Marianne Johansson, Mosekälla

Årets Kommunbo!

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!

Ja, detta är förståss ämnat till Anneli och Lars-Jonas däri Bjärkvattne!

Detta betyder verkligen någonting!

Det är en sak att ni utsetts till årets kommunbor, men det verkligen stora är VARFÖR ni får utmärkelsen!

Vi var också nere i Storuman i går, men tyvärr missade vi utnämningen. Vi var på namncermoni i det vackra Långsjöby, då vårat yngsta barnbarn firades!

Ja, i går var vi på en jätte trevlig semestertripp runt Storuman, och besökte fantastiskt vackra platser som Långsjöby, Volvonäset och Flakatjärn!

Det var en riktigt trevlig tur vi gjorde oss, tack alla som bjöd på fest och guidning under dagen!

3 kommentarer

  1. Mr Cool

    Svar Jimmys blogg..

    Marianne, Björn Rosengren var givetvis tvungen att förklara sin närvaro på porrklubben med politiskt korrekta ordval. Utan att ha träffat honom personligen så har jag fått uppfattningen att han är en humoristisk såväl som begåvad person. Hans politiska bana där har förespråkat ett ekonomiskt jämlikt samhälle har gjort honom till en förmögen man och han bor idag i en 20-miljoners villa i ett ”fint” område garanterat fritt från mångkulturella inslag.

    Visst skall vi ha löner som genererar ett gott liv och jag påstår att lönenivån korresponderar mot andra kostnader i samhället d.v.s. matkostnader, hyra, taxi, restaurangbesök etc. Det är därför det är billigare att åka taxi och äta i Bulgarien och dyrare för oss att göra motsvarande i Norge. M.a.o. lönenivån styr våra levnadskostnader.

    Jag kan instämma i att norrlänningar som söker jobb söderöver har ett gott rykte men dom som stannar kvar och föredrar en lättjefull tillvaro med att leva på bidrag har det inte. Jag har själv släktingar i din närhet som trots fyllda 50 inte har haft ett riktigt jobb i hela sitt liv utan levt på A-kassa, lönebidragsjobb eller gått sjukskrivna. Dom är oftast hängivna socialister och kan inte tänka sig att lyfta på röven för att söka ett riktigt jobb för ”dom trives ju så bra där dom bor”.

    Sen odlar du själv vänstermyten att alla röda är goda och empatiska människor medans alla blå är elaka och giriga. Så enkelt är det inte och jag vågar påstå att det blå laget sammantaget betalar mer via skattsedeln än det röda till vård och omsorg i samhället. En annan myt du lyfter fram är att fifflet är en promille. Jag påstår att ingen vet hur stort det är eftersom det som inte avslöjas inte går att mäta. Men man kan konstatera att sjuktalen ökar vid gott väder och påverkas av stora idrottsevenemang typ VM och OS och i din region kanske av älgjakten. Vem kan avslöja om man via mobilen sjukskriver sig och förlänger sin semester några dagar på en strand i Spanien.

  2. Marianne Johansson

    Svar till Mr Cool (2011-08-30 19:07)
    Nu blev ju detta lite märkligt, då detta egentligen tillhör en annan blogg, men.. vad Björn Rosengren beträffar så gjorde väl hans porrklubbsbesök inte honom till den mest tillförlitliga personen jag kan tänka mej….då hjälper det inte att han är en förmögen man!
    Ja, det är billigare för oss med våra svenska löner att åka taxi i Bulgarien, men hur är det med de som bor där, är det lika billigt för dem? Jag tror inte att folket i låglöneländer tycker att deras mat, taxi eller vad det nu kan vara är särskilt billigt för dem.
    Jag kan inte se att maten i Sverige blir billigare om vi fryser våra löner!! Det där är borgarfloskler, som inte alls stämmer med verkligheten.
    Så alla som stannar kvar i Norrland är som dina påstådda släktingar då, menar du?? Jag tror faktiskt att en majoritet av folk som bor kvar i norra Sverige arbetar och försörjer sig!
    Vet du vad man får ut per månad om man har A-kassa?? Och har man dedssutom inte jobbat i ”hela sitt liv” blir det ju bara basbeloppet, och jag lovar dig att inte blir man fet på det! Även sjukbidrag baseras på tidigare inkomster, så det ”lättjefulla” liv dina ”släktingar” lever måste de finansiera på något annat vis då……Att säga att de flesta som utnyttjar systemet är socialister är också ”floskler”, jag tror att om man skulle undersöka den saken skulle man finna uppseende väckande många ”icke socialister” som utnyttjar systemet. Men nu är ju inte fifflet så omfattande som du och några mörkblåa till vill göra gällande, det har ju nämligen visat sig, och också redovisats i media, om du följt med?
    Nej, jag odlar inga myter om onda blå och goda röda, det är det du som gör!Det finns girighet både bland röda och blå, och var den än finns så är den lika illa! Vi ska kunna hjälpa de som inte har samma förutsättningar som en själv! Mår man dåligt av det så är man girig!
    Om nu de blå betalar mer skatt, så är det väl kanske också därför att de tjänar mer…….och det ser jag faktiskt inget fel i!

  3. Mr Cool

    Marianne, jo visst blev det lite konstlat. Jag uppskattar dock din ärlighet genom att publicera min kritiska röst. Det är nog sant att vi gillar olika…..men jag måste till sist reda ut en sak…det finns massor av duktiga och arbetsamma människor i Norrland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.