Marianne Johansson, Mosekälla

Vattenfall och intrång!

 Sommaren är här. Vi har haft två jätte härliga veckor, och vi befaradde att vi skulle göra bort sommaren! Det brukar va så, varmt och fint i maj, så blir resten av sommaren en grön vinter!

I måndags kom så Tärnasommaren med ca +8 grader, men i dag är det riktigt fint och skönt igen!

Så kanske har vi inte gjort bort riktigt hela sommaren?

Någon gång ska väl mönstret brytas?!

 

Jag tänkte att jag skulle berätta för er om vad som hände med det olovliga intrånget som Vattenfall gjorde förra sommaren på min mark, min tomt!

Tillslut, efter vad jag tycker var en alldeles för lång tid, om man nu verkligen förstod att man begått ett misstag, så var de alltså där och städade och sådde igen skadorna, och högg ner en av de två granar som man skadat. Ja, det visade sig när de städade efter sig och flyttade på en stor sten som man rivit upp, att det fanns skador på en annan gran också! Men den står alltså kvar.

Detta kunde vara i oktober. Sedan dröjde det ända till 25 februari innan jag fick 1500 kr för granen!

Vattenfall kan då hävda att jag själv försinkade ärendet genom att ställa frågor som ” hur de kommit fram till just den ersättningen?” Men jag måste säga att om man velat, om man fullt ut förstått att ”man gör inte på detta viset, vi har gjort fel! Ursäkta, vi vill rätta till detta” så har man varit mera aktiv, visat vilja att göra mig nöjd!

Jag vet att Vattenfall begått flera sådana här ”övergrepp” på privata marker bara i detta område, och det är klart att när det inte kostar Vattenfall mer än detta, kan man ju fortsätta med samma attityd, och det kommer säkert att ske fler liknande fall!

Det var med tanke på det som jag skrev till år Näringsminister angående detta ärende. Inte för att jag förväntade mig några aktioner från det hållet, nej, jag ville bara informera om hur det bolag som hon faktiskt är högsta chef för, bär sig åt mot folket ute i landet!

Jag är inte säker på att hon ens läste mitt brevet, men jag fick ett svar!

Ja, svar och svar…man säger ju att den här regeringen tar sånt ansvar….

Svaret var typ att de inte kan gå in och detaljstyra Statens företag. Nej det förväntar jag mej inte heller, men jag tycker att Staten/regeringen som ägare, kan ta Vattenfall i örat när de så uppenbart begår så grova övergrepp, utan att bekymmra sig särskilt mycket! Staten/regeringen kan som ägare, sätta upp riktlinjer av vad de kräver av sina bolag! Ex att de ska ta hänsyn till och respektera människor och deras egendomar. Och när de ändå gör fel ska de med hela organisationens hjärta försöka ställa till rätta, och ersättningarna till de skadedrabbade ska absolut vara högre! De kan ju dras av på lönen för den högavlönade tjänsteman som bär skulden för det problem som uppstått!

Då tror jag att sådana här ”övergrepp” skulle försvinna, och Vattenfall skulle vara ödmjukare i sitt bemötande!

Händer något sådant här mig en gång till, kommer jag inte att kontakta Vattenfall, utan då kommer jag att polisanmäla! Det skulle jag ha gjort förra sommaren! Jag kanske inte fått nåt annorlunda resultat, men det har varit en kraftfullare markering på att så här gör man bara inte!

 

Nu ska störm dras till tomten som Vattenfall misshandlade bara för att man inte respekterade… och då blir det minsann jätte dyrt! För trots att det bara är några meter till det elskåp där strömmen ska kopplas på, så är det 40 meter för långt till närmaste nätstation, och det är det som räknas!

Det är osmakligt skandalöst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.