Marianne Johansson, Mosekälla

Sverigedemokrater!

Jag måste bara försöka sno ihop en snabb sak om SverigeDemokraterna!

Jag är inte förvånad över att de kom in i riksdagen! Det har de etablerade partierna sett till genom att inte ta debatten med dem! Man har istället gjort dem till martyrer och försökt stänga dem ute, med tystnad och noll respekt!

Här i Norrland har Sverigedemokraterna uppsnappat det missnöje som finns bland Samer och övrig befolkning över de kränkningar som sker mot äganderätten och möjligheten att leva här, och den segregation som regeringar och riksdagar genom åren, både röda, gröna och blå, skapat bland det samiska folket! Man har helt enkelt satt den etniska tillhörigheten i ett djur, renen, är du inte renägare är du heller inte same, och då har du ingen samisk identitet, inga rättigheter! Oerhört kränkande, men detta har alltså pågått i århundrande inför öppen ridå i Sverige! Utan att någon blivit kallad rasist för det!

Det är bla ilska över sådana här orättvisor och oförätter, och oviljan hos politikerna att ta tag i och rätta till problemen, som får folk att rösta på Sverigedemokraterna! De etablerade partierna har haft sin chans, men inte velat ta den!

Jag var rädd att SD skulle locka med sig Norrläningarna genom att visa intresse för detta problem, jag har hört de som sagt sig skulle rösta SD av denna orsak!

Jag är oerhört glad att inte fler gjorde det!

Jag tror nämligen INTE att SD är lösningen på dessa problem! Jag tror att vi måste få ändringar att ske på demokratiska vägar och genom att börja följa svenska lagar och författningar! Och att börja se ALLA människors lika värde och rätt till identitet, oavsett om man är same, äger renar eller inte, är svensk, muslim, kines eller något annat!

Vi måste RESPEKTERA varandra, och vi måste våga se och rätta till de problem som faktiskt finns i vårt samhälle!

Nu har jag inte tid att utveckla detta mer, måste iväg på jobbet!

23 kommentarer

  1. Jimmy Lindberg

    Många säger att de borde ha tagit debatten. Vid det här laget borde de folkvalda ha förstått att det straffar sig att inte lyssna till folket. 405 000 personer (5,7%) av de röstberättiga anser att asylpolitiken är ett problem, att brottsligheten måste bekämpas och att äldre ska få det bättre. Vad som händer om man talar om istället för med Sd är att de i nästa val 2014 kommer att få 15% och bli tredje största parti.

  2. Invandrare

    Hej !
    Jag har bott 5 år i Sverige och vill påpeka på en sak, Jag kom hit inte som asyl eller flykting, Jag har gift mig med en svenska så jag flyttade hit…. ok ?
    I alla de här 5 år som jag har varit här fick jag höra eller läsa samma sak varje dag och det är invandrare och invandringspolitik, om det inte är på tv det är på radio, på tv text , löpsedeln, internet , bloggar, över allt , det känns som alla har inget att göra eller skriva om än detta.
    Jag vill säga att jag har blivit sypfärdig p.g.a detta .
    Som jag ser det bara två enkla val som kommer och göra alla nöjda i detta land ,,följ

  3. Invandrare

    Som alla vet det är rena svenskar som har makt här och kan ta alla beslut så det kan inte vara svårt och välja och bestämma .
    Vill ni ha invandrare eller inte ?
    Om ni vill ha invandrare så börja och jobba för det genom att göra integration till en verklighet och inte bara prata, och detta sker genom ge samma chanser till alla som bor här, i arbetslivet, bostad, vård, bra bemötande i affärer, banker osv .
    Om ni inte vill ha invandrare gör det då också genom att stänga av gränser,förbjuda svenskar att gifta sig med utlläningar, utvisa alla som redan är här .
    Så alla kan leva ifred !!!

  4. Invandrare

    Glömt och säga att jag ska snart flytta härifrån p.g.v allt detta prat ,,, Sverige är ingen guldgruva för invandrare som dem flesta svenskar tror .

