Marianne Johansson, Mosekälla

GMO i mejerivaror!

Visste ni att hälften av mejerijätten Arla är danskägt?

Har det någon betydelse?

Nej, kanske inte?

Det beror mest på dej själv.

I Danmark finns ingen lag om att korna ska ut på sommarbete, så kossorna kan stå i ladugården åretom, och där finns heller ingenting som förbjuder genmodifierat foder.

Om det är viktigt för dej som konsument, så ska du se upp när du köper Arlas produkter! Är produkten stämplad med en röd ko, så är mjölkråvaran från en svensk ko, eller är produkten ekologisk så är det garanterat från kor som äter genmodifieringsfritt foder, och betar ute. Men finns inte den röda kon där finns risken att mjölkråvaran i den Arla produkt du köper kommer från danska kossor, som står inne året om och äter genmodifierat foder!

Detta är ingen pekpinne, bara en upplysning till er konsumenter.

7 kommentarer

  1. Lars Valler

    I en globaliserad värld kan norsk torsk vara pocessad i asien, svensk mjölk fån byaerska kor och den chokladbit du njuter av kan vara från sydamerika men tillverkad i alperna… men du har helt rätt att konsumenterna har total makt eftersom vi kan välja bort produkter vi inte vill ha.

    det enda jag vet med säkerhet är att de blåbär/få hjortron jag plockade förra hösten vaktades av svian och mygg så de lämnade aldrig inte storumans kommun.

  2. ann-catrin olofsson

    det får äta hela min lägda om de vill, tänk att få hör en koskälla uppe i backen och se öppna landskap.

  3. Arbetare

    Tack för infon.
    Kommer nu att kolla min bregott när jag handlar. Kor som går ute och betar ger en hel del omega3 i mjölken, inte kor som står inne och äter fel mat.
    Nu finns iallafall norrmejeriers smör på min affär, förut fanns bara arla och finskt smör.

  4. Berith

    jättebra att du informerar oss om detta med Arla!! Jag försöker att köpa närproducerat, men ibland kan man ju missa.Tyvärr verkar osten oftast vara från Arla, nog har väl vi ostttillverkning här i norr också, eller? God mjukost görs i Jämtland…vi borrde också köpa bröd från våra lokala bagerier, så att vi får ha dem kvar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.