Marianne Johansson, Mosekälla

I går eftermiddag var vi upp till Hemavan för att beskåda den nya gallerian. Inte för att jag inte sett gallerian förut, men i går var det invigning! Hur kul som hellst!

Man är i Hemavan, men känslan är typ, Umeå!

Hur bra det nu är, men förstå mig rätt, gallerian är jätte fin, och det är fantastiskt roligt att denna fina galleria finns i Hemavan!

Stor heder till Nils och Grete som vågat detta! Det krävs mer än att bara ha visioner för att komma till skott med en sådan här satsning!

Jag vill verkligen ta av mej hatten för Nils Wikberg och Grete Tuven!

De borde ha varit givna kandidater till årets kommunbo?

Var de nominerade?

Området behöver fler sådana intiativtagare! Framförallt behöver också Tärnaby sådana positiva och handlingskraftiga människor som både vill och vågar! Ska vi växa som turistort så måste vi komma ihåg att området sitter ihop, Hemavan behöver Tärnaby, och tvärtom.

Ett litet hopp spirar för Tärnaby i och med att Hans och Örjan köpt in sig i liftbolaget, men tyvärr finns också, i alla fall hos mig, en liten oro för att Strömma fortfarande äger större delen av bolaget.

Strömma har inte, enligt mitt sätt att se på det, varit bra för Tärnaby någongång, och på det viset inte heller varit bra för utvecklingen i hela området!

Nu tycker ni kanske, men hallå, som det byggs här uppe!!

Jovisst, men vad ska folk göra sedan de kommit hit? Ja, nu kan de ju gå och shoppa på gallerian i Hemavan förståss, men sedan de tröttnat på det?

Åka i våra uråldriga liftsystem och backar där ingenting hänt på drygt 30 år? Eller fara omkring på ett ledsystem som faktiskt inte existerar rent lagligt? Det måste till mer, bättre!

Och Tärnaby måste hänga med i utvecklingen, för om det haltar där, så haltar hela konceptet! Men det måste finnas folk som vågar och vill satsa, och som har energi och kundskap att driva igenom sina satsningar!

Jag kan jobba för utveckling politiskt, men det måste finnas de som satsar också.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.