Marianne Johansson, Mosekälla

Vattenfalls nya direktiv??

 Nu är det höst, och vintern står för dörren!

Vårat yngsta barnbarn har fyllt ett år, och vårat yngsta barn har fyllt tolv år!
Ja, minsann, tiden går!
Men när det gäller vissa saker verkar tiden stå still!
I början av Juli fick jag en smärre chock, när jag upptäckte att en grävmaskin varit inne på min mark och grävt, utan min vetskap!
Och det var liksom inte lite heller!
Man hade verkligen ändrat utseendet på den mark som jag håller på att omvandla till en tomt för försäljning!
Naturligtvis blev jag ganska upprörd, och jag förstod inte alls vem/vilka som orsakat oredan, även fast jag såg att det var grävt längstefter en gammal ledningsgata!
Vattenfall?? Neej, dom brukar alltid höra av sig innan de gör intrång på privat mark!
Efter tips och en del detektiv arbete fick jag så, till min förvåning, veta att jo, det var visst Vattenfall som varit framme, och grävt rakt in på min mark och rakt över den nyutstyckade tomten! Utan att ta kontakt med mig, wath so ever!
det hade varit så bråttom att få det gjort, när det nu fanns en grävare på plats just inne på grannens mark, och nya ledningar skulle läggas ned i marken!
Javisst, det är bra att man gräver ner gammla luftledningar, men visst ska man kontakta markägaren?? Även om det var bråttom och ett ypperligt tillfälle att få det gjort, så höll ju ingen på att dö! Och det hade inte varit svårt, eller tagit särskilt lång tid att få tag i mej! Då hade man också fått vetskap om den nyutstyckade tomten, nu såg man aldrig de nyutsatta tomtpinnarna, och det var bara tur att de stod kvar! Jag trodde först att en strukit med, men tack och lov fanns den kvar, omän lite stukad. Om man pratat med mej hade man kunnat kringå tomten, och unvikit den skada som nu blev! Och när jag senare träffade vederbörande tjänsteman från Vattenfall, fick jag och min son den uppfattningen att detta var väl inte så farligt, och att jag bara borde acceptera det hela, även om det blev "lite" fel!!!
När jag dessutom började fråga efter ersättning för skadan, så fick jag veta att det minsann inte var en självklarhet!
Vi kom i alla fall överens om att låta det hela bero till efter semestern, men då skulle jag höra av Vattefall, när deras jurist sett på saken. Tack, tack!
Semestern som skulle vara tre veckor, kom och gick, och jag kan säga att ingen från Vattenfall har ännu kontaktat mig! Trots påstötningar och löfte om kontakt!
Så visst står tiden stilla ibland! Jag tycker att någon slags kontakt borde man tagit med mej vid det här laget!
Jag vill också säga att med den fakta jag nu har, lägger jag ingen skuld på SVEVIA, som var där med grävmaskinen!
Man utförde bara ett uppdrag, och jag kan inte i dag se att de hade någon anledning att ifrågasätta det uppdraget!
Däremot undrar jag vad Vattenfall antagit för nya direktiv där man anser sig inte behöva kontakta markägare vars mark man ska in och jobba på??
Jag tycker att man, förutom skadorna som uppstod, kränkt min äganderätt! Och det gör mig arg på riktigt! 
Tilläggas ska också att jo, man grävde om ledningen efter mina protester och enligt min ansvisning, men då var ju liksom skadan redan skedd!
På bilden nedan kan ni få en uppfattning om förödelsen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.