  5. Marianne

    Min åsikt är att alla som vill ska också kunna och ha rätten att bo och leva här på lika villkor! Jag tror på människan, oavsett var du kommer ifrån, vem du är, hur mycke pengar du har eller religös eller sexuell läggning, och jag tror på kärleken! Vi gifter oss/lever tillsammans med den människa vi älskar, oavsett ras eller kön!
    Något annat vore helt orimmligt! Ja, vi pratar mycket om invandringspolitik, men ingenting görs åt bristerna i den, och detta får konsekvenser som ex att SD kommer in i riksdagen!Det är i alla fall min tro och uppfattning.

  6. Röstade SD

    Men då måste det väl ändå vara en fråga att lyfta fram vid ett val precis som SD gjort? Inga andra partier vågar ju säga ifrån att det kanske är okontrollerat och vi har ingen sysselsättning till alla som kommer hit? Varför ska inte alla hjälpa till lika mycket i EU? Jag trodde det var meningen att det skulle vara lika i hela EU men det är just Sverige som tar emot flest invandrare? Hur stämmer det igentligen?

  7. Svenskan som är gift med ivandraren!

    Frågor till Röstade SD:
    Är det du som ska avgöra om jag gifter mig med en man från ett annat land? Är det demokrati för dig? Eller är det kanske jag som ska utvisas då?
    Tycker du att vi ska hålla Sverige svenskt?
    Hur tänker SD när vi är för dåliga på att öka vår egen population, hur ska vi överleva ? Eller ska SD våldta alla fertila kvinnor för att öka den svenska befolkningen?
    Vem tror du ska ta hand om dig när du blir gammal?
    Ja det är dags att prata om detta men att att vara främlingsfientlig är inte rätta sättet. Inse att vi är globala och vi behöver varandra.
    Tacksam för svar.

  8. Röstade SD

    Jag tycker som SD att vi måste minska invandringen med 90% och se till att ordna upp det vi redan har först. Och dom som kommer in får rätta sig till det svenska samhället, vi ska inte rätta oss efter dom. Åker dom dit för något olagligt så utvisa snarast! Kan man inte sköta sig har man inget i vårt land att göra! Dom ska va glad att dom fått komma hit och då får dom sköta sig med. Sverige ska inte anpassa sig efter dom, det är dom som får ta seden dit dom kommer. När ska vi nöja oss? När vi ursvenskar är i minoritet? Min syn kommer aldrig att ändras. Fanns inga religoner, fanns inga krig!

  9. Röstade SD

    Hmmm fick inte svar på mina frågor!!!!!. Snälla svara det, vore intressant, eller törs du inte? Naturligtvis ska alla rätta sig efter det svenska samhället, men vi måste kanske hjälpa till med det.
    Jag undrar vad du har för erfarenheter?
    Men fortfarande inga svar på mina frågor.
    Så hur är det då när jag gift mig med en utlänning …ska jag utvisas eller???
    Och skyll för Guds skull inte på invandrare och flyktingar
    skyll på våra politiker om du är missnöjd!
    SVARA på mina frågor.

  10. svenskan som är gift med invandraren

    Jag ber om ursäkt till dig Marianne för att vi är inne på din blogg och debatterar detta. Jag vet vad vänstern står för. Men jag kunde inte låta bli att bemöta den som röstade på SD

  11. Anna

    Du som röstade på SD jag håller med om att invandringen ska va mer kontrollerad i form av bostad och sysselsättning till invandrarna men inte att vi ska minska invandringen i Sverige med 90%. Invandringen är en positiv sak för Sverige och du säger att en invandrare som gör något olagligt ska utvisas direkt vad ska vi då göra med alla svenskar som gör olagliga saker? För ja det finns väldigt många kriminella svenskar. Varför ska svenskarna få en 2:a chans eller förespråkar du dödsstraff för dem?

  12. Svenskan som är gift med invandraren.

    Till dig som röstade SD!
    Kan du svara på mina frågor som jag ställde tidigare ????
    Eller!
    Törs du eller törs du inte?
    Man har en massa åsikter men när det kommer till kritan så törs man inte svara. Då menar jag konkreta svar.

