplever att man inte får svar, fråga er politiskt nämndeman.

    S-Göran Norman
    S-Lena Drangel
    KD-Emanuel Arnfjäll
    FP- bengt Johansson
    C-Allan Persson
    M-Monika Beije
    ?-Claes Olofsson (vet faktiskt inte om kl-v-?)

  5. Lars Valler

    Men frågan om turism är mig personligen är att det finns potential i östra, men inte på bekostnad av tärna hemavan området.

    Mer en fråga om olika saker, olik amålgrupper en min intentoin är att med tiden få gemensam markandsföring med destination storuman, oavsett om man åker skidor, vandrar i fjällen, gillar fiske eller flottarmonument etc

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.