Marianne Johansson, Mosekälla

Vattev Vatten Vatten!

Så har ännu en helg förflutit i vattnets tecken, och är vi då nå klokare, och berikade med denna underbara dyrbara vara vatten ?? Nä, det kan jag väl inte direkt påstå. Jo, det rinner en svag stråle vatten i vår kran, inte mer än så.

Nu är det ny ledning ända från inne i brunn och ner till Mosekällavägen, vad ska jag tro att det är? ca 400 meter, i går när våra karlar avslutade jobbet, fanns det vatten dit, ja det fanns vatten i ledningen under Mosekällavägen och fram till stoppkranen, där vattenledningen förgrenar sig. Det är luft i ledningen,det känns när man tar i den. För att få bort luften lånades en vattenpump av Tärnaby rör, och 500 l vatten pumpades in i vattenledningen upp mot brunn, men det nådde aldrig dit! Det försvann på vägen??!! Tidigare har vi konstaterat att det måste vara stopp i ledningen, då brunnen står full av vatten, ingenting rinner ut, men var tog vattnet som karlarna pumpade in i ledningen i går då vägen?? Ja, detta med vårat vatten är ett mysterium! Vi har fått många förslag och ideer från olika människor, tack så jätte mycket för det, och för erat uppriktiga intresse och stöd, ett förslag var att vi skulle ta hit vår präst, så att han får läsa över ledningen, och snart är nog det det enda vi inte har prövat! Man börjar ju faktiskt nästan undra, vad är detta egentligen? Är det luft som ställer till det? Men jag har svårt att tro att luft kan ha ”ätit upp” det inpumpade vattnet??!!

Nåväl, i lördags kväll tog vi i alla fall en pause från vattenproblemen, och följde med på pråmen efter Jovattnet där vi firade en 50 åring, men också en 25 åring! Vi blev upphämtade nere vid sjöstranden, sedan tuffade vi så sakteliga tillbaka västerut uppströms Jovattnet. Det var lugnt och fint på vattnet, en vacker kväll, dock blev det lite kallt innan vi var uppe där vi skulle gå i land, och tårta och kaffe fanns. Jovattnet är en avlång sjö. Men det var en trevlig kväll tillsammans med ett uppsluppet och trevligt gäng människor, och god förplägnad. Ja vi behövde det!

Tack Edholms för det trevliga avbrottet i vattenflöjet, och tack alla ni andra som var med  där också! Det var väldigt trevligt!

 

En kommentar

  1. Tommy

    Finns väl egentligen bara två alternativ, antingen luft eller så har slangen blivit ”knäckt” någonstans med vattenläckage som följd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.