Marianne Johansson, Mosekälla

Julveckan!

Julveckan, och i dag har vi faktiskt -12 grader kallt! Det är vi inte direkt vana vid! Brr…

I lördags var vi över till Mo I Rana och handlade lite.

Det är en trivsam liten stad på sluttningen ner mot fjorden, där man faktiskt skulle kunna bo!

Enda problemet är att det blev så långt när man skulle ut med skotern på "södran" på vårvintern och leta "bärjolfläcka"!

På Mo var det september månad än! Alltså ingen snö! Märkligt!

Men det var mycke folk ute på byn, och bland dessa skymtade en och annan Tärnabo.

Mo I Rana har förändrats en hel del, och man har flera affärer i samma affärskedjor som finns i Sverige.

Det är trevligt att åka över dit emellanåt.

Det slog oss också att man måste lägga ner mer resurser på väghållningen i Norge, än vad man numer gör i Sverige. Det var en väldans skillnad på väglaget, det var betydligt bättre direkt man korsade gränsen till Norge! Men det är väl besparingar här i Sverige kan jag tänka, allt för skattesänkningarna!

Här hemma bakas det både stora och små kakor, skinkan ska tillredas och huset städas. I söndags hämtades granen. Måste hinna det mesta klart innan jag går på mina nattpass! Men själva julaftonen och juldagen är jag ledig, går på annandagen igen. Det ska nog gå bra, särskilt då vi i år inte har huset fullt av små barn!

Äldste sonen ska tillbringa julen i bilen, vilket väl inte känns riktigt bra. Han ska upp till Luleå och jobba julaftonen, sedan ner till sambon i Umeå och så upp tillbaka hit för att jobba! Han ska jobba här hela våren, så vi får ha honom hemma här mer än vanligt! Det ska bli trevligt.

Näst äldste sonen ska fira med sin frus familj i år. Och de ska stanna hemma för första gången. Vi får träffa dem till trettondagen.

Näst yngste sonen firar jul med sina svärföräldrar i lugn och ro. De har ju lilleman i år, så de vill förståss vara tillsammans, det är första julen näst yngste sonen inte firar jul med oss! Men sedan blir resten hemma, och näst äldsta dotterns pojkvän ansluter också till oss, liksom min syster på fredag kväll, och systerdöttrarna på juldagen.

Tja vi blir några stycken i alla fall som ska fira jul här i Mosekälla i år också.

Nu ska jag återgå till julstöket, God Jul på er alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.