  13. Svenskan som är gift med en invandrare

    Fråga till Röstade SD:

    Tänker du svara konkret på mina frågor eller törs du inte?????

  14. Marianne

    Jag vill att ni/vi debatterar detta ämne! Jag vill att vi ser problemen som finns med segregation, arbetslöshet , kriminalitet mm, för om vi verkligen ser på hur problemen ser ut, så kanske de kan lösas, och vi slipper påståenden som att det är invandringen som står för alla brott och allt elände i vårt land! Jag köper nämligen inte det!

  15. Röstade SD

    Jodå jag har svarat 2 ggr men vk vill inte publicera tyvärr! Varför skulle jag vara rädd för att skriva på nätet? Känns inte speciellt farligt. Om ni bodde i Vilhelmina skulle ni förstå varför vi har 4.2% röster på SD i landstingsvalet. Att klämma in 300 invandrare i en tätort med ca3000 personer blir inget annat än fel. Majoriteten tycker faktiskt att det är på tok för många invandrare! Vet inte om vk tänker publicera detta men jag ska försöka skriva svar lite mer ”städat” men det är svårt då för mina förklaringar kräver liksom det.

  16. Till Röstade SD

    Har lite svårt att tro att VK inte tar in ditt svar på mina frågor! Upprepar nu igen.
    Är det du som bestämmer vem jag gifter mig med?
    Är det demokrati?
    Ska Sverige vara SVENSKT?
    Ska jag utvisas för att jag gift mig med en utlänning?
    Hur ska SD göra för att öka populationen…våldta alla SVENSKA kvinnor i fertil ålder (det blir inte många:) )
    Vem ska ta hand om dig när du behöver vård och omsorg? Med hopp om svar….jag kanske röstar SD nästa val!

  17. Anna

    Du som röstade på SD jag vet att det finns väldigt mycke invandrare i Vilhelmina och även i Sorsele där SD har fått 3,95% av befolkningens röster. Det jag undrar över är om det verkligen är problem med dessa invandrare eller om det är den övriga befolkningens fördomar och rädsla av alla fördomar som har startat upp allt detta skit snack om att invandrare bara tillför problem och att alla är kriminella? Jag anser att om man röstar på SD så gör man det antingen av okunskap eller för att man är rasist. Vilket av dom är du?

  18. Tack till Anna

    Jag fortsättar att tacka dig Anna. Jga blir glad och upplyft av dina kommentarer. Men nu vill jag ha svar av VK:s ledning tar ni inte in allt som skrivs här. Jag vill ha svar från den som röstade på SD! Sedan måste jag säga har SD anhängare nåt innanför pannbenen? Svar väntas.

  19. Anna

    Ja vk tar inte in alla kommentarer. Men det borde inte vara så svårt att svara på dina frågor på ett normalt sätt som godkänns av vk.

  20. Röstade SD

    Nä ok om man gifter sig, kärleken har inga gränser. Men sverige ska va så svenskt det kan va. Vi behöver inte fler invandrare. Det finns svenskar som jobbar inom äldreomsorgen om du inte sett det? Förhoppningen är att jag inte behöver läggas in där. Jag undrar varför just sverige ska ha helt öppna gränser medan andra EU-länder inte tar in lika många? Ska det inte vara lika i EU? Jag trodde det var meningen med EU? Nog räcker det väl med 1miljon? Jag undrar när du tycker vi ska strypa invandringen? När dom är 2/3 av sverige? Kallar man det för sverige då?

  21. Röstade SD

    Du jag skulle kunna skriva hur mycket som hellst om dom men det skulle vk direkt ta bort tyvärr. Jag har inte lyckats prata med 10 personer totalt som tycker att det är bra att vi har invandrare i Vilhelmina. Det är inte pga okundskap jag röstade på SD utan för att jag vill ge dom rösten för att driva deras frågor om invandringen och kriminalitet. Så av dom två sakerna du nämde så får det bli mer mot rasist isåfall även om jag själv inte skulle använda det ordet. Men fanns inga religoner skulle det inte finnas krig att fly ifrån. Hur kan man tro på något som inte finns?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.