Marianne Johansson, Mosekälla

Vatten!

Kom för en stund sedan in från min morgonpromenad. Jag asocierar den till en promenad i regnskogen, Fast jag har tyvärr aldrig varit i en sådan.Kan kanske också tänka att det är något varmare där, men annars är det varmt, fuktigt och väldigt grönt efter Mosekällavägen också.

Midsommarhelgen förflöt lugnt, på midsommardagen grävdes det i vattenledningen, i hällande regn. Resultatet blev att vi bestämde oss för att lägga ny vattenledning ovanför vägen. Så ny vattenslang beställdes på måndagen på Berglunds. I måndags var det varmt och lite åskvarning hela dagen, men ingen åska, ända tills en jätte smäll och ett ordentligt ljussken samtidigt! Där blev vi strömlös! ”Fint” sa yngste sonen, ” Nu har vi ingenting, varken vatten eller ström”  Våra grannar i byn sammlades runt vårat kaffebord, och tillsammans begrundade vi faktum, och att man på Vattenfall inte såg något fel på elnätet, trots att vi visste att man var strömlös i Jovattsdalen och Tärnaby! Efter en dryg timme eller mer kom strömmen tillbaka hos oss, och då var det att inspektera skadeläget. Hos oss hade hon tagit datorn och modemet.  Ja ja, huset står kvar och det finns de som drabbats värre!

På tisdagen kom den nya vattenslangen, och den rullades ut och kopplades ihop. Fröjd och lycka, det rann vatten i kranarna igen!  Men inte i alla kranarna, och väldigt dåligt tryck! Dessutom kom det förvånansvärt lite luft?? På torsdagmorgon var vattnet borta igen. Yngste sonen och grannarsgubben kämpade, och fick fram vattnet igen, men det är fortfarande inget tryck och ingen luft just som kommer ut, väldigt konstigt, ingen förstår någonting?? Varför kommer inte vattnet igång? Vad är felet? Det finns hur mycket vatten som helst i brunnen!  När de kopplade ihop den nya ledningen ovanför vägen i tisdags,var det ett fantastiskt bra tryck, de var tre stycken för att få ihop det. Natten till i går ” försvann” det.

Ja sannerligen håller inte detta vattenproblem på att göra oss galna!  Vi har varit utan vatten i drygt två månader nu, det känns som det räcker nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.