Marianne Johansson, Mosekälla

Vägen som Gud glömde!

Efter flera år av fantastisk snöröjning efter Mosekälla vägen, har det hänt någonting!

Ja, det verkar precis som Gud har glömt oss i vinter!

Vägen är ofta oplogad, vi får ploga oss in själva!

Trummor är igenfrusna, så vattnet rinner över vägen, vilket tyvärr kan resultera i att vägen "rinner bort" precis som den gjorde förra våren. Vilket ju vore jätte synd, särskilt som det nu plöjts ner fler hundra tusen kronor i vägförbättringar av den!

För mej gör det inte så mycket att vara isolerad, problemet kommer när barnen ska på skolan och skolbussen inte tar sig in här, och när jag ska på jobbet, som i kväll!

Vi är ju faktiskt flera boende här som ska ta sig till och från jobbet!

Vem ska vi då skylla det dåliga vägunderhållet på?

Ja, jag vet faktiskt inte riktigt? Någonstans har det blivit en miss, men jag vet inte riktigt var och hur??

Jag kan för övrigt tycka att det är lite si och så med vägunderhållet överhuvudtaget på stora vägen med, och jag har svårt att se att det är åkarnas fel??

Nog vill väl dom ut och ploga och sanda, det är ju det de lever av!

Det måste vara besparingar på vägunderhållet som kommer uppifrån? Och eller de som beställer ut åkarna på jobb, som inte ser vad som behövs göras??

5 kommentarer

  1. Viking

    Det är mycket gnäll Marianne om lite och ingenting. Utsläpp av lite vatten över vägen. Asch!
    Nu talar vi om förbifart Stockholm och nybygget av Mauderatens alla kärnkraftverk! Då kan man snacka om utsläpp då! Och förbifarten får du och jag betala

  2. B-G. Burman

    Hej Marianne, jag var själv en bit in på ”din väg” och den var närmast oframkomlig. Det gick inte ens att vända för att ta sig tillbaka, tack vare 4-hjulsdrift klarade jag mig men jag sände en tanke till alla som inta har det.
    Bedrövligt X 100.

  3. Veronica

    Det finns många vägar som Gud glömt i dessa snöiga dagar. Tur iaf att ni har skoter på vintern och hjuling på våren så ni tar er fram. Ni gör det bra! Själv fastnade jag (och flera andra)längs en väg ”in på byn” och det gör mig lite förvånad att vägarna ”in på plass´n” är så usla. Det torde väl vara besparingar kanske?
    De som arbetar längs våra vägar har det kämpigt dessa dagar och stor eloge till dem alla.
    Ha en bra jobbarnatt. 🙂

  4. Marianne Johansson

    Svar till Veronica (2011-03-24 18:25)
    Jo det är sant, det är många dåligt skottade vägar, t.o.m in på ”plassn”! Det är kanske svårt att hinna med allt när det kommer så mycke snö på en gång som det nu gjort! men nog undrar jag ju om det inte beror på besparingar också?!
    Och visst klarar vi oss, även om det onekligen ställer till lite bekymmer……
    I går var ungarna hemma från skolan, då skolbussen inte ens bromsade in här nere vi Blå Vägen! Men ungarna var väl inte så ledsna för det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.