Marianne Johansson, Mosekälla

Svar på Kommentar!

Lotty Stål. Ättling från Mosekälla säger:

Du Marianne du liknar en gammal repig stenkaka….

Förstår att du nu intensivt längtar efter skotersäsongen. Hitintills i år har du ju raspat dig igenom den, vårförfallet och nu svamp- och bärsäsongen. Du jagar fastighetsägare och deras släkt och vänner. Du jagar bybor och hitkomna från närliggande byar och orter. Vilken årstid som helst. Spelar ingen roll om du måste jaga skotrar med kamera eller springa dig anfådd i skogen eller skriva skyltar och bestämma över andra. Du förstör vårt fina Mosekälla med ditt sätt! Skäms och väx upp! Se världen utanför ditt lilla revir. Det är år 2010

torsdag 02 september 2010 klockan 18

Detta är en kommentar som skrivits på min blogg om "Allemansrätten".

Vi fredar vår mark, vårt närområde( inom syn och hörhåll), både från svamp och bär plockare och skotertrafik, ja, det står jag för. Detta anses omåttligt provocerande av vissa som helt enkelt, enligt mig, har svårt med vanligt hederligt folkhyfs, och respekt för andra människor! Man ska inte behöva upplysa vuxna människor om att inte plocka bär och svamp eller köra skoter i och kring bebyggelsen!

Däremot är det inte jag som jagar och anmäler folk, det är inte heller jag som springer mig anfådd i skogen! Och med kameran fotograferar jag sådant som jag tycker är vackert och trevligt att se på, och vill ha ett bild minne av!

I fem års tid kämpade vi för rätten till fritt mul och klövbete för kossorna och getterna.

Fritt mul och klövbete innebär att djuren går fritt, och den som inte vill ha in dom på sin tomt stängslar in sej!

Det är en gammal rätt som man förbehöll sig vid avvittringen, men som aldrig avhandlades klart, så därför kan man anse att den gammla rätten fortfarande gäller.

Vi vann tillslut också domen i Hovrätten målnr B 793-03

Anmälarna mot oss var två fritidshusägare, en av dem var just hon som lämnat denna oerhört kränkande och grovt förtalande kommentar!

Och det är inte den enda anmälan mot oss från henne.

Detta är det svar jag ger på ovan bifogade kommentar.

9 kommentarer

  1. Svampplockande flerbarnsmamma

    Om ni nu har så mycket kantareller och det kan jag intyga att ni har så tycker jag ni ska passa på att plocka dem då ni bor 24/7. Vi andra som är sugna på svamp har inte den chansen utan plockar endast då vi har tid att åka dit.

    Det är så man funderar var den soliadaritet och omtanke ni vänsterpartister, fd komunister, vurmar för.

    Urdrag ur vänsterpartiets miljöpolitik: ”I Sverige ska naturen, svamp, bär och stränder vara till för alla, inte bara för de som äger mark där. Det är en viktig hörnsten i vår unika allemansrätt”

    Här i bloggen så framhäver du äganderätten före solidaritet.

  2. Lars Valler

    noterar att su INTE skriver hela skogen men runt huset.. kandet vara så att de som äro lata och inte orkar arkeara bilen på en skogsficka och plocka naturens goda ting är för lata att läsa alla rader ? eller de kognitivba ramar som man begräsnar sig med.. Jo det är stipulerat att allemansrätten INTE gäller vid bebyggelse tex inne s stan kallas det att palla äpplen om jag går in på grannens tomt och plockar men frågan här verkar mer vara finn fem fel på personen.. skogen, fjällen marken utanför området nära ett hus är tillräckigt stort för at man ska hitta guldkorn.. men man får inte vara lat

  3. Lotty Stål. Ättling från Mosekälla

    Ja ha ja. Jag ska inte hänga ut kopior på anmälningarna vi här nere fått…..men det var ju fint att vi fick några tusenlappar i ersättning för förstörd egendom. Här gäller allemansrätten bara för en enda familj. Vi fastighetsägare och turister ska akta oss för att närma oss naturen. Vi har fått många nya vänner som kommit ner till oss och undrat vad det är för folk som lever rövare i skogen. Ja, vad ska man säga? Så är det och har så alltid varit de senaste 24 åren. Förresten. Där nere i gropen under vår väg Ga:3 finns ingenting annat än stora högar av patronhylsor. Kulorna landar oxå här….

  4. Marianne

    Det är nog mycket troligt att Lars Valler har rätt, ett är då säkert, man kan mycket väl respektera äganderätten och ändå värna solidariteten och låta folk plocka bär och svamp i SKOGEN!
    Till Lotty kan jag bara säga att jag tolkar dig som så, att du promt bara MÅSTE vara just runt min/vår husknut!Varför förstår jag inte, då du gör allt för att förtala både mig och min familj?! Jag undviker människor jag inte tycker om?? Precis allt du nämner har prövats av Polisen, du får prata med dem om du är missnöjd med resultatet.

  5. Lotty Stål. Ättling från Mosekälla

    Jag gillar frisk luft så det skulle aldrig falla mig in att gå närmare din ”husknut” än 500 meter. Förtala? Då har mina inlägg verkligen tagit. Det är faktiskt vi här i Mosekälla som är utnyttjade. Av vilken anledning har man två sin-kor? Någon sa till mig i Ängesdal att ”det är bara för att reta folket”. Ska jag tro på det? Vem man än pratar med så får man olika negativa svar……….så känn dig manad att fortsätta med vad du håller på med. Du blir ju omottligt populär….har vi fått erfara.

  6. Tommy

    Marianne!

    För mig vendetta o inte allemansrätten.

    Kan inte annat än hålla med dig, skogen, o fjällen är oändligt stora så man behöver absolut INTE smyga runt husknutarna för att plocka av det naturen bjuder på.

    Jag var själv uppe i er trakter förra helgen o vi gick upp emot Holmsjön o fann vad vi sökte både gällande stillsam natur samt kantareller.

    Mvh Tommy

  7. ortsbo

    Till Lotty:

    Förtal kan du åka dit för så jag förstår inte varför du är så nöjd över att dina inlägg tagit? sen är jag lite nyfiken på hur du kan veta så mycket om familjen? t.ex. att deras kor är sin-kor som du säger? Normalt när de finns folk som man inte gillar så håller man sig borta från dom, man letar inte saker att bråka om utan man håller sig borta från dom. Sedan har dom ju en vunnen dom som säger att dom får ha sina kor på fritt mul och klövbete så varför tjatar du om de? renägarna har sina renar på fritt bete. Skulle hemskt gärna se kopiorna på alla anmälningar dom gjort mot dig/er